Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
S time da se teorija evolucije jos vise usavrsavala nakon darwina putem genetike i ostalih dokaza.

Da li tvorac postoji ili ne to ne znamo. Neki naucnici ne iskljucuju tu mogucnost. Ali poricati naucnu teoriju i govoriti da je prazna prica bez dokaza je nesto skros pogresno
TE je nastala na motivu da Boga nema od Darvina koji je tragedijom u porodici prestao da veruje da Bog postoji...

Ne, nego su vase papazjanije koji su udzbenicki primer anti-logike i logickih gresaka zapravo suplje kao svajcarski sir. :roll:
Dakle, shodno tvojoj glupoj "logici" ako ja ne znam da iznesem argumente za npr Drugi Njutnov zakon, ili npr za Hajzenbergov princip neodredjenosti ili za teoriju kvantnih polja ili recimo ne umem da objasnim zasto je kvadrat hipotenuze kvadrata jednak zbiru kvadrata kateta, "STO ZNACI DA JE TO SVE SUPLJE KAO SVAJCARSKI SIR"?

Eto, dokazasmo da si pre svega TI TAJ KOJI JE SUPALJ, pa svoje "supljine" projektujes drugim ljudima, naucnim teorijama i naucnim cinjenicama.
Suplje je tvoje znanje pa onda sagledavas svet kao Mali Perica iz viceva: "Kako mali Merica vidi evoluciju". A vidis je iskrivljeno, vidis je "redukovano na apsurd" zato sto pojma nemas nista o njoj. A nije tako tesko znati i uvideti stvari. Samo malo truda. Ali sta ce neznalici ucenje, trud, rad i naprezanje mozga? Sta ce neznalici umaranje mozga da kognitivno vise trosi glukoze, kada neznalica moze to umesto logike, INTUICIJOM ZACAS da zakljuci: Samo zatvori oci i kako oseti, tako je, neznalica ZNA. Nema sta da neznalica uci, ili nedobogdarwin da neznalica skonta da nesto NE ZNA. :O Neznalica uvek "sve zna".
Neznalica bolujeod Daning Kruger efekta.

Nemoj pisati vise ovako glupe recenice, koje su sasvim nova tema i nemaju veze cak ni s ovom temom, to sto neko nesto ne zna ili ne ume da objasni ili nece da trosi vreme na budale, ne znaci da je to nesto "suplje" ili "nije tacno". Isto takodje postoji i skroz suprotna logicka greska: argumetum ad agnorantium - "dokaz iz neznanja" - "Ne znam nesto, dakle to je to 100%", sto opet vi vernici primenjujete non stop - ""ne znam kako je nastalo to i to, ne znam odakle to i to u prirodi dakle posto ne znam = > God did it. (God of the gaps logicka greska).

Argumenti a i DOKAZI su izneti mali milion puta u vezi teorije evolucije iz makar 10ak razlicitih nauka. I svakog dana je sve vise i vise dokaza, koji uvek govore ISTO. TE je kamen temeljac moderne medicine, biohemije, genetike, ali vi to ne shvatate jer nemate pojma o zivotu, vi ste neznalice koje imate primitivna, jos uvek "majmunska" zaostala dogmatska intuitivna magijska razmisljanja i shodno tome i magijske zakljucke zbog kojih vam mozak trosi mnogo manje resursa i koristite samo te proste, jednostavne nezahtevne heuristike.

ti se svasta napisa tu a nigdje protuargumenta.

a posto se nemoze donijeti valjan protuargument onda se ide taktikom ad hominem napada, ovakvi ste onakve ste....

Necu da trazim jer si ti naveo i sad nadji dokaz.. inace samo nebuloze pricas

argument je jasan i precizan, i sto je najjvaznije, jednostavan za razumjeti a nemoguce razumski objasniti.

Imate li dokaz ili ne? Zamrzeo boga, osveta, sebicnost okrenuo se protiv njega?

Znaci pricas nebuloze

Darwin je vjerovao u Boga

Religious views of Charles Darwin​

Though he thought of religion as a tribal survival strategy, Darwin still believed that God was the ultimate lawgiver,[11][12] and later recollected that at the time he was convinced of the existence of God as a First Cause and deserved to be called a theist
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Charles_Darwin

Kakve bre dokaze, idi pogledaj na Wikipediji ako te toliko zanima njegova biografija,pošto nama ne veruješ.
Procitao sam.

"Though reticent about his religious views, in 1879 he responded that he had never been an atheist in the sense of denying the existence of a god, and that generally "an Agnostic would be the more correct description of my state of mind."[8] "

Procitao sam.

"Though reticent about his religious views, in 1879 he responded that he had never been an atheist in the sense of denying the existence of a god, and that generally "an Agnostic would be the more correct description of my state of mind."[8] "
https://academic.oup.com/bioscience/article/59/9/800/248702

Darwin je vjerovao u Boga

Religious views of Charles Darwin​

Though he thought of religion as a tribal survival strategy, Darwin still believed that God was the ultimate lawgiver,[11][12] and later recollected that at the time he was convinced of the existence of God as a First Cause and deserved to be called a theist
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Charles_Darwin
Da, ali ovi ostali kazu bio je ateista i to

Ima i film koliko vidim. Tu se opisuje da je smrt nejgove 10ogodisnje cerke bila presudna u odbcivanju Hriscanstva. Inace Darvin je bio Pravoslavac,
sto je interessantno...
Odbacio hriscanstvo da. Ali to ne cini nekog ateistom. Bio je agnostican po prirodi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back