Er Srbija nabavlja avione Suhoj Superdžet 100?

Tačnosat informacija provided by sumnjivo lice ne treba dovoditi u pitanje. :zcepanje:

https://www.airfleets.net/crash/stat_country.htm
United Kingdom7 accident(s)

Ај одмори мало са миксовањем баба и жаба, јер делујеш врло неозбиљно

Стављати у исту раван број несрећа у Русији у периоду од 1990 до 2019 са бројем односа несрећа у САД у периоду 1970 до 2019 није озбиљан податак, поготово ако се узме у обзир да је број превезених путника и број реализованих летова 1:10 у корист САД

Ај одмори мало са миксовањем баба и жаба, јер делујеш врло неозбиљно

Стављати у исту раван број несрећа у Русији у периоду од 1990 до 2019 са бројем односа несрећа у САД у периоду 1970 до 2019 није озбиљан податак, поготово ако се узме у обзир да је број превезених путника и број реализованих летова 1:10 у корист САД
Boing i Airbus su proizveli oko 15000 jedinica tehnike i ,kada se pogleda ukupan broj proizvedenih naspram broja proizvedenih Tupoljeva JAK i Suhoja,pogleda ukupan broj vazduhoplovnih nesreca i ucesca proizvodjaca,covek mora da se zapita

i činjenica da jedini koji su van Rusije uzeli taj avion a to je meksički Interjet su odlučili da ih prodaju nakon par godina

Sasvim je irelevnatno šta Business Insider i National Interest pišu o ruskim aviona, mnogo je bitnije šta menadžment Interjeta ima da kaže.

https://www.superjetinternational.com/media-center/interjet-statement-on-ssj100-fleet/
There was an article that appeared in FlightGlobal today reporting Interjet is in talks with Sukhoi to sell our SSJ100 fleet back to them. Interjet declares this is not true. The Sukhoi Superjet 100 has been an integral part of Interjet’s success and we will continue to operate this aircraft. When Interjet’s CEO, Jose Luis Garza commented, “we are finalizing amicable negotiations” he was referring to current discussions underway with Sukhoi for improving cooperation to become more competitive and successful. All the conclusions of the said article, in Interjet´s view, are not accurate and could be misleading.

https://www.ruaviation.com/news/2019/10/7/14221/?h
Russia and Mexico agreed that Mexican air carrier Interjet would continue using Russia’s SSJ-100 aircraft, Chief Executive Officer of VEB.RF Igor Shuvalov has said. This reported by TASS.
"We carried our negotiations and agreed that no harsh measures will be taken by each party. They [SSJ-100 aircraft] are now in use," Shuvalov told the Vesti On Saturday with Sergei Brilev news program on Rossiya’1 channel. "We will now look into ways of a smooth solution to this situation, on how to keep afloat the air carrier, which is a major company."

Problem je što u Latinskoj Americi ne postoji centar za održavanje tog aviona, pa su neki često bili neoperativni. Dakle, nije stvar u tehničkim nedostacima tog aviona. Neko rešenje će biti nađeno, ako već nije. ;) Čak i da ne bude nađeno, Interjet će prodati te avione nekoj drugoj aviokompaniji i onda će ta neka druga aviokompanija nastaviti da leti tim avionom. Ti avioni neće biti otpisani, to je sigurno. ;)

Eto, toliko. ;)

Boing i Airbus su proizveli oko 15000 jedinica tehnike i ,kada se pogleda ukupan broj proizvedenih naspram broja proizvedenih Tupoljeva JAK i Suhoja,pogleda ukupan broj vazduhoplovnih nesreca i ucesca proizvodjaca,covek mora da se zapita

Да и онда нам дође овај "стручњак" да се фрља са неупоредивим подацима.

Па и бразилски Ембраер је тешко ставити у исту раван са руским путничким авионима, да не наводимо Бомбардијер односно Ербасов А220 сада

pogledaj broj nesreca koje su se dogodile i broj zrtava,pa se onda zapitaj "u odnosu na sta ?"
E, na tarabi pise svasta, a to sto si ti postavio je taraba....i pitao sam te u odnosu na cije nesrece poredis " najveci broj ruskih nesreca", a ti naravno nemas odgovor na to jer znas da taraba laze da je komsijino cvece ruznije...
da li si se ti zapitao zbog cega je Rusija drzava sa najvise vazduhoplovnih nesreca?
Poredis rusiju samu sa sobom iliti kombinujes lazne informacije o cemu sam i pisao ovde....

inace bezbednost kojom se svi frljaju kao marketingom nije osnovni razlog nabavke takvih sredstava....normalniji je pogled na to koga bi Airsrbija prevozila, pa po tome odlucivati...jer kao sto sam dao prikaz razloga zbog kojih ne verujem kompanijama sa zapada .....iz prostih iracionalnih razloga mnogi ljudi bi izbegavali prevoz ruskim avionima.

E, na tarabi pise svasta, a to sto si ti postavio je taraba....i pitao sam te u odnosu na cije nesrece poredis " najveci broj ruskih nesreca", a ti naravno nemas odgovor na to jer znas da taraba laze da je komsijino cvece ruznije...

Poredis rusiju samu sa sobom iliti kombinujes lazne informacije o cemu sam i pisao ovde....
Izbroj nesrece u ruskom civilnom vazduhoplovstvu od devedesetih do danas,pa ga uporedi sa brojem jedinica tehnike
Vas par forumskih Rusa vecih od samog Putina se vodi logikom "Vozila Lada ucestvuju u manje automobilskih nesreca od vozila VW ".:lol:
Stvarno ste Humor "Koji je to Auto bolji od Moskvica?".

Izbroj nesrece u ruskom civilnom vazduhoplovstvu od devedesetih do danas,pa ga uporedi sa brojem jedinica tehnike
Vas par forumskih Rusa vecih od samog Putina se vodi logikom vozila Lada ucestvuju u manje automobilskih nesreca od vozila VW :lol:
Stvarno ste Humor "Koji je to Auto bolji od Moskvica?".
Alo bre razumes li sta si napisao u tom postu, a sta si postavio?
Napisao si da razmislim zasto rusi imaju najveci broj nesreca, a postavio si tabelu nesreca samo u rusiji i ruskim zemljama.
I lepo te pitam u odnosu na sta ruski avioni , po tvom prikazu imaju najveci broj nesreca, a ti izbegavas odgovor jer znas da si lupetao....
I da, sa tim tvojim etiketiranjem da sakrijes svoju glupost me obidji i vise mi se ne kaci na postove....jer si bezobrazan i nepismen

Alo bre razumes li sta si napisao u tom postu, a sta si postavio?
Napisao si da razmislim zasto rusi imaju najveci broj nesreca, a postavio si tabelu nesreca samo u rusiji i ruskim zemljama.
I lepo te pitam u odnosu na sta ruski avioni , po tvom prikazu imaju najveci broj nesreca, a ti izbegavas odgovor jer znas da si lupetao....
I da, sa tim tvojim etiketiranjem da sakrijes svoju glupost me obidji i vise mi se ne kaci na postove....jer si bezobrazan i nepismen
pa je80te navedi mi drzavu u Evropi koja je u ovom veku svake godine imala po jednu ili dve vazduhoplovne nesrece.Ostavim link sa nesrecama u Rusiji ,godisnje su se desavale po dve nekada i tri vazduhoploven nesrece a ,vi tupite kako zapad steluje podatke

pa je80te navedi mi drzavu u Evropi koja je u ovom veku svake godine imala po jednu ili dve vazduhoplovne nesrece.Ostavim link sa nesrecama u Rusiji ,godisnje su se desavale po dve nekada i tri vazduhoploven nesrece a ,vi tupite kako zapad steluje podatke
Je l znas da si nepismen i ne znas da citas informacije? Znas. Zasto onda lupas osim da trolujes i spamujes temu?

Vecina ovde nema pojma o cemu prica...
Aeroflot kao najveca Ruska aviokompanija je jedna od najbezbednijih (u proseku) u svetu.Najmanje imaju fatalnih nesreca u odnosu na broj putnika.
Aeroflot ima trenutno 49 SSJ100.Sve ostalo je Boing ili Airbus.
ALI,ima uvek ono ali,na SSJ100 lete iskljucivo piloti koji su ili kaznjeni iz nekog razloga ili nizi po rangu i znanju,ni jedan vrhunski pilot nece da sedne u njega,iako je domaci avion.Da ne pominjem da ni u rusiji nije dovoljno organizovana mreza za nabavku rashodnih i rezervnih delova...
Treba li nama takav avion?Naravno da ne treba,pogotovo sto da bi ih servisirali treba brdo para da bi se obucili ljudi,alat,delovi kojih nema ili ih ima nedovoljno...
Cisto bacanje para.

Стручњаче за лоше преводе са Википедије :lol:

Списак компанија које си цитирао да су купци овог фејла је подељен у две групе

Изна прве групе пише
Letters of Intention signed and lessor

Што значи "писмо о намерама" а у пракси има значење "не знам како да те скинем са врата, а да те не увредим" па потписујем нешто да ти пружим моралну подршку, али немам намеру да купим

Изнад друге групе компанија пише
Former operators and cancelled orders

А ово значи "бивше компаније и укинуте поруџбине" и та листа је дужа

Мсм... могуће да до тебе још није стигла информација да је Адрија Ервејз из Словеније коју цитираш са "ако могу Словенци, можемо и ми" банкротирала баш као и много других тунга бунга никад чуо компанија са твог списка.

Од 148 испоручених авиона 4 је имало неславан крај и трајно су отписани односећи са собом више око 100 живота. Однос броја инцидената у односу на број испоручених авиона је довољно висок да га нико озбиљан у авио бизнису не сматра поузданим и конкурентним авионом

Jasno sam rekao da je Adria Airways bankrotirala. Citaj pazljivije. Ali bankrostvo Adria Airwaysa upste nije argument u prilog "tvrdnji" da Superjet 100 nije dobar avion.
Te "tunga bunga" kompanije su uglavnom novoosnovane kompanije koje biraju ono sto je najoptimalnije na trzistu, a ne ono na sta su navikli tj. sta su do sada koristili jer prebacivanje sa jednog na drugi tip aviona košta mnogo, a ne dobija se skoro ništa. Samo Air Serbia je napravila tako idiotski deal sa Etihadom: prelazak sa Boeinga na Airbus.
I nisam ja strucnjak, ja sam pre entuzijasta. Za razliku od tebe, cesto letim Air Serbiom, Air Franceom, Etihadom, Wizz Airom, verovatno 5 do 10 puta godisnje, samo ove godine sam leteo 8 puta i avioni me generalno zanimaju. Jedva cekam da izadje Flight Simulator 2020, mislim da cu samo zbog te igre kupiti VR set, hardver za 4K rezoluciju i HOTAS joystick (recimo, Saitek X-56). :)

Odgledao sam Insajder i mogu samo reci da su uslovi pod kojima Etihad iznajmljuje Airbus avione Air Serbia APSURDNI!!! :( Sve je bolje od toga. Kladim se da bar polovina gubitaka Air Serbia dolazi upravo iz nepovoljih aranžmana za najam aviona Airbus A-320. Ipak, Air Serbia iz godine u godinu prevozi sve više i više putnika, međutim i dalje pravi gubitke (bez subnvencija)!? Kako to drugačije objasniti nego nepovoljnim uslovima za najam Airbus aviona.

Iste te podatke imas i na ovom sajtu:
https://www.superjetinternational.com/media-center/

SIX SSJ100 TO BE DELIVERED TO THAILAND

On February 28, 2019 in Bangkok, Thailand, the Sukhoi Civil Aircraft Company signed a contract with the Thai Kom Airlines Company Limited.

The contract signed requires the delivery of six SSJ100 with the 100-seats layout during the period of 2019-2020. Total value of the contract is about $300 million in catalog prices.

The first SSJ100 is to be delivered to Kom Airlines in Autumn 2019. Kom Airlines plans to operate SSJ100 both inside the country and abroad.

The technical maintenance of SSJ100 is to be carried out by WishV, the maintenance and repair organization registered in Thailand.

There are currently three business version SSJ100 aircraft being successfully operated by the Royal Thai Air Force.

https://www.superjetinternational.com/media-center/scac-signs-loi-with-alexcina-llc/

SCAC SIGNS LOI WITH ALEXCINA LLC
SCAC and Alexcina LLC signed a Letter of intention for the purchase of up to 12 Superjet 100.

Američka Delta je najveća aviokompanija na svetu u pogledu broja prevezenih putnika, ali Ryanair prevozi više putnika na međunarodnim linijama od bilo koje druge aviokompanije. Najnoviji podaci koje je objavila IATA (Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz), otkrivaju da je Ryanair prevezao 86,3 miliona putnika na međunarodnim linijama prošle godine, što ga čini navećom međunarodnom aviokompanijom na svetu, daleko ispred EasyJet-a koji je na drugom mestu, sa 56,3 miliona putnika. Lufthansa se našla na trećem mestu, sa 48,2 miliona, Emirati na četvrtom sa 47,2 miliona, dok British Airways, na petom mestu, daleko zaostaje sa 35,3 miliona.

Vecina ovde nema pojma o cemu prica...
Aeroflot kao najveca Ruska aviokompanija je jedna od najbezbednijih (u proseku) u svetu.Najmanje imaju fatalnih nesreca u odnosu na broj putnika.
Aeroflot ima trenutno 49 SSJ100.Sve ostalo je Boing ili Airbus.
ALI,ima uvek ono ali,na SSJ100 lete iskljucivo piloti koji su ili kaznjeni iz nekog razloga ili nizi po rangu i znanju,ni jedan vrhunski pilot nece da sedne u njega,iako je domaci avion.Da ne pominjem da ni u rusiji nije dovoljno organizovana mreza za nabavku rashodnih i rezervnih delova...
Treba li nama takav avion?Naravno da ne treba,pogotovo sto da bi ih servisirali treba brdo para da bi se obucili ljudi,alat,delovi kojih nema ili ih ima nedovoljno...
Cisto bacanje para.
hahahahaha eto informacija iz prve, dobro, na prvu loptu ruke.
Da li si ikad video kako rusi upravljaju avionima u odnosu na sve druge pilote, pa i nase?

Jasno sam rekao da je Adria Airways bankrotirala. Citaj pazljivije. Ali bankrostvo Adria Airwaysa upste nije argument u prilog "tvrdnji" da Superjet 100 nije dobar avion.
Te "tunga bunga" kompanije su uglavnom novoosnovane kompanije koje biraju ono sto je najoptimalnije na trzistu, a ne ono na sta su navikli tj. sta su do sada koristili jer prebacivanje sa jednog na drugi tip aviona košta mnogo, a ne dobija se skoro ništa. Samo Air Serbia je napravila tako idiotski deal sa Etihadom: prelazak sa Boeinga na Airbus.
I nisam ja strucnjak, ja sam pre entuzijasta. Za razliku od tebe, cesto letim Air Serbiom, Air Franceom, Etihadom, Wizz Airom, verovatno 5 do 10 puta godisnje, samo ove godine sam leteo 8 puta i avioni me generalno zanimaju. Jedva cekam da izadje Flight Simulator 2020, mislim da cu samo zbog te igre kupiti VR set, hardver za 4K rezoluciju i HOTAS joystick (recimo, Saitek X-56). :)

Odgledao sam Insajder i mogu samo reci da su uslovi pod kojima Etihad iznajmljuje Airbus avione Air Serbia APSURDNI!!! :( Sve je bolje od toga. Kladim se da bar polovina gubitaka Air Serbia dolazi upravo iz nepovoljih aranžmana za najam aviona Airbus A-320. Ipak, Air Serbia iz godine u godinu prevozi sve više i više putnika, međutim i dalje pravi gubitke (bez subnvencija)!? Kako to drugačije objasniti nego nepovoljnim uslovima za najam Airbus aviona.

Iste te podatke imas i na ovom sajtu:
https://www.superjetinternational.com/media-center/

SIX SSJ100 TO BE DELIVERED TO THAILAND

On February 28, 2019 in Bangkok, Thailand, the Sukhoi Civil Aircraft Company signed a contract with the Thai Kom Airlines Company Limited.

The contract signed requires the delivery of six SSJ100 with the 100-seats layout during the period of 2019-2020. Total value of the contract is about $300 million in catalog prices.

The first SSJ100 is to be delivered to Kom Airlines in Autumn 2019. Kom Airlines plans to operate SSJ100 both inside the country and abroad.

The technical maintenance of SSJ100 is to be carried out by WishV, the maintenance and repair organization registered in Thailand.

There are currently three business version SSJ100 aircraft being successfully operated by the Royal Thai Air Force.

https://www.superjetinternational.com/media-center/scac-signs-loi-with-alexcina-llc/

SCAC SIGNS LOI WITH ALEXCINA LLC
SCAC and Alexcina LLC signed a Letter of intention for the purchase of up to 12 Superjet 100.
https://finance.rambler.ru/economic...jet-100-priznali-strashnym-snom-aviakompaniy/

Prosto sam frapiran kolicinom strucnjaka za civilno vazduhoplovstvo po raznim forumima i message board-ovima diljem Srbije ova zadnja dva dana... :hahaha:

Kupice Vucic te Suhoje, ali mora prvo da kupi one AirBus-ove koje je obecao Makronu, pa Boeinge koje je obecao da kupi od Amera...pa tako redom...
Kakvi bRe avioni? AirSrbija ce postojati samo onoliko koliko jos SNS bude na vlasti.

Back