Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"pa nemozes kucu praviti od zidova i krova a preskocit temelj."
Ovo si ti napiso.
Nauka nista ne zida. Kucu vec imamo (svet oko nas). Nauka samo proucava i izucava tu kucu. TE je samo jedna soba u toj kuci i sadrzaj te sobe mozes istrazivati.
Predmet Evolucione biologije je izucavanje razloga koji su doveli do raznolikosti zivota na planeti Zemlji bez obzira kako je ono sto zovemo zivot nastalo.
Ima jedna mlada nauka - abiogeneza - koja proucava moguce nacine nastanka zivota. Do cega god bude dosla (taman i da ga je tvoj imaginarni prijatelj stvorio) to nece uticati na TE.
Заправо, ТЕ, по тој аналогији покушава да, на основу фарбе са зидова куће утврди ко је и кад кућу подигао, сазидао, ко је у којој соби спавао с ким и кад и колико је пута куван пасуљ у кући.

Pa eto kao sto verujem da je ovo samo jedan od vecnih nestvorenih univerzuma, tako isto verujem da je zivot
oduvek postojao i da se prenosi sa planete na planetu vanzemaljskim putem, a da su Bogovi isto sto
i vanzemaljci koji se u globalu ne mesaju u zivot koji su doneli, ali nas pomno posmatraju, i vrse korekcije
kad je to neophodno :P
ko zna kako smo sklepani i gde, naša percepcija je iz starih zapisa. ima na desetine mitova i na stotine mašte, opredeliš se za jedno i furaš tu priču kao istinu.
pitanje je da si sam na nekom ostrvu da li bi uopšte o tome razmišljao.
okruženje ti oblikuje misao

Pa eto kao sto verujem da je ovo samo jedan od vecnih nestvorenih univerzuma, tako isto verujem da je zivot
oduvek postojao i da se prenosi sa planete na planetu vanzemaljskim putem, a da su Bogovi isto sto
i vanzemaljci koji se u globalu ne mesaju u zivot koji su doneli, ali nas pomno posmatraju, i vrse korekcije
kad je to neophodno :P
Nije isključeno, samo šta znači "oduvek? Kako je nastao tamo negde, pre nego što je prenesen na Zemlju?

sem evolucione priče nemaš drugu. jedino ako sve vernike sveta gledaš kroz prizmu američkih zaluđenika koji su smislili kreacionizam da bi parirali evolucionistima.
šuplji su i jedni i drugi i zloupotrebljavaju termine.
kreacio je latinska reč i znači stvaranje. svaki teista veruje u stvaranje, a svaki a-teista veruje u abiogenezu i evoluciju.
a poneki teista veruje i u jedno i u drugo.
ako ima treća varijanta rad sam da je čujem.
Treća varijanta je da istražuješ ti sam.

kao što su naša deca naša kreacija, tako su valjda i prvi ljudi božija kreacija.
a po običaju ameri svugde turaju svoj nos pa još nametnu a ti jesi a zbog njih nisi kreacionista :D
Ne zbog toga što su Ameri, nego što zaista ne znam sta i kako pokušavaju da tumače. Znaš i sam protestantizam i njegove sekte jesu hrišćanstvo ali uopšte to nije istovetno pravoslavlju.

I neki g. Miroslav mi je imputiran u par navrata a da pri tom, uopšte nisam upućen u njegovu doktrinu.

Ne zbog toga što su Ameri, nego što zaista ne znam sta i kako pokušavaju da tumače. Znaš i sam protestantizam i njegove sekte jesu hrišćanstvo ali uopšte to nije istovetno pravoslavlju.

I neki g. Miroslav mi je imputiran u par navrata a da pri tom, uopšte nisam upućen u njegovu doktrinu.
biznis brale, nema to veze sa verom
pročitaj simvol vere i biće ti jasno šta je vera i ko se drži vere.

"Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог."

Jesmo, ali od strane prirode.
daj malo više info

biznis brale, nema to veze sa verom
pročitaj simvol vere i biće ti jasno šta je vera i ko se drži vere.

"Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог."

daj malo više info
Srbin, a veruješ u jevrejskog Boga i jevrejskog spasitelja.

Prirodna kreacija znači da je priroda sama po sebi tvorac i da nema nikvo božanstvo koje je deo ljudske fantazije.

Заправо, ТЕ, по тој аналогији покушава да, на основу фарбе са зидова куће утврди ко је и кад кућу подигао, сазидао, ко је у којој соби спавао с ким и кад и колико је пута куван пасуљ у кући.
Dzaba ti pokusaj skretanja humorom. Ovo sto si sad napisao je toliko glupo da.........

Srbin, a veruješ u jevrejskog Boga i jevrejskog spasitelja.

Prirodna kreacija znači da je priroda sama po sebi tvorac i da nema nikvo božanstvo koje je deo ljudske fantazije.
ovaj prvi pasus simbola vere opisuje apsolutno svih teista koji veruju u boga tvorca, tog jedinog boga tvorca. imaš i u staroj slovenskoj veri

Сварог​

Сварог је врховни бестелесни бог, прастворитељ светлога неба под чијим се сводом „све рађа и догађа“. Он је праотац земље и свакога „рода и плода“, дакле свега на земљи, али и стваралац комплетне васељене. Овог бога су сви Словени сматрали „препуним славе и божанства“ јер управља небом које је изнад и изван свега, а ипак све обухвата. Сварог спава и у сну је створио овај свет који је поверио Перуну и осталим боговима на чување и управљање. Он не може непосредно деловати на физичко, материјално окружење које сања, али зато може да утиче на вољу осталих богова, и ту је његов утицај огроман. Његово буђење означиће крај света. Алтернативна имена: Род и Усуд.

priroda je lepa ali nije razumna da stvara ovako komplikovana bića kao što smo mi.

Ipak se seti onog "Tvorca neba i Zemlje i svega vidljivog i ne vidljivog". Ako i nismo mogli prisustvovati rađanju i pratiti vremensku liniju tek one su u prostoru kao i mi a to nije Božja karakteristika.
Znas kako, svet koji je oduvek postojao ne treba tvorca. Ja samo tako verujem. Imamo beskonacne ciklkuse radjanja i umiranja...
Sve opcije su otvorene, mozda cemo jednom saznati i sresti naseg tvorca...

ovaj prvi pasus simbola vere opisuje apsolutno svih teista koji veruju u boga tvorca, tog jedinog boga tvorca. imaš i u staroj slovenskoj veri

priroda je lepa ali nije razumna da stvara ovako komplikovana bića kao što smo mi.
Ne smeš da mešaš jevrejskog Boga sa staroslovenskim bogom Svarogom.
To je bogohulno u oba slučaja.
Priroda jesta živa i razumna i stvara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back