bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Ne slaze se sa tvojim, moj Je Sveta TrojicaTo je i tvoj Bog.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne slaze se sa tvojim, moj Je Sveta TrojicaTo je i tvoj Bog.

Pa jes vala, milioni i milioni vrsta su zaista malo dokaza.Da je TE tacna, sve bo vrvelo od dokaza, ali toga nema...
Ne, ne tvrdi to.To ti tvrdis a onda se sa tim rasravljas.Teorija Evolucije glasi da će kroz nekoliko miliona godina, malim promenama doći do potpuno nove vrste.
Da se razumijemo, ja ne prihvatam ni kreacionizam koji propagiraju američki protestantski fundamentalisti.Evo ja sam promenio mišljenje. Verujem u boga, ne verujem više u evoluciju, ne verujem u nauku itd....
Sada bih voleo da mi kreacionisti dadnu dokaz za postojanje kreacije, odnosno nastanka svega živog i neživog od strane boga. Okej, neka bude da mi nismo u pravu, prihvatam, ali, dajte nam onda dokaze da ste vi u pravu. Jer, to što mi nismo u pravu, ne znači automatski da ste vi u pravu. Dajte dokaz, neku činjenicu, za te vaše tvrdnje.
@bmaxa , @Mr.Infinity , @NEzgodan , @Cackalica21
A kakve dokaze trebaš da bi shvatio da je TE tačna? Šta ti ne štima kod nje? Gde je rupa, propust?Da se razumijemo, ja ne prihvatam ni kreacionizam koji propagiraju američki protestantski fundamentalisti.
Mnogo šuplja priča. Sve je po principu "može ali ne mora" i "treba vremena".. Doduše, kreacionizam mlade Zemlje je još gluplji.A kakve dokaze trebaš da bi shvatio da je TE tačna? Šta ti ne štima kod nje? Gde je rupa, propust?
Slažemo se da je kreacionizam glup.Mnogo šuplja priča. Sve je po principu "može ali ne mora" i "treba vremena".. Doduše, kreacionizam mlade Zemlje je još gluplji.
Nema tog vremena da iz slucajnih brojeva dobije uredjene brojeve. Argument vremena je bogus.Slažemo se da je kreacionizam glup.
A što je šuplja?
Može ali ne mora? Evo zašto:Ti imaš neke navike, životnu rutinu. Kad se okolnosti promene, ti moraš da se promeniš da bi to izdržao. Ako se ne promeniš, nećeš moći dalje. Zar to nije logično?
Naravno da treba vremena. Može li alkoholičar da prestane da pije odjednom, ili mu treba vremena?
Теби баш не иду аналогије.Nema tog vremena da iz slucajnih brojeva dobije uredjene brojeve. Argument vremena je bogus.
Атеиста има онолико колико има и религија, не постоје атеисти опште праксе. Атеизам је увек ствар појединца који не верује у оно божанство у које верује неки колектив.Od dva vernika dobićeš više od dva mišljenja. A ateisti (u isto vreme evolucionisti) kojih ima na milijarde, daće uvek jednu istu tvrdnju? Zašto?
Толеранција ми није јача страна, сви други греше а ја сам без мана...Zato što je vaša religija neosnovana, nemate nikakvih dokaza, pa tako imate mnoga tumačenja.
Зато што сте сви склепани у тој западњачкој, англосаксонској кухињи и зато што покушавате да лепите те типичне западњачке идеолошке концепте на народ и поднебље који му не припадају. Нудили су нама пре вас и швапске идеолошке будалаштине, пре њих турске, пре њих грчке и тако у круг. Нисте ни први ни последњи културтрегери и куфераши који продају своју робу.Mi ateisti-evolucionisti svi dajemo iste odgovore. Zašto? Zato što su naše tvrdnje osnovane, i činjenice su, ne više samo tvrdnje. E, u tome se mi razlikujemo. Mi makar znamo šta pričamo....
Pa šta je sklepano u Srbiji?!Атеиста има онолико колико има и религија, не постоје атеисти опште праксе. Атеизам је увек ствар појединца који не верује у оно божанство у које верује неки колектив.
Из праксе, могу рећи да су на интернету присутне најчешће 3 врсте атеиста :
1. Разочарани и огорчени бивши верници, који су много очекивали или се надали неком добитку. Или су доживели неки губитак, на пример драге и вољене особе. Вера им је била или слаба или је била пре материјалистична па је пала на првом испиту. Па се сад свете својој бившој вери, таквом богу и свима који су у вери остали. У ствари муче сами себе, а понашање им је као у остављене шипарице. Врло недорасло.
2. Тролови. У већини случајева ради се о усамљеницима, најчешће младим мушкарцима без девојке, жене, деце, породице. Једном речју без особа на које би трошили емоције. Тролују зато што осећају душевну патњу па мисле да ће је се ослободити тако што ће и другима наносити бол. Јер је по њиховом схватању цео свет крив за њихово душевно и духовно стање. А осим тога, тиме скрећу и пажњу на себе.
3. Позитивисти и присталице других облика вулгарноматеријалистичких и редукционистичких концепција. Џубокс активисти. "Грађански сектор" и остали "подизачи свести" и "просвећивачи неуког народа". Памфлеташи са унапред наученим текстовима и спремним одговорима. Наука је једини и коначни одговор на сва питања, она је свемогућа и свезнајућа. Позивање на науку, научнике и научна истраживања као апсолутни ауторитет, који наравно није дозвољено критиковати.
Толеранција ми није јача страна, сви други греше а ја сам без мана...
Зато што сте сви склепани у тој западњачкој, англосаксонској кухињи и зато што покушавате да лепите те типичне западњачке идеолошке концепте на народ и поднебље који му не припадају. Нудили су нама пре вас и швапске идеолошке будалаштине, пре њих турске, пре њих грчке и тако у круг. Нисте ни први ни последњи културтрегери и куфераши који продају своју робу.
Pa vodeći naučnici su Rusi, Južnokoreanci, Japanci i Kinezi, no za tebe je to sve verovatno zapad, ili zapad podmetnuo da se zemlje tamo nalaze. Makar ima vas svetitelja....Атеиста има онолико колико има и религија, не постоје атеисти опште праксе. Атеизам је увек ствар појединца који не верује у оно божанство у које верује неки колектив.
Из праксе, могу рећи да су на интернету присутне најчешће 3 врсте атеиста :
1. Разочарани и огорчени бивши верници, који су много очекивали или се надали неком добитку. Или су доживели неки губитак, на пример драге и вољене особе. Вера им је била или слаба или је била пре материјалистична па је пала на првом испиту. Па се сад свете својој бившој вери, таквом богу и свима који су у вери остали. У ствари муче сами себе, а понашање им је као у остављене шипарице. Врло недорасло.
2. Тролови. У већини случајева ради се о усамљеницима, најчешће младим мушкарцима без девојке, жене, деце, породице. Једном речју без особа на које би трошили емоције. Тролују зато што осећају душевну патњу па мисле да ће је се ослободити тако што ће и другима наносити бол. Јер је по њиховом схватању цео свет крив за њихово душевно и духовно стање. А осим тога, тиме скрећу и пажњу на себе.
3. Позитивисти и присталице других облика вулгарноматеријалистичких и редукционистичких концепција. Џубокс активисти. "Грађански сектор" и остали "подизачи свести" и "просвећивачи неуког народа". Памфлеташи са унапред наученим текстовима и спремним одговорима. Наука је једини и коначни одговор на сва питања, она је свемогућа и свезнајућа. Позивање на науку, научнике и научна истраживања као апсолутни ауторитет, који наравно није дозвољено критиковати.
Толеранција ми није јача страна, сви други греше а ја сам без мана...
Зато што сте сви склепани у тој западњачкој, англосаксонској кухињи и зато што покушавате да лепите те типичне западњачке идеолошке концепте на народ и поднебље који му не припадају. Нудили су нама пре вас и швапске идеолошке будалаштине, пре њих турске, пре њих грчке и тако у круг. Нисте ни први ни последњи културтрегери и куфераши који продају своју робу.
Сваким даном и у сваком погледу све више напредујемо. Јесте.Nije moguce da grese oko posmatranog procesa koji potvrdjuju i sve druge naucne discipline vec 150 godina unazad , to se testira svaki dan i svakim novim laboratorijskim testom i fosilom je samo jos vise potvrdjeno.
Nastavi sa pravoslavljem , kao sto sam priznajes nauka ti je previse komplikovana i lakse ti je da kazes da je nesto nemoguce i da je to Bog uradio , i to ne samo bilo koji Bog nego ovaj Pravoslavni , zamisli koja sreca po tebe da se rodis u jedinoj pravoj verziji jedine prave religije , ubo si loto iz prveСваким даном и у сваком погледу све више напредујемо. Јесте.
Православни Хришћани верују само у 2 чуда : да је Бог створио свет и да је Христос васкрсао. То је довољно.
Да би свет позитивистичке идеологије функционисао, потребно је најмање 300 чуда :
Чудо 1 : Била једна тачка у простору која је ничим изазвана ескплодирала и раширила материју по празнини званој свемир, тако су настале галаксије, звезде, планете и остала небеска тела.
Чудо 2 : Онда се у кутку неке небитне галаксије формирао сунчев систем тако да Земља буде на идеалном месту, ни превише топлом ни превише хладном. Да је заштићена великим планетама у спољном појасу и појасом астероида. Да има дишући ваздух, одговарајући атмосферски притисак, воду.
Чудо 3 : Е онда од гомиле неживе материје уз помоћ тих посебних околности и дејства електрицитета настаје протеин.
Чудо 4 : Протеини се међусобно без разлога и ничим изазвани повезују у ланац.
Чудо 5 : ланац носи информације које су битне за стварање свих други структура (информација обично подразумева да иза ње стоји интелигенција, али се лампица код позитивиста не пали овде).
Чудо 6 : настаје ћелија, ћелијске органеле а са њом и једноћелијски организми.
Чудо 7 : ћелија имамо биљних и животињских
Чудо 8 : више ћелија се опет ничим изазване удружују и повезују стварајући органе и организме.
Чудо 9 : фотосинтеза
Чудо 10: и тако можемо набрајати док не поцркамо, you get the picture.
Богами није лако овим позитивистима и осталим вулгарним материјалистима, редукционистима и сличнима, стварно мораш бити озбиљан верски фанатик авганистанског типа. Што би рекао Архимед, дајте ми тачку ослонца и померићу Земљу.
Nalupetao si se. To nije TE. TE glasi da će kroz nekoliko miliona godina doći do promene vrste.Сваким даном и у сваком погледу све више напредујемо. Јесте.
Православни Хришћани верују само у 2 чуда : да је Бог створио свет и да је Христос васкрсао. То је довољно.
Да би свет позитивистичке идеологије функционисао, потребно је најмање 300 чуда :
Чудо 1 : Била једна тачка у простору која је ничим изазвана ескплодирала и раширила материју по празнини званој свемир, тако су настале галаксије, звезде, планете и остала небеска тела.
Чудо 2 : Онда се у кутку неке небитне галаксије формирао сунчев систем тако да Земља буде на идеалном месту, ни превише топлом ни превише хладном. Да је заштићена великим планетама у спољном појасу и појасом астероида. Да има дишући ваздух, одговарајући атмосферски притисак, воду.
Чудо 3 : Е онда од гомиле неживе материје уз помоћ тих посебних околности и дејства електрицитета настаје протеин.
Чудо 4 : Протеини се међусобно без разлога и ничим изазвани повезују у ланац.
Чудо 5 : ланац носи информације које су битне за стварање свих други структура (информација обично подразумева да иза ње стоји интелигенција, али се лампица код позитивиста не пали овде).
Чудо 6 : настаје ћелија, ћелијске органеле а са њом и једноћелијски организми.
Чудо 7 : ћелија имамо биљних и животињских
Чудо 8 : више ћелија се опет ничим изазване удружују и повезују стварајући органе и организме.
Чудо 9 : фотосинтеза
Чудо 10: и тако можемо набрајати док не поцркамо, you get the picture.
Богами није лако овим позитивистима и осталим вулгарним материјалистима, редукционистима и сличнима, стварно мораш бити озбиљан верски фанатик авганистанског типа. Што би рекао Архимед, дајте ми тачку ослонца и померићу Земљу.
A sta ce biti u medjuvremenu?Nalupetao si se. To nije TE. TE glasi da će kroz nekoliko miliona godina doći do promene vrste.
E, to je pravo pitanje. Bravo!A sta ce biti u medjuvremenu?
Evo ja sam promenio mišljenje. Verujem u boga, ne verujem više u evoluciju, ne verujem u nauku itd....
Sada bih voleo da mi kreacionisti dadnu dokaz za postojanje kreacije, odnosno nastanka svega živog i neživog od strane boga. Okej, neka bude da mi nismo u pravu, prihvatam, ali, dajte nam onda dokaze da ste vi u pravu. Jer, to što mi nismo u pravu, ne znači automatski da ste vi u pravu. Dajte dokaz, neku činjenicu, za te vaše tvrdnje.
Slažemo se da je kreacionizam glup.
A što je šuplja?
Može ali ne mora? Evo zašto:Ti imaš neke navike, životnu rutinu. Kad se okolnosti promene, ti moraš da se promeniš da bi to izdržao. Ako se ne promeniš, nećeš moći dalje. Zar to nije logično?
Naravno da treba vremena. Može li alkoholičar da prestane da pije odjednom, ili mu treba vremena?
pa piseEvo ja sam promenio mišljenje. Verujem u boga, ne verujem više u evoluciju, ne verujem u nauku itd....

o5 ti postavljas neke crteze i predstavljas ih kao delo prirodeevo ti vizuelan dokaz
Pogledajte prilog 1099561
motor u prirodi u poredjenu sa motorom od metala stvorenog od covjeka.
nema logike nikakve da vjerujemo da slucajnosti su stvorile motor u prirodi, i zato je ovo ocit dokaz kreacije Boga.
pa pise
![]()
![]()
![]()
![]()
o5 ti postavljas neke crteze i predstavljas ih kao delo prirode
sta je ovo prvo , gde se to nalazi?
ovo moze biti sklop menjaca - nikako motora
sta je ovo prvo , gde se to nalazi?
koja bakterija https://www.google.com/search?q=bak...HUi2B54Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1360&bih=587&dpr=1motori prikaceni na bakterijama , da mogu da plivaju.
koja bakterija https://www.google.com/search?q=bak...HUi2B54Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1360&bih=587&dpr=1
ima taj deo?

koja bakterija https://www.google.com/search?q=bak...HUi2B54Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1360&bih=587&dpr=1
ima taj deo?
--
Objasnjenje evolucije tog baketrijskog bica , to su kao argument koristili i na sudu kreacionisti kada su hteli da ubace to u skole , naravno nakon sto su naucnici objasnili kako se postepeno dolazi do tog procesa kreacionisti su izgubili i na sudu , ne samo u naucnim laboratorijama![]()
Ok , znaci 2 naucnika se ne slazu , posto ti nisi naucnik mozes da biras na koju ces stranu , na stranu jedne male grupice koja trazi rupe u znanju i tu pokusava da ugura Boga i cije je argumente odbio i sud ( pritom sudija je bio stavljen od strane Dzord Busa koji je pokusavao da ugura te gluposti u skole ) ili 99% naucnika koji se smeju ovoj grupici od manje od 700 ljudi.sve bakterije koje imaju rep
Pogledajte prilog 1099648
Pogledajte prilog 1099650
nista tu nije objasnjeno, jer Michael Behe je pojasnio u ovom videu zasto Ken Miller nije objasnio stvari, jer su mu info nepotpune