Енглески језик - учење, преводи и остало

• Začetnik teme Začetnik teme sreca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tražio sam po internetu najlakši način za učenje gramatike engleskog jezika (pre svega glagolska vremena) i naleteo sam na ovo objašnjenje na youtube-u:

Može li neko ko zna engleski i gramatiku engleskog da mi kaže da li je ovo ispravno i da li je to ok način za učenje ?

Dakle najveći mi je problem da utuvim kad koje vreme da koristim, kad dodajem have, had, was a kad did pa zato tražim najlakši način a ovaj mi se čini dobrim pošto mi je posle prvog gledanja ta slika takoreći ostala u glavi.

Taj predavac je budala. Vestacki jezik i gluposti!

Ako ti pomaze onda je to u redu. Samo napred

Ček da li to znači da je ova "njegova teorija" netačna ?

Imaš li ti neko objašnjenje kako da naučim te vremena ? Gledao sam definicije po sledećem principu
http://pastebin.com/wZg8UegN

samo što me to dosta zbunjuje i posle 20 čitanja ne mogu da utuvim kad koje vreme koristim. Opet sa druge strane imam prijatelja koji tečno priča engleski (provereno tačno) a zna 20% gore pomenutih definicija pa sad nisam pametan :neutral:

Poslednja izmena:
To o istoriji jezika nisam ni slusala do kraja. Da je engleski jezik vestacki jezik je obicna glupost, ali tebi to nije vazno. JA cu ti reci, kako na najjednostavniji nacin, da probas da shvatis tvorbu. Prvo, moras da naucis promenu glagola to be i to have.
Vremena se dele na slozena i prosta.
Prosta dobijaju nastavak: Simple pres. u III licu nastavak - (e)s, Simple past nastavak - ed
Slozenma vremena se sastoje od pomocnog glagola i nekog izvedenog glagolskog oblika. Ime vremena ce ti reci koje vreme je pomocnog gl. oblika
Continuous vremena se satoje od pomocnog gl. to be i present particple glagol + ing (singing)
Perfect vremena se sastoje od pom. glagola to have i past participle (pravilni glagoli imaju nastavak - ed kao i past tense worked)
Ako je present continuous onda ti je simple present tense glagola to be i present participle, ako je past (continuous) onda je glagol to be u simple past tenseu.
Ako je present perfect tense, onda je to have u present, a ako bi bio past perfect, to be bi bio u past simple tenseu.

To ti je neka opsta sema.

Wishes i kondicional
Da li uz prvo lice jednine ide were ili was?
I wish I was/were you.
If I was/were you, ...

Ide "If I were you...", were se stavlja kada nesto nije isitina ili kada se iskazuje odredjena zelja (I wish I were rich (ali nisi bogat)). U suprotnom uvek je I was. U prostim recenicama to izgleda ovako:

I was
You were
He/she/it was
We were
You all were
They were

Hvala, pitam jer nisam siguran :)

Može li neko da mi nabroji sve glagolske oblike, sa svim vremenima?

Da li je ovo ok:

- Simple Past Tense
- Simple Present Tense
- Simple Future Tense

- Continuous Past T.
- Continuous Present T.
- Continuous Future T.

- Past Perfect T.
- Present Perfect T.
- Future Perfect T.

- Past Perfect Continuous T.
- Present Perfect Continuous T.
- Future Perfect Continuous T.

Nije mi cilj da se ovde prepirem, već mi zaista trebaju prave informacije. Najlakše je nekome baciti knjigu i reći mu "evo ti snađi se sam". Ih... da sam to hteo ne bih ni dolazio ovde, ali čemu služe forumi, nažalost izgleda samo za prepucavanje?
Na internetu ima more informacija i gotovo sve se može pronaći ali treba vremena a vreme je novac.
Nego da se vratim na problematiku...
Pronađoh ovde da ipak postoji "Perfect Simple Tense" (sadašnje složeno vreme) pa i još neki oblici a ne samo "Simple Past Tense i Present Perfect Tense", kako ti reče :)
Zato sam pitao za kompletnu listu glagolskih oblika, jer koliko vidim negde postoje neki odgovori ali ne svi, i sve je to pomalo konfuzno.

http://engleski-jezik.com/glagoli/glagoli.htm#glvremena

Ako bi neko hteo ovo da prevede, bio bih mu jako zahvalan.

Each percentage point increase in the capital ratio translates into a 0.09% loss in the level of steady state output, relative to the baseline (median across the point estimates of the available models). Similar results are obtained using the welfare – based measures. The median impact of meeting the NSFR is of a similar order of magnitude, at 0.08%. Tighter prudential rules induce a decline in output volatility, whose magnitude is heterogeneous across models; the median effect is modest. A prudential rule that increases the capital requirements when the credit/output ratio seems capable of reducing output variance on a sizeable way.

Zdravo, kako se na srpskom kaze Continuous Wave Laser? Nisam uspeo da nadjem na netu, a prevodilac to bukvalno prevede, pa ako neko zna kako mu je tacan naziv na srpskom, nek javi.

Hvala unapred.

Continuous wave - kontinuirani/neprekidni talas.
Continuous wave laser - laser koji proizvodi/emituje neprekidne talase.

Poštovani forumaši.
Treba mi Vaša pomoć i dolazi u obzir samo neko ko ume jako dobro čitati Engleski. Ja se dobro služim Engleskim u komunikaciji ali mi nije dovoljno da rešim ovu enigmu.
Na ovom linku možete skinuti ceo tekst, pročitati ili pregledati i onda mi recite molim Vas, šta je to što iritira čitaoca a vezano je za loš prevod sa Srpskog.
Znam da ova misija može potrajati i nekoliko dana ali ja imam vremena i kako kažu, ima više dana od kobasica.

http://www.scribd.com/doc/124218882/The-White-Lune

Back