Jasno sam rekao da je Adria Airways bankrotirala. Citaj pazljivije. Ali bankrostvo Adria Airwaysa upste nije argument u prilog "tvrdnji" da Superjet 100 nije dobar avion.
Te "tunga bunga" kompanije su uglavnom novoosnovane kompanije koje biraju ono sto je najoptimalnije na trzistu, a ne ono na sta su navikli tj. sta su do sada koristili jer prebacivanje sa jednog na drugi tip aviona košta mnogo, a ne dobija se skoro ništa. Samo Air Serbia je napravila tako idiotski deal sa Etihadom: prelazak sa Boeinga na Airbus.
I nisam ja strucnjak, ja sam pre entuzijasta. Za razliku od tebe, cesto letim Air Serbiom, Air Franceom, Etihadom, Wizz Airom, verovatno 5 do 10 puta godisnje, samo ove godine sam leteo 8 puta i avioni me generalno zanimaju. Jedva cekam da izadje Flight Simulator 2020, mislim da cu samo zbog te igre kupiti VR set, hardver za 4K rezoluciju i HOTAS joystick (recimo, Saitek X-56).
Odgledao sam Insajder i mogu samo reci da su uslovi pod kojima Etihad iznajmljuje Airbus avione Air Serbia APSURDNI!!!

Sve je bolje od toga. Kladim se da bar polovina gubitaka Air Serbia dolazi upravo iz nepovoljih aranžmana za najam aviona Airbus A-320. Ipak, Air Serbia iz godine u godinu prevozi sve više i više putnika, međutim i dalje pravi gubitke (bez subnvencija)!? Kako to drugačije objasniti nego nepovoljnim uslovima za najam Airbus aviona.
Iste te podatke imas i na ovom sajtu:
https://www.superjetinternational.com/media-center/
SIX SSJ100 TO BE DELIVERED TO THAILAND
On February 28, 2019 in Bangkok, Thailand, the Sukhoi Civil Aircraft Company signed a contract with the Thai Kom Airlines Company Limited.
The contract signed requires the delivery of six SSJ100 with the 100-seats layout during the period of 2019-2020. Total value of the contract is about $300 million in catalog prices.
The first SSJ100 is to be delivered to Kom Airlines in Autumn 2019. Kom Airlines plans to operate SSJ100 both inside the country and abroad.
The technical maintenance of SSJ100 is to be carried out by WishV, the maintenance and repair organization registered in Thailand.
There are currently three business version SSJ100 aircraft being successfully operated by the Royal Thai Air Force.
https://www.superjetinternational.com/media-center/scac-signs-loi-with-alexcina-llc/
SCAC SIGNS LOI WITH ALEXCINA LLC
SCAC and Alexcina LLC signed a Letter of intention for the purchase of up to 12 Superjet 100.