Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo ti ovdje u 5 minuta objasnjava kako uocavamo inteligetni dizajn=kreacionizam
Zasto onda ovo nije prihvaceno sirom sveta ? Zavera neka mozda ?
Proces evolucije nije skroz nasumican , prirodna selekcija nije nasumicna i ziva bica ne mogu da se porede sa masinama , samo pogledas komentare na samom klipu a zamisli tek sta bi mu naucnici uradili :D
I opet lik iz Discovery Insitituta , komedija.

Ne zanimaju me argumenti " ne razumem kako je ovo moglo da se desi tako da mislim da je Bog " i srecom ne zanimaju vecinu naucnika.

Rak je samo jedna od mutacija , negativna mutacija , srecom pa su posmatrane i neutralne i pozitivne mutacije , tako da sve ovo sto si napisao pada u vodu.
I kad napises da je meni uzasna logika , ti bukvalno govoris da imas bolju logiku od skoro svakog naucnika koji se bavi tim problemom , ne vidis problem u takvom razmisljanju ?

Ne zanimaju me argumenti " ne razumem kako je ovo moglo da se desi tako da mislim da je Bog " i srecom ne zanimaju vecinu naucnika.
nikad ti ja takav argument nisam dao, sad izmisljas pomalo, nego ti objasnim zasto ne moze biti evolucija...jer je to slijepi proces koji nema intelekt vjerujes da inteligentno stvara. i to preko slucajnosti.

Rak je samo jedna od mutacija , negativna mutacija , srecom pa su posmatrane i neutralne i pozitivne mutacije , tako da sve ovo sto si napisao pada u vodu.
vecina mutacija je rak, dok pozitivne mutacije su jako rijetke.

nikad ti ja takav argument nisam dao, sad izmisljas pomalo, nego ti objasnim zasto ne moze biti evolucija...jer je to slijepi proces koji nema intelekt vjerujes da inteligentno stvara. i to preko slucajnosti.

vecina mutacija je rak, dok pozitivne mutacije su jako rijetke.
Ne verujem ja nista , slusam naucnike koji rade na tom problemu vec 150 godina , ti samo biras da slusas grupicu od par stotina naucnika koja gura drugu pricu i kojoj je glavni argument upravo onaj koji sam spomenuo - ovo deluje previse komplikovano tako da je odgovor Bog.

Smaras me sa skakanjem sa pitanja na pitanje , cim lupis glupost i objasni ti se ti samo promenis pitanje , ako te zanimaju pitanja o evoluciji imas cele bibioteke knjiga i masu informacija po internetu , mene ne zanima da ti trazim odgovore da bi mi ti odgovarao kako je i za to Bog odgovoran a naucnici lupaju gluposti.
Pravi Bog jeste ta priroda koja stvara i razara. Većina naučnika zaista lupeta gluposti. Najsmešnija mi je ona tvrdnja kako je kit evoluirao u kravu, a krava u kita. :hahaha:

Hvala sto si postavio klip koji pokazuje jasne fosile predaka kitova u kojim mozemo da vidimo cak i pomeranje disajnih organa ka mestu gde su danas , osim ako ne mislis da je ovo sve podmetnuto od strane zaverenika , samo mi nije jasno gde se ovde spominje da su kitovi nastali od krava i krave od kitova ?

nikakvi to nisu fosili za evoluciju, jer nemozes ti razne vrste zivotinja lobanje sporediti i reci ovo je evolvira jedno iz drugog...to je samo teorija.

druga stvar, je li to onaj Dawkins sto je priznao da mozemo naci dokaz za Inteligentni dizajn/kreacionizam na biohemijsko molekularnom nivou

nikakvi to nisu fosili za evoluciju, jer nemozes ti razne vrste zivotinja lobanje sporediti i reci ovo je evolvira jedno iz drugog...to je samo teorija.

druga stvar, je li to onaj Dawkins sto je priznao da mozemo naci dokaz za Inteligentni dizajn/kreacionizam na biohemijsko molekularnom nivou
Znaci sad si pametniji i od geologa i paleontologa i svih drugih naucnika koji se slazu sa ovim otkricima ( niko nije fosile samo poredjao nego je lepo izmerena njihova starost i tacno se vidi promena kroz vreme ) ?
Znaci da li se slazes sa Infinitijem da naucnici lupaju gluposti ili sa bmaxom da ih satana tera da lazu ili mislis da nesto trece stoji iza ove globalne zavere ?

Ne mozes samo da izbacujes razne kreacionisticke gluposti bez da objasnis zasto se 99% naucnika ne slaze sa njima i jos ih ismevaju ( projekat Stiv je dovoljan da svakom pametnom coveku pokaze koliko naucnika podrzava kreacionizam ) , znaci sta stoji iza svega ovoga ?

Hvala sto si postavio klip koji pokazuje jasne fosile predaka kitova u kojim mozemo da vidimo cak i pomeranje disajnih organa ka mestu gde su danas , osim ako ne mislis da je ovo sve podmetnuto od strane zaverenika , samo mi nije jasno gde se ovde spominje da su kitovi nastali od krava i krave od kitova ?
To nisu nikakvi dokazi za prelazne forme već samo dokazi da su te vrste postojale. Sećam se da je u jednoj emisiju koju ne mogu da nađem rekao Dawkins da je lrava evoluirala od kita. I vidiš li ti koliko vremenske praznine ima između te navodne evolucije? Radi se o vremenskom peropdu od nekoliko miliona godina. A sam redosled je van svake logike.

Znaci sad si pametniji i od geologa i paleontologa i svih drugih naucnika koji se slazu sa ovim otkricima ( niko nije fosile samo poredjao nego je lepo izmerena njihova starost i tacno se vidi promena kroz vreme ) ?
Znaci da li se slazes sa Infinitijem da naucnici lupaju gluposti ili sa bmaxom da ih satana tera da lazu ili mislis da nesto trece stoji iza ove globalne zavere ?

Ne mozes samo da izbacujes razne kreacionisticke gluposti bez da objasnis zasto se 99% naucnika ne slaze sa njima i jos ih ismevaju ( projekat Stiv je dovoljan da svakom pametnom coveku pokaze koliko naucnika podrzava kreacionizam ) , znaci sta stoji iza svega ovoga ?
Nije teško biti pametniji od lažova i prevaranta.

To nisu nikakvi dokazi za prelazne forme već samo dokazi da su te vrste postojale. Sećam se da je u jednoj emisiju koju ne mogu da nađem rekao Dawkins da je lrava evoluirala od kita. I vidiš li ti koliko vremenske praznine ima između te navodne evolucije? Radi se o vremenskom peropdu od nekoliko miliona godina. A sam redosled je van svake logike.

Nije teško biti pametniji od lažova i prevaranta.
Ok, tvoje misljenje je da su naucnici prevaranti i lazovi , bmaxa misli da su pod sataninom magijom , bar ste iskreni.

ako si ti zadovoljan sa tim objasnjenjima evolucije , i lezu ti na srce glatko onda ok za tebe, ja to ne prihvatam jer smatram nelogicnim

da objasnis zasto se 99% naucnika ne slaze sa njima

mnogi bi ostali sigurno bez posla ako bi odbacivali evoluciju a furali se na kreacionizam

ako si ti zadovoljan sa tim objasnjenjima evolucije , i lezu ti na srce glatko onda ok za tebe, ja to ne prihvatam jer smatram nelogicnim

mnogi bi ostali sigurno bez posla ako bi odbacivali evoluciju a furali se na kreacionizam
Isto bi ostao bez posla profesor geografije koji krene da uci decu da je zemlja ravna , nema razlike , ali u slucaju biologije uvek mozes da zaradis mnogo vise para kao kreacionista nego pravi naucnik , zato sto u narodu se ljudi ne razumeju u temu i ima da slusaju tebe vise nego prave naucnike ( u americi vecina naroda veruje u kreacionizam iako 99% naucnika podrzava evoluciju , pa sad ti vidi gde je veca publika i gde su vece pare) , napravis youtube kanal pises knjige i ladovina :)

Isto bi ostao bez posla profesor geografije koji krene da uci decu da je zemlja ravna , nema razlike , ali u slucaju biologije uvek mozes da zaradis mnogo vise para kao kreacionista nego pravi naucnik , zato sto u narodu se ljudi ne razumeju u temu i ima da slusaju tebe vise nego prave naucnike ( u americi vecina naroda veruje u kreacionizam iako 99% naucnika podrzava evoluciju , pa sad ti vidi gde je veca publika i gde su vece pare) , napravis youtube kanal pises knjige i ladovina :)
Ovo je sada jako loše poređenje sa profesorom ravno zemljašem. Kada bi profeso iznep svoje mišljenje i rekao da evolucija ne postoji kao što i ne postoji ostao bi bez posla.

Ovo je sada jako loše poređenje sa profesorom ravno zemljašem. Kada bi profeso iznep svoje mišljenje i rekao da evolucija ne postoji kao što i ne postoji ostao bi bez posla.
Pa to sam i napisao , vera u ravnu zemlju medju naucnicima je slicna veri u kreacionizam medju naucnicima , znaci dao sam primer kada je kreacionisticki institut hteo da se pohvali time sto imaju 700 naucnika u svojim redovima , i onda su pravi naucnici skupili vise ljudi koji podrzavaju evoluciju pod imenom Stiv nego sto ima kreacionista ukupno

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Steve

Pa to sam i napisao , vera u ravnu zemlju medju naucnicima je slicna veri u kreacionizam medju naucnicima , znaci dao sam primer kada je kreacionisticki institut hteo da se pohvali time sto imaju 700 naucnika u svojim redovima , i onda su pravi naucnici skupili vise ljudi koji podrzavaju evoluciju pod imenom Stiv nego sto ima kreacionista ukupno

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Steve
Ne podržavam ni ja kreacionizam da se mi razumemo. Ja podržavam da se dotzvoli da svako istražuje onako kako misli da treba.

Evo još evolucionistički gluposti.

1. Ne znamo od kuda i kako su došle bakterije.
2. Od bakterija su došli crvi.
3. Od crva su došle ribe.
4.Od riba amfibije.
5. Od amfibija do reptila.
6. Od reptila do sisara. itd.

I osim priče na majke mi mile jedini dokaz su kao fosili koji samo potvrđuju postojanje određenih vrsti.

Ovo prosto vređa inteligenciju koliko nema logike niti dokaza.

Evo još evolucionistički gluposti.

1. Ne znamo od kuda i kako su došle bakterije.
2. Od bakterija su došli crvi.
3. Od crva su došle ribe.
4.Od riba amfibije.
5. Od amfibija do reptila.
6. Od reptila do sisara. itd.

I osim priče na majke mi mile jedini dokaz su kao fosili koji samo potvrđuju postojanje određenih vrsti.

Ovo prosto vređa inteligenciju koliko nema logike niti dokaza.
Jeste , svi naucnici podrzavaju evoluciju zbog price na majke mi mile , ili to ili su pod satanom , drugog objasnjenja nema :)

Kao sto sam i znao unapred , kreacionisti ne rade nikakve eksperimente niti bilo sta slicno , oni samo koriste tudje znanje ( u ovom slucaju genetiku i genetske eksperimente koje su otkrili naucnici koji potpuno podrzavaju cinjenicu evolucije ) i koriste delove za koje misle da su previse kompleksni i tu pokusavaju da uguraju Boga , od te price supljije nema , tuga cemer jad sto bi se reklo :)
Samo druga verzija istog argumenta " ja ovo ne razumem tako da je odgovor Bog ".

Ovaj argument koji si dao je cak jedan od glupljih , naravno da geni ne znaju da je sneg beo , ali ako mutacija dovede do bilo koje promene krza sem u belo tokom sneznog perioda lisica nece preziveti , prezive samo one sa korisnim mutacijama , a korisna mutacija ce biti promena krzna u belu boju , te lisice prezive da tu mutaciju prebace u sledece generacije i zato imamo tu vrstu danas.
Па видиш да нема велике разлике, креационисти тумаче оно што еволуционисти у експериментима открију, а са друге стране еволуционисти експериментишу али не знају да исправно протумаче резултате које добију. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back