Djordje Petrovic 8
Primećen član
- Poruka
- 712
Evolucija naravno. To se uci u skoli. Kakvo je to pitanje?!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako je, i sam svet je previše kompleksno mesto da bi nastalo samo od praska. Priroda, životinje, pa i mi ljudi smo sami dokaz. Tačno se vidi da je neki inteligentni um ovo stvorio i tako da sve funkcioniše. Sama biblija je knjiga koja dokazuje na Njegovo postojanje, jer ne može onakvu knjigu čovek da izmisli, jednostavno ne može. Evolucija je samo još jedna gomila gluposti i neudomica ljudskog uma koji ne može da prihvati da nije najjače biće u svemiru.Dokaza za postojanje Boga licno smatram da imamo na hiljade primjera u prirodi pa i u nama samima, samo treba pazljivo promatrati.
Sve one stvari od kalibracije univerzalnih konstanti do nanomasinerije u zivim celijama, sve to ukazuje na Kreatora.
Tako je, i sam svet je previše kompleksno mesto da bi nastalo samo od praska. Priroda, životinje, pa i mi ljudi smo sami dokaz. Tačno se vidi da je neki inteligentni um ovo stvorio i tako da sve funkcioniše. Sama biblija je knjiga koja dokazuje na Njegovo postojanje, jer ne može onakvu knjigu čovek da izmisli, jednostavno ne može. Evolucija je samo još jedna gomila gluposti i neudomica ljudskog uma koji ne može da prihvati da nije najjače biće u svemiru.
Sama biblija je knjiga koja dokazuje na Njegovo postojanje,
jer ne može onakvu knjigu čovek da izmisli, jednostavno ne može.
Nista sto si nabrojao ne ide protiv cinjenice da je sav zivot na ovoj planeti evoluirao.
Evolucija se sastoji od mutacija i prirodne selekcije , i jedno i drugo je posmatran proces , to da li se desava slucajno ili ne je manje bitno , bitno je da je to posmatrana cinjenica.sta znaci sustinski evolvirati???
To znaci da slucajni dogadjaji kreiraju komponente, sastavljaju ih kao puzle, i onda kodiraju to sve , i povezuju interakcijiski sa ostalim drugim kompleksnim komponentima.
evolucija nije u stanju da objasni nastanak prve zive celije zbog ogromne kompleksnosti u njoj.
Zbog svi oni robota, masina, motora, turbina, energetskih postrojenja, kopiatora, automatizovane industrije u celijama evolucija nije u stanju da to objasni.
znaci to se slucajnim dogadjajima stvara a onda ulijece prirodna selekcija da daje propusnicu za dobro odradjenu mutaciju.
Evolucija se sastoji od mutacija i prirodne selekcije , i jedno i drugo je posmatran proces , to da li se desava slucajno ili ne je manje bitno , bitno je da je to posmatrana cinjenica.
Dokazuje time da su se većina proročanstava iz nje desila i desiće se. Takođe, biblija je jedina knjiga koja je toliko izmenjena što znači da je istinita. Ljudi istinu sakrivaju jer im ne odgovara. Samim tim što je izmenjena, treba naći originalnu bibliju plus sa dobrim prevodom. Čovek ne može da izmisli takvu knjigu, jer je puna istine i sve je totalno povezano.kako dokazuje?
kako ne moze, sto ne moze?
Dokazuje time da su se većina proročanstava iz nje desila i desiće se. Takođe, biblija je jedina knjiga koja je toliko izmenjena što znači da je istinita. Ljudi istinu sakrivaju jer im ne odgovara. Samim tim što je izmenjena, treba naći originalnu bibliju plus sa dobrim prevodom. Čovek ne može da izmisli takvu knjigu, jer je puna istine i sve je totalno povezano.
Čovek ne može da izmisli takvu knjigu
Opet pises gluposti , nastanak novih informacija u genomu je posmatran procesitekako je bitno to oko slucajnosti.
Ti fakticki vjerujes da mutacija koja je slucajan dogadjaj ima kreatorske sposobnosti, a nauka nikad nije dokazala da mutacija doprinosi nove infomracije u geneticki kod, nego ga samo urusava kao zemljotres kucu, pa kad srusi ispliva nesto sakriveno na povrsinu, kao blago sakriveno u rusevinama....tako isto i mutacija urusi dio koda i ispliva na povrsinu kod koji je bio u pozadini.
nema logike ni jedne sekunde da Mutacija koji je slucajan dogadjaj stvara nove komponente, sastavlja ih , i kodira pa napravi recimo robota koji hoda na dvije noge u celijama...jednostavno nema logike da neinteligeni proces kao sto je mutacije mogu da stvaraju masine i robote u celijama.

Opet pises gluposti , nastanak novih informacija u genomu je posmatran proces
http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB102.html
http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB101_2.html
Bukvalno sve kod evolucije je posmatrano , i pozitivne mutacije i stvaranje novih informacija tim mutacijama i posmatrano radjanje potpuno novih vrsta , zato ne postoji debata vise ( osim na internet forumima )![]()
Ja ti dam primere posmatrane evolucije i posmatranih pozitivnih mutacija koje su dovodile do novih informacija u genomu i prilagodjavanja potpuno novim okruzenjima koja nisu postojala ranije a ti mi dajes kreacionisticke youtube kanale kao dokaze , te gluposti su odbacene i od strane nauke i na sudovima sirom sveta kao apsolutne anti-naucne gluposti , inteligentni dizajn je samo fensi naziv za kreacionizam.Ne, mutacije ne donose nove geneticke informacije u kodu...
evo pogledaj kako to funkcionise
to je devolucija a nikakva evolucija.
brkas stvariJa ti dam primere posmatrane evolucije i posmatranih pozitivnih mutacija koje su dovodile do novih informacija u genomu i prilagodjavanja potpuno novim okruzenjima koja nisu postojala ranije a ti mi dajes kreacionisticke youtube kanale kao dokaze , te gluposti su odbacene i od strane nauke i na sudovima sirom sveta kao apsolutne anti-naucne gluposti , inteligentni dizajn je samo fensi naziv za kreacionizam.
Ne brkam nista , sve je to posmatrana nauka , jos par linkovabrkas stvari
ne pricamo o pozitivnim mutacijama
pricamo o dali je moguce da mutacije stvaraju nove kodove koje vec ne postoje u genomu.
ti mozes imati pozitivnu mutaciju bez evolucije i donosenja novih informacija u genomu.
itekako brkasNe brkam nista , sve je to posmatrana nauka , jos par linkova
https://www.statedclearly.com/artic...int-mutations-create-new-genetic-information/
https://www.youtube.com/watch?v=G4VINRUe_o4
Mogu da okacim jos brdo primera , kreacionisti uglavnom koriste argumente iz devetnaestog veka , tako da je bar lepo da se za promenu koristi neki noviji argument , isto glup i netacan kao i svi prosli ali je bar noviji.
Mogu da okacim jos brdo primera ,
kreacionisti uglavnom koriste argumente iz devetnaestog veka ,
prilicno smo komplikovani i puni gresakaDokaza za postojanje Boga licno smatram da imamo na hiljade primjera u prirodi pa i u nama samima, samo treba pazljivo promatrati.
Sve one stvari od kalibracije univerzalnih konstanti do nanomasinerije u zivim celijama, sve to ukazuje na Kreatora.
O kakvoj devoluciji pricas ? U oba klipa se jasno objasnjava kojim mutacijama se doslo do potpuno novih informacija , cak i potpuno novih gena koji vrse nove funkcije koje nisu vrsili ranije , od dugackih dlaka kod pasa do zmijskog otrova , to su sve nove informacije koje nisu postojale ranije i novi geni koji nisu postojali ranije , sve lepo objasnjeno.itekako brkas
evo ja sam pogledao tvoj video, a siguran sam da ti nisi pogledao video koji sma ti postirao
jer to sto si postirao ne pokaziva kako mutacija donosi nove infomracije, nego samo govori o devoluciji a ne o sustinskoj evoluciji, gdje mutacije doprinose nove informacije i povecavaju kod, je li razumijes ovo?
nikakav dobar primjer nisi dao sa tim videom gore
nije tacno.
Kreator ti nije obecao da ce te stvoriti savrsenimprilicno smo komplikovani i puni gresaka
naravno da to iskljucuje kreatora
a da si mi pogledao video znao bi o kakvoj devoluciji pricam.O kakvoj devoluciji pricas ? U oba klipa se jasno objasnjava kojim mutacijama se doslo do potpuno novih informacija , cak i potpuno novih gena koji vrse nove funkcije koje nisu vrsili ranije , od dugackih dlaka kod pasa do zmijskog otrova , to su sve nove informacije koje nisu postojale ranije i novi geni koji nisu postojali ranije , sve lepo objasnjeno.
Apsolutno me ne zanimaju kreacionisticke gluposti , ne gledam ni klipove o ravnoj zemlji. U oba klipa koja sam ja postavio se vidi radjanje novih informacija u genomu , cak i radjanje potpuno novih gena koji nisu bili tu ranije i koji vrse potpuno nove funkcije , uz to dodaj fosile i komparativnu anatomiju i evolucija postaje jedna od ubedljivo najjacih cinjenica u nauci , poricanje evolucije u 21 veku je ravno verovanju u ravnu zemlju , bez ikakve razlike.Kreator ti nije obecao da ce te stvoriti savrsenim
nego ti kaze u svetoj knjizi, COvjek je stvoren slabim.
znaci sa falinkama...tako da ti je zakljucak pogresan
a da si mi pogledao video znao bi o kakvoj devoluciji pricam.
Apsolutno me ne zanimaju kreacionisticke gluposti , ne gledam ni klipove o ravnoj zemlji. U oba klipa koja sam ja postavio se vidi radjanje novih informacija u genomu , cak i radjanje potpuno novih gena koji nisu bili tu ranije i koji vrse potpuno nove funkcije , uz to dodaj fosile i komparativnu anatomiju i evolucija postaje jedna od ubedljivo najjacih cinjenica u nauci , poricanje evolucije u 21 veku je ravno verovanju u ravnu zemlju , bez ikakve razlike.
Znam sta je devolucija , glup kreacionisticki izraz koji nema smisla.zato sto ne gledas zato i ne znas
dok ja gledam i evolucijske video i kreacionisticke....na taj nacin prosirujem vidike....zato ti i ne znas sta je devolucija.
ne znas druze.Znam sta je devolucija , glup kreacionisticki izraz koji nema smisla.
https://en.wikipedia.org/wiki/Devolutionne znas druze.

cak slabo i guglashttps://en.wikipedia.org/wiki/Devolution
Evo nije mi trebalo mnogo da nadjem i ne cudi me sto nema apsolutno nikakve veze sa biologijom ni naukom![]()