Не бавим се професионално овим нити сам дужан да ти било шта аргументујем. Тако да мој коментар можеш да схватиш како год хоћеш, а пре тог мрморења сам ти навео извор који говори о досељавању шиптара.
Иначе, ти си дао најбољи аргумент....."нестали".....а где то ? Спустио се НЛО и одвео их ? Неки извор који о томе говори ?
Невероватно је да било ко може да поверује у то да се маса народа доселила, а друга маса народа мирно напустила своја вековна огљишта, ко зна где.......без доказа, без трагова, без писаног помена о томе писаца из тог времена...
Што се тиче шиптара....на том њиховом "етничком" простору су столовале све Српске куће једна до друге доста времена по доласку турака.....о културној заоставштини Срба на том простору да не говорим (јер нема сврхе пошто за тебе ништа није довољно добар аргумент)....
АКо им и даље буде добро ишло као до сада, за 100 година ће шиптари све на Косову и Метохији прогласити својом заоставштином, а онда ће се јавити неко попут тебе да се смеје ономе ко тврди супротно...... Смејаће се кад неко каже "Срби су протерани одатле, то је било њихово"...смејаће се и тражити аргументе које не признаје
Пријатељу, против острашћених људи аргументација не помаже. Не постоји доказ који ће тебе убедити у супротно.....а вала ни мене......такви смо ми људи. Али наши унуци су друга прича.....ко зна шта ће они учити.......а ни ти ни ја ту ништа не можемо да урадимо, то је систем који је изван нашег утицаја...... и сви ви овде који се свако мало свађуцкате око ових тема не схватате да историја није наука - историја је закон јачега