Microwave
Buduća legenda
- Poruka
- 28.623
0.4 kW ( srednje jako napajanje) x 24 sata x 31 dan = 297,6 kWhMicrowave kaze da kompjuter , ako nije lap , ako se ne isključuje troši 300 kW
Jel neko moze to da potvrdi ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
0.4 kW ( srednje jako napajanje) x 24 sata x 31 dan = 297,6 kWhMicrowave kaze da kompjuter , ako nije lap , ako se ne isključuje troši 300 kW
Jel neko moze to da potvrdi ...
Da li su i vama dosli uvecani racuni za potrosnju elektricne energije. Kazu da su u proseku veci za 20~30%. Evo linkhttp://www.kurir-info.rs/enigma-zasto-su-nam-veci-decembarski-racuni-za-struju-clanak-1177787 .Jedan strucnjak tvrdi da su smanjili voltazu pa nasim kucnim uredjajima treba vise energije da bi radili. Da li je ovo moguce,da li nam je ovo osveta za prozivanje EPS za 13 platu.
10% je nešto što se utroši za 3 dana...postoji mogućnost da je brojilo očitano kasnije zbog novogodišnjih praznika.Račun mi je veći za oko 10%, što je nemoguće kad se uzme u obzir činjenica da od 28.12 do 8. januara nisu uključivani ni bojler ni TA peć.
Ne znam šta je u pitanju ali je nešto u pitanju![]()
Da li su i vama dosli uvecani racuni za potrosnju elektricne energije. Kazu da su u proseku veci za 20~30%. Evo linkhttp://www.kurir-info.rs/enigma-zasto-su-nam-veci-decembarski-racuni-za-struju-clanak-1177787 .Jedan strucnjak tvrdi da su smanjili voltazu pa nasim kucnim uredjajima treba vise energije da bi radili. Da li je ovo moguce,da li nam je ovo osveta za prozivanje EPS za 13 platu.
10% je nešto što se utroši za 3 dana...postoji mogućnost da je brojilo očitano kasnije zbog novogodišnjih praznika.
Koje ...![]()
GLUPOSTI
![]()
Koji ....STRUČNJAK...
Kada se ...SMANJUJE NAPON POTROŠAČA....U ISTOJ SRAZMERI SE SMANUJE SNAGA POTROŠAČA, a time i ...POTROŠNJA...
Za one koji nemaju nikakva znanja iz elektrotehnike ---> NAJPROSTIJA FORMULA za izračunavanje SNAGE
SNAGA ( W ) = NAPON ( V ) x STRUJA ( A )
Uz minimum znanja iz matematike - SVE JE JASNO ...![]()
Imaš TV,frižider,el.šporet,bojler i greješ se na TA peć i dobiješ račun od 1350 dinara za decembar.Kako ti to uspeva?Da li živimo u istoj državi?Meni račun i kad je peć uključivana svaku noć (00:30 - 07:53) nije preš'o 1200 din. ovog meseca platila sam 1350 din. period od 5.12 do 5.1.
od 28.12 do 8 januara nije uključivana peć ni bojler jer nisam bila ovde. spavala sam kod majke.
p.s.čak je na novom računu i duplo više (77) potrošenih kw u plavoj zoni nego prošli put (33)
Meni račun i kad je peć uključivana svaku noć (00:30 - 07:53) nije preš'o 1200 din. ovog meseca platila sam 1350 din. period od 5.12 do 5.1.
od 28.12 do 8 januara nije uključivana peć ni bojler jer nisam bila ovde. spavala sam kod majke.
p.s.čak je na novom računu i duplo više (77) potrošenih kw u plavoj zoni nego prošli put (33)
Сигурно су ти комшије срећне...moji prosečni računi su oko 5.000 a ne grejemo se na struju, bojler mi povezan na centralno grejanje. nikad mi neće biti jasno na koju foru tako malo trošite struju
Све је то у реду али што кажу у оном цртаном филму "не знам како си то урадио али знам да си урадио"Нема шансе да смо потрошили струје колико ми је дошао рачун увећан за 30% од прошлог ( потрошња је била мало увећана)
Imaš TV,frižider,el.šporet,bojler i greješ se na TA peć i dobiješ račun od 1350 dinara za decembar.Kako ti to uspeva?Da li živimo u istoj državi?
Ja radim za 200 ojra. Kirija je 120 Mora da se štedi na sve moguće načinemoji prosečni računi su oko 5.000 a ne grejemo se na struju, bojler mi povezan na centralno grejanje. nikad mi neće biti jasno na koju foru tako malo trošite struju![]()
kakve veze imaju komšije sa mojim grejanjem?Сигурно су ти комшије срећне...
moji prosečni računi su oko 5.000 a ne grejemo se na struju, bojler mi povezan na centralno grejanje. nikad mi neće biti jasno na koju foru tako malo trošite struju
Nemam tv.![]()
Kako mi uspeva? Racionalnom potrošnjom.
Veći deo dana sam na poslu. Ja kod mene u višoj tarifi retko skuvam išta osim jutarnje kafe. Za sve ostalo čekam noć. Otkako je počela grejna sezona, nema više da bojler uključim na trojku pa se ujutro tuširam, nego ga uključim na dvojku, pa se istuširam čim se ugreje voda.
Takođe, malo kuvam. Ja kupujem sve šta treba, majka kuva kod nje, za njih a i ja se ponekad uguzim
Ona štedi na tome (namirnice i resto) a ja na struji.
Nemam ni veš mašinu.nego nosim veš kod nje na pranje
s' tim što ja kupujem prašak a ne ona pa i tako štedimo.
Ja radim za 200 ojra. Kirija je 120 Mora da se štedi na sve moguće načine
![]()
Dovoljno je da vam promene frekvenciju struje- Hz pa da vam radio aparat trosi kao kalorifer.
Kupujte magnete dok je vreme![]()
ja visim na lapu ali sinovi ne gase dva klasična i to nabudžena...ko zna koliko trošeВисиш на компјутеру више од мене и ко зна колико их имаш у кући, а не искључијеш
а Сунчи има фелеричну малу пећку где је само један грејач у функцији![]()
Ово за компјутере ме шокирало ,мислим да си претерао , немам појма колико ово моје чудо троши јер нисам
пронашла онај папир, али сутра хоћу .... неко је написао 140 и нешто кW тако да ћу радије купити лап , морам
још да се прерачунам и обавестим ...
Dovoljno je da vam promene frekvenciju struje- Hz pa da vam radio aparat trosi kao kalorifer.
mani se od kriminalnih radnji...bolje da ne znašНемој да нас и ти збуњујеш , довољно је било и ово до сада
Које сад магнете ?
Никако.a kako to da proverimo?![]()