Treba platiti velike plate zaposlenima i novozaposlenima.Samo za jedno popodne i veče je u elektoprivredi u Novom Sadu primljeno više od 80 novozaposlenih radnika na radna mesta za koja nisu kvalivikovana ali su zato pripadnici jedne stranke koja je u vlasti.Spremačica ima 50000 dinara platu o ostalima da ne pričam.Trinaesta plata i viškovi su redovni.
Evo jednog pisma objavljenog na jednom blogu.Nije mi jasno zašto sada Vučić nehapsi.
http://getosrbija.wordpress.com/201...-vojvodanskim-distibucijama-elektrovojvodine/
ULOGA KADROVA JEDINSTVENE SRBIJE U VOJVOĐANSKIM DISTRIBUCIJAMA „ELEKTROVOJVODINE“
13. decembar 2013.
Našem uredništvu se pismom obratila radnica jedne od distribucija Elektrovojvodine, u kome nam raskrinkava ulogu članova Jedinstvene Srbije pri zapošljavanju kadrova svoje stranke, u distribucijama onih gradova u kojima deluju opštinski odbori JS. Pismo pomenute radnice objavljujemo u celosti bez skraćenja.
„Poštovani,
U januaru je primljen Predsednik izvršnog opštinskog odbora Jedinstvene Srbije Damir Ivanić koji je bez pripravničkog, dobio rešenje za stalno, i to na mesto starijeg referenta u odeljenju Prodaje el.energije (šef radne jedinice) sa strukom mašinskog tehničara (predhodno je radio na benzinskoj pumpi).
Možete misliti koliko zna o el.energiji i prodaji el.energije??? I posle 5 meseci rada u EV plaćeno mu doškolovavanje na Educons fakultetu. Mene su prebacili na drugo radno mesto, bliže izlaznim vratima.
Kasnije u sledeća 3 meseca posao za stalno dobila je jedna krojačica koja nije do kraja završila srednju školu (nema diplomu o završenom srednjoškolskom obrazovanju) tako da se vodi da samo ima kurs za krojačicu, sa anamnezom duševnog oboljenja i sa svojih 46 godina, takođe na mesto administrativnog radnika.
O radnicima PP (privremeni – poslovi, radnik na određeno vreme) kakav status sam imala i ja, ukupno ih je 40 u našoj distribuciji, a realna potreba je ne više od 10 (deset).
Za radnike PP zadužena je Bilja Paić učiteljica , sada posle izbora u Vrbasu imenovana za zamenika predsednika skupštine opštine i Dragutin Medojević , kako za primanje tako i za otpuštanje.
Kriterijumi za prijem radnika su: sigurni glasovi koji su proveravani, lojalnost i dobro umeće ćutanja. Što znači da se upošljavaju ljudi kojima se može manipulisati, onda shvatate kakva je sto struktura,. I nema drugog kriterijuma; nisu bitne ni godine ni kvalifikacije ni da li neko od njih ima narkomansku ili kriminalnu prošlost ili sadašnjost.
Tako da radi i osoba koja ima preko 50 godina a neovlašćeno je koristila (preuzimala) el.energiju za šta postoji uredno izdat vanredni račun i krivična prijava. Zatim radnik u voznom parku pozajmio je kompanijsku karticu i u svoj auto usuo na ben.pumpi pun rezervoar benzina i gasa (sve dokumentovano snimljeno kamerom).
Ovakav vid zapošljavanja je primenjen u svim distribucijama i svim opštinskim odborima JS u Vojvodini; ja vam imenujem ove koje znam tako da se može zaključiti odakle sam. Potom počinje manipulisanje u vidu rešenja za stalno, obećavaju rešenja ako ispune zahteve, a zahtevi su redovan dolazak na sastanke, dežuranje u stranci, učlanjivanje prijatelja, rodbine, 1000 dinara mesečno plaćanje članarine („proviziju“ plaćaju samo oni koji rade u EV).
Statut stranke JS kaže da članovi ne plaćaju članarinu, onda to davanje moramo nazvati provizijom. Takođe se vrše provere lojalnosti pravljenjem spletki i ogovaranja…
O radnicima za stalno na nivou Elektrovojvodine zaposleno je oko 200 radnika u proteklih 11 meseci, o čemu je ismeđu ostalog govorio i Medojević u izlaganju na konvenciji OOJS Kula.
Takođe su to ljudi iz stranke –preletači , i ovde , i novi ljudi koji brzinski završavaju privatne fakultete i bivaju zaposleni na rukovodeća mesta.
Takođe je bitno da navedem da je članovima omogućeno preškolovavanje ili prekvalifikacija u elektro-struku, odmah dobiju rešenje za stalno i odmah idu na teren ne misleći o mogućim posledicama po život niti svoj niti kolega! Jer kako da znaju bez prakse, znanja i obuke šta da rade i kako da se zaštite.
Dalje… na nivou Elektrovojvodine Direktor Elektrovojvodie Kružević (izbačen iz novosadskog SPS-a ) po zanimanju elektromehaničar do imenovanja za direktora držao tezgu na pijaci.
Rade Basta (savetnik direktora) prodao firmu Delta farm (vrednu više miliona evra) za 9000 evra zvanično i tako izbegao da državi plati poreze. Odmah po prodaji firme zaposlen u Elektrovojvodini, zajedno sa Ljiljanom Barošević. Nadležni državni organi znaju o kome se radi ali se prave ludi jer pravi gazda je u Vladi (preziveo rekonstrukciju).
Eminentni i stručni ljudi iz ELEKTROVOJODINE, kažu za ovu garnituru da se ponašaju kao da nikada nisu jeli!!!
U toku večeri pa do iza ponoći 04.i 05.12.2013.godine u Upravi PD Elektrovojvodina, upriličeno je“deljenje” rešenja o stalnom radnom odnosu – bez pripravničkog, za one koji su se dobro pokazali u stranci JS.
Danas je došao na posao muž Biljane Paić (pomenula sam je gore u tekstu Predsednica OOJS Vrvbas), na mesto blagajnika metalo strugar bez dana radnog staža, a snaja Dragutina Medojevića (i on je gore pomenut Predsednik OOJS Kula) na mesto referenta prodaje.
Takođe je još 5 sveže prekvalifikovanih radnika dobilo rešenje. Najstariji fudbalski trener (bravar) Šćepo koji ima 55 godina.Ubrzava se proces jer na snagu stupa zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, ali ih je donekle prekinula Demokratska stranka sa objavom ove afere, ali kratko samo vikend,u ponedeljak je nastavljeno. Ukupno na nivou privrednog Društva zaposleno je preko 100 članova JS, a u toku 2013.godine odkako je imenovan Kružević preko 200.
Smatram da mora da se stane na kraj ovakvom rukovođenju i da izađe ovo na videlo. Ovako kako je u Vrbasu – nije gore, ali je slično i u ostalim distribucijama.
Hvala. Nadam se da ću uskoro pročitati tekst u kojem ću prepoznati svoj udeo u raskrinkavanju ovih JSovaca u Elektrovojvodini.“
©Geto Srbija
adresa poznata redakciji