Er Srbija nabavlja avione Suhoj Superdžet 100?

ssj1.jpg

ssj2.jpg

Evo sad sam cuo iz prve ruke da je fbi uhapsio dva test pilota koji su testirali Boing Max 8.

Poveli su celu novu istragu i pred kongresom ce 29. Oktobra da bude ozbiljnih razgovora.
Nije uopste u pitanju MCAS sistem nego je na avionu bilo problema sa sistemom za trimovanje.
Ovo jos nije izaslo na nijednim vestima ali za nekoliko sati hoce.

Za takve stvari treba konsultovati eksperte, tj. pilote, ima ih na TangoSix, a ne mesare i Jutkine kolege iz stranke.

Znaci “Frankenstein” ... razlog vise
Znam consigliere, ali nabavka aviona se razlikuje od nabavke automobila.
Za sve ove silne srBske eksperte je to od prilike isto, ali obzirom da su oni uglavnom placeni da kenjaju po svemu sto je rusko, kod SSJ upadnu u "klopku", pa kudeci taj avion kude u stvari "svoj projekat".... Ovaj projekat je razradio Boeing i kurira celu proizvodnju u Rusiji.
A kao sto nam je poznato, nije lepo sr*ti u onaj tanjir iz kojeg ces sutra jesti, zar ne?

Ovaj avion je po mom misljenju upravo dobro instant resenje za jednu sirotinjsku avio kompaniju kao sto je AirSerbia. Znatno je jevtiniji od svojih konkurenata a moze da pokriva sve zapadnoevropske distance ( tuda Srbi lete u jednom pravcu ) i sve to da bude u rangu lowcoster-a.
Drugo, avion je idealan za "Wetlease" gde se ima mnogo vece trziste rada na raspolaganju, tj. izbor pilota, cija obuka je veoma skupa.

Trece, buduci da Srbija kupuje ove ruske avione ( koji nisu ruski ), moze da Rusima konacno proda poneki FIAT koji isto tako nije Srpski, ili nesto drugo slicno tome.
Mogucnosti su ogromne zaista...

Ali, consigliere, ako si se sad uplasio da bi Srbija mogla da nabavi te avione, mirno spavaj... u Srbiji ( pa i u Rusiji ) je zapadni lobi toliko mocan da se to nece dogoditi NIKADA. Od prodaje aviona u Americi toliko toga zavisi da je to za njih pitanje zivota ili smrti u industrijskom smislu, i niko ko ima iole mozga u glavi, ne bi testirao njihovo strpljenje... :think:

I u samoj Rusiji postoji nenormano mnogo avioprevoznika, pa i ti ruski avioprevoznici se bas ne ubijaju od nabavke SSJ:

aviakompanii_rossii_0.jpg

Да ли је неко схватио да нема бомбардовања земаља које имају нуклеарне електране? :roll:
Дамо Русима концесију, и они нека воде посао...

U nenaseljenom ili već ispražnjenom regionu (a takvih je kažu mnogo) postaviš nuklearku, pa nek neko krene ...

Ne trebaju ljudi, oni bi čak i bili smetnja da tu žive

Bajate vesti,Slovenci su otkazali kupovonu,Holandjani ako se ne varam nece da lete na njima vise,iako su godinu stari...(prekidaju lizing).
To šta neko 'oće a šta neće je jako subjektivna stavka. Imaš ljudi neće drugi telefon nego ajfon, iako je taj telefon mnogo lošiji od ostalih.
Rusi da naprave i najbolji auto, holanđani i diljem zapada ga niko neće hteti.

Vest dana je ovo:

"Završeno: Aerodrom u Nišu i Kraljevu od danas imaju jednog operatera

Niš -- Aerodrom Кonstantin Veliki u Nišu i Aerodrom Morava u Кraljevu od 19. oktobra, imaju jedinstvenog operatera."

Postavlja se pitanje: sta ce Srbiji avioni SSJ, kad nema vise svoje aerodrome?

Kako ono bese: ciji su aerodromi, tog su i avioni...ili tako nesto.

Mora se priznati. Zaista kvalitetan spin srpskih medija.

http://rs.n1info.com/Biznis/a536142/Niski-aerodrom-pripojen-Aerodromima-Srbije.html

Alo bre razumes li sta si napisao u tom postu, a sta si postavio?
Napisao si da razmislim zasto rusi imaju najveci broj nesreca, a postavio si tabelu nesreca samo u rusiji i ruskim zemljama.
I lepo te pitam u odnosu na sta ruski avioni , po tvom prikazu imaju najveci broj nesreca, a ti izbegavas odgovor jer znas da si lupetao....
I da, sa tim tvojim etiketiranjem da sakrijes svoju glupost me obidji i vise mi se ne kaci na postove....jer si bezobrazan i nepismen
Racuna se broj poginulih i otpisanih aviona na milion preletenih kilometara

Znam consigliere, ali nabavka aviona se razlikuje od nabavke automobila.
Za sve ove silne srBske eksperte je to od prilike isto, ali obzirom da su oni uglavnom placeni da kenjaju po svemu sto je rusko, kod SSJ upadnu u "klopku", pa kudeci taj avion kude u stvari "svoj projekat".... Ovaj projekat je razradio Boeing i kurira celu proizvodnju u Rusiji.
A kao sto nam je poznato, nije lepo sr*ti u onaj tanjir iz kojeg ces sutra jesti, zar ne?

Ovaj avion je po mom misljenju upravo dobro instant resenje za jednu sirotinjsku avio kompaniju kao sto je AirSerbia. Znatno je jevtiniji od svojih konkurenata a moze da pokriva sve zapadnoevropske distance ( tuda Srbi lete u jednom pravcu ) i sve to da bude u rangu lowcoster-a.
Drugo, avion je idealan za "Wetlease" gde se ima mnogo vece trziste rada na raspolaganju, tj. izbor pilota, cija obuka je veoma skupa.

Trece, buduci da Srbija kupuje ove ruske avione ( koji nisu ruski ), moze da Rusima konacno proda poneki FIAT koji isto tako nije Srpski, ili nesto drugo slicno tome.
Mogucnosti su ogromne zaista...

Ali, consigliere, ako si se sad uplasio da bi Srbija mogla da nabavi te avione, mirno spavaj... u Srbiji ( pa i u Rusiji ) je zapadni lobi toliko mocan da se to nece dogoditi NIKADA. Od prodaje aviona u Americi toliko toga zavisi da je to za njih pitanje zivota ili smrti u industrijskom smislu, i niko ko ima iole mozga u glavi, ne bi testirao njihovo strpljenje... :think:

I u samoj Rusiji postoji nenormano mnogo avioprevoznika, pa i ti ruski avioprevoznici se bas ne ubijaju od nabavke SSJ:

Pogledajte prilog 604440

Ja sam vec napisao povodom ovoga da bi to pitanje ostavio za eksperte tj. pilote da se izjasne.
Moje misljenje je zasnovano na bezbednosnom rekordu ruske civilne avijacije, koji i nije bas najbolji.
Ipak se slazem sa nekim delovima koje si napisao.

Tu ima dosta aviona i sa Zapada. Razlog što je Rusija imala dosta avionskih nesreća je taj što su ti avioni sa Zapada.

Ti si za naučne fantastike i ni za šta drugo.
Nisi ni svestan kakvu glupost pises.
SSJ 100 je PRVI civilni avion proizveden u RF u novijoj istoriji.Ne racunaj Antonov,on je Ukrajinski.
Ja rekoh da je Aeroflot jedan od najbezbednijih u svetu,broj nesreca podizu nesrece malih,starih aviona sa klipnim motorima,uglavnom AN 24 koji se masovno koristi na kratkim relacijama.Porediti vojnu i civilnu avioindustriju je kao da poredis zidanje stale i pravljenje mosta.E toliko imaju slicnosti.
A Rusi ne mogu ni pod licencom i strogom kontrolom da naprave dobar auto ili radnu masinu,ne zato sto ne umeju nego sto ih klasicno zabole za kvalitet.
Uporedis Golf proizveden u RF i Golf uvezen iz EU,isto godiste,slicna kilometraza,vozen u istom gradu.Nebo i zemlja.
Tako da,jeste naucna fantastika da umeju da naprave auto.
Odosmo sa teme,ne treba nam eksperiment gde se neko uci da pravi avion,bolje da se saceka par generacija da se nauce da prave kako treba,da nauce kako se organizuje prodaja rezervnih delova u komercijalne svrhe pa onda razmisliti o kupovini.

Tu ima dosta aviona i sa Zapada. Razlog što je Rusija imala dosta avionskih nesreća je taj što su ti avioni sa Zapada.
ne verujem da su u pitanju samo "avioni".Rusija je bakrotirala krajem proslog veka i, trebalo im je godina da se finansijski oporave a,oporavak je usledio sa drasticnim rastom cene sirove nafte 2007.-2008.Nesrece su im se najvise desavale na unutrasnjem saobracaju gde su mozda bezdeonosni faktori ,odrzavanje letelica ,osoblje ,...slabijeg kvaliteta u odnosu na medjunarodne letove.Mozda iz tih razloga Tu 154 ima vise nesreca iza sebe na unutrasnjem saobracaju
Meni samo ide na **** to sto postoje ljudi zaslepljeni Rusijom ili zapadom i ,do bolesti velicaju jedne a negiraju uspehe suprotne strane

Čovek počinje sa "lupetanje" i onda...lupi. Ne mora da ide po forumima specijalizovanim za civilnu avijaciju da zna recimo da je Adria bankrotirala bila je velika vest uopšte u ekonomskim rubrikama vrlo skoro, ali treba da zna razliku između nacionalnih,regionalnih,lowcost...i koje su vodeće i značajne na tržištu i koji tip aviona služi čemu. Nije ovo putanje rusi vs zapad kako bi neki želelli i što je i bio cilj ove vesti i što se ovde pokušava nametnuti nego šta je isplativo za nacionalnu kompaniju Srbije ne samo u smislu nabavke nego i funkcionalnosti,cene,konkurentnosti na ciljanim tržištima i treba odmah reći i renomea....od svega toga zavisi i opstanak kompanije kao takve.
Ruski avioni sumnjive reputacije koji ni rođena nacionalna kompanije neće i pored subvencija i direktiva i još sumnjivije ekonomske isplativosti...apsolutno ne. Čak je i najam u ovom trenutku manja kocka.
od kada neko mora znati ko je i kada bankrotirao,koja avio kompanija? ja nikad nisam ni cuo za adriju i te neke kompanije i bas me zabole za njihov renome, valjda neko drugi mora da se brine o tome? SUMNJIVE REPUTACIJE ruskog aviona? KO TO SADA LUPETA GLUPOSTI? daj mi neki PAMETAN link gde se to pokazao kao sumnjiv avion? potpuno nov avion, novi tip, jos ni jedan udes nije imao, ni jedan incident ( ako u incident ne nazivas zato sto amerikanci ZABRANJUJU drugim da ga kupuju)? i sada dodju sumnjive krstine sveznalice i odmah proglase BUDALOM svakog coveka koji to ne prihvata. vidis ja nikad nisam rekao da boing, erbus nisu dobri, iako ponekad imaju svojih problema. znas li koliko po rusiji, africi vozi Antonova i drugih ruskih aviona, godinama, bez incidenta?

od kada neko mora znati ko je i kada bankrotirao,koja avio kompanija? ja nikad nisam ni cuo za adriju i te neke kompanije i bas me zabole za njihov renome, valjda neko drugi mora da se brine o tome? SUMNJIVE REPUTACIJE ruskog aviona? KO TO SADA LUPETA GLUPOSTI? daj mi neki PAMETAN link gde se to pokazao kao sumnjiv avion? potpuno nov avion, novi tip, jos ni jedan udes nije imao, ni jedan incident ( ako u incident ne nazivas zato sto amerikanci ZABRANJUJU drugim da ga kupuju)? i sada dodju sumnjive krstine sveznalice i odmah proglase BUDALOM svakog coveka koji to ne prihvata. vidis ja nikad nisam rekao da boing, erbus nisu dobri, iako ponekad imaju svojih problema. znas li koliko po rusiji, africi vozi Antonova i drugih ruskih aviona, godinama, bez incidenta?

Kako nisu imali rušenja? Pročitaj temu, upravo čovek kojeg "braniš" ih nabraja...doduše nalazi opravdanja
Ko je spomenuo Adriu i u kojem smislu prvi? Znači očigledno je znao šta je adria čak i podvukao "da čak i oni naručuju"...sve u svemu čovek je branio avion jer je ruski...ništa drugo.

Avion je loš,sa lošom podrškom za delove i održavanje i sa lošim renomeom. Kažu Rusi sami,kažu oni što su ga uzeli pa vratili,kažu oni što su otkazali narudžbine,kaže svako ko je u struci...imaš linkove ovde,zađi na forume koji se bave civilnom avijacijom i vidi mišljenja. Pa ih usvoji ili nemoj. Veruj izlivima rusofilije ako hoćeš. To je i poenta ovakve vesti, da se ljudi podele....opet.
Jedino što je dobro kod aviona je cena i zato ga i trebuju kompanije koje su na aparatima za održavanje... i uglavnom ga ni ne dočekaju ali to sad nema veze sa avionom.Ali govori o ciljnoj grupi jer moraš da razmišljaš i o marketingu,kako te vide kada imaš airbus a kako kada imaš SSJ. Air Serbia nije lowcoster. Nema te cene na stranu sad nivo usluge i ovo joj ne treba.

Nisi ni svestan kakvu glupost pises.
SSJ 100 je PRVI civilni avion proizveden u RF u novijoj istoriji.Ne racunaj Antonov,on je Ukrajinski.
Ja rekoh da je Aeroflot jedan od najbezbednijih u svetu,broj nesreca podizu nesrece malih,starih aviona sa klipnim motorima,uglavnom AN 24 koji se masovno koristi na kratkim relacijama.Porediti vojnu i civilnu avioindustriju je kao da poredis zidanje stale i pravljenje mosta.E toliko imaju slicnosti.
A Rusi ne mogu ni pod licencom i strogom kontrolom da naprave dobar auto ili radnu masinu,ne zato sto ne umeju nego sto ih klasicno zabole za kvalitet.
Uporedis Golf proizveden u RF i Golf uvezen iz EU,isto godiste,slicna kilometraza,vozen u istom gradu.Nebo i zemlja.
Tako da,jeste naucna fantastika da umeju da naprave auto.
Odosmo sa teme,ne treba nam eksperiment gde se neko uci da pravi avion,bolje da se saceka par generacija da se nauce da prave kako treba,da nauce kako se organizuje prodaja rezervnih delova u komercijalne svrhe pa onda razmisliti o kupovini.
Nisi ti baš u toku kako to u auto industriji hoda.
Što kaže Tramp ''vi nas varate''.

Back