EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Buuhuu! Pa pojedinci su oni koji imaju pare, ostali su masa. Kakve to veze ima sa 90im i sa danasnjim vremenom, tako je oduvek. A nece se ni promeniti nikad, to je ta civilizacija. Da bi se nesto desilo mora biti mnogo vise ovih vec pomenutih, znaci opet kazem: nikad.

Hahahahahahaha... :hahaha: :rotf:
Ne mogu da dođem sebi koliko je ovo što si rekao tragi-komično :rotf::sad2: .
Zar ti stvarno misliš da je jednina moć kad imaš "novac u rukama"??

Svaki je pojedinac sloboduman čovek ako ne podleže manipulaciji i misli svojom glavom bez obzira na to ima li "novac u rukama" ili ne, a prava moć nikako nije "novac u rukama" već se moć sastoji od znanja informacija i adekvatnih pojedinaca. Pri tom nije nužno da imaš "novac u rukama" da bi imao znanje i moć.

Sad da ti kažem kakve to ima veze sa 90tim. 90te kao i vreme sadašnje ti je jednako onom periodu kada su SADu ubijeni dr Martin Luter King, Džon i Bob Kenedi. Mi (društvo u Srbiji) se nalazimo na prekretnici između prihvatanja vrednosti modernog društva i između vrednosti bratoubliaštva. Pravi dokaz da su se u SADu te promene desile jeste i to da je čovek poput Baraka Obame postao predsednik. Da li bi on imao tu šansu da nije bilo dr Martina Lutera Kinga nad koji je atentat izvršen 4. april. 1968. god. , što je bilo pre samo 41 god.? Kod njega se nije gledala ni boja kože, ni nacija ni vera. Jedino je bilo važna njegova stručnost i obrazovanje!!!! Promene oko nas se odvijaju velikom brzinom, ali je žalosno što ih mi ne primećujemo!!!!!
@Милунка Савић je lepo rekla "и остале који су видели даље" tako da ih ima mnogo više od navedenih.

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje stojim iza toga da su političari marionete. Najveći deo njih. I da se ništa ne dešava slučajno. No, nije ovo tema za raspravljanje o tome.

EDIT:

Zar ti stvarno misliš da je jednina moć kad imaš "novac u rukama"??

Novac u rukama i znanje. To je moć. Neki to imaju, i jako se koriste time.

Ja sam i dalje stojim iza toga da su političari marionete. Najveći deo njih. I da se ništa ne dešava slučajno. No, nije ovo tema za raspravljanje o tome.

EDIT:

Novac u rukama i znanje. To je moć. Neki to imaju, i jako se koriste time.

- Dobar deo njih su navedeni imenom i prezimeno tako da veoma lako možeš nastaviti niz.
Pojedinac nije samo političar, Milan je bio pojedinac, Magi je bila pojedinac, Bojan je bio pojedinac, Vd je bio pojedinac, Suba je bio pojedinac...
Šta misliš, da li je Milan slučajno stavio dr Martina Lutera Kinga u svoje pesme??? Ne bih rekao!!!! (ako je potrebno obrazložiću ;) )
Ljudi, zašto uvek imate potrebu da suzite temu??? (pitanje je retoričko)
EKV je kao bend imao moć da utiče na kulturnu sveru našega društva, a nisu imali "novac u rukama". Ako hoćeš nabrojaću ti još gomilu primera, EXIT festival (do EXITa 05 nije imao "novac u rukama") u začetku 2000te godine takođe je imao moć i kulturnu i političku, a nije imao "novoac u rukama" ima još gomila takvih primera samo je naše da li ćemo ih primetiti ili ćemo ih pustiti da prođu pored nas.

Poslednja izmena:
@ekv_ns

EKV nije imao nikakvu moc, ekv je bio rok bend (odlican, da dodam). Pa ti probaj da pustis muziku i uzivaj malo, a citanje o zemlji slobodnih, hrabrih, jednakih i kakvih god ostavi za posle.
A "tragi-komicno" je to sto dozivljavas postavljanje Obame kao neku promenu.
Neka dalja rasprava me ne zanima, s obzirom da nece biti veze sa EKVom.

@ekv_ns

EKV nije imao nikakvu moc, ekv je bio rok bend (odlican, da dodam). Pa ti probaj da pustis muziku i uzivaj malo, a citanje o zemlji slobodnih, hrabrih, jednakih i kakvih god ostavi za posle.

Ma, pusti naivne ljude. . .

@ekv_ns

ekv je bio rok bend (odlican, da dodam).
u tome se složimo samo bih ja dodao da ne samo da je bio odličan već da je bio jedan jedini i neponovljiv vanserijski bend ;).
"EKV nije imao nikakvu moć"- da li si upućen u Canetovu priču iz perioda sastava "Rimtutituki"
kad je kamion zbog goriva stao, a masa (skup pojedinaca) je tražila autogram samo od Milana?

EKV i dan danas ima jak kulturološki uticaj, a pravi dokaz za to su ti ljudi koji su bili ili veoma mali kad je Milan umro ili se čak nisu ni rodili. To ja zovem uticajem na kulturu, tj. kad delo nadživi stvaraoca. Zar ne???? Zar nisu sve to oblici moći???
Kako objašnjavaš to da je EKV izvršio uticaj na domaću muzičku scenu (prvenstveno rock), a da ga slušaju ljudi koji su bili veoma mali kad je Milan umro ili koji se čak nisu ni rodili? Zar uticaj nije oblik moći????
Nemoj da brineš, meni je EKV na ušima u proseku 10 asti dnevno ;) , samo su kod njih pretežno sve vokalno-instrumentalne kompozicije, a ne samo instrumentalne (ako izuzmemo "Treba da se čisti II", gde se i vokal koristi kao instrument, tj. nema teksta). Ne misliš valjda da je Milan stavljao tekst za ukras????

Što se tiče zemlje jednakosti opet ću ti dati jedan primer kako se putem znanja postiže uspeh. Znaš li za Firčijev patent bubnja?????

Sto trideset bubnjara: Projekat mog patenta za bubanj se sada obnavlja. Do kraja godine treba da se refinansira, da se otvori nova fabrika i da se pocne sa proizvodnjom. U medjuvremenu preko sto trideset najpoznatijih bubnjara sveta vec koristi moj bubanj i kunu se u njega. Evo na novom albumu Slesa iz Guns N'Roses je koriscen moj bubanj. A svakih mesec dana mi stigne po jedan CD sa zahvalnicom i tekstom kako je bubanj jako dobar. Meni je to bila jako dobra ulaznica da upoznam sve one od kojih sam ucio. Nista lepse mi nije bilo nego kad sam, na primer bio na probi grupe Jethro Tull. I posle sedam godina nesviranja oni se pojavljuju u maloj sali za dve stotine ljudi, a ja sedim u drugom redu i slusam kako Dom Peri svira moj bubanj. Stvarno da se najezis. To mi je bio najveci poklon za ulozen rad. Bio sam na probi Stinga, ma svi moji idoli iz detinjstva su tu prosli. Karl Palmer je sedeo ovde u kafani na istom mestu gde ti sada sedis. Cudno je sto se svi oni ponasaju kao da su meni zahvalni. A osecaj je zajednicki.
- taj intervju je radio Petar Janjatović pre par godina (10 (+-2)- u svakom slučaju pre projekta "EKV revisited"), ako te zanima tačno kada proveriću, a ceo intervju možeš pročitati ovde: http://www.mediaclub.cg.yu/kultura/arhiva/11/Firci.htm . Toliko o zemlji jednakih šansi. Čik nek neki emigrant koji dođe u Srbiju neka proba nešto slično, pa na prvom koraku bi ga saplitali kao što čine i našim ljudima, Katarini II je trebalo 2 godine do prvog albuma, a pitanje je da li bi ga i izdali da nije bilo Slovenaca sa njihovom izdavačkom kućom. Za njihov prelazak u PGP najzaslužniji je Petar Peca Popović.

- dr Martin Luter King je ubijen zbog borbe protiv rasizma u Americi, zato je ubijen. Borio se za prava Crnaca u Americi, tj. Afro-Amerikanaca u toj borbi je ubijen ali njegovo delo ga je nadživelo i Afro-Amerikanci su dobili šansu, a za to je pravi dokaz Barak Obama. Jer je do sad to bilo mrtvo slovo na papiru ali od sada je stvarnost tj. da nije važno koje je čovek vere, rase i nacije već da je važno da li nešto ume ili ne. Ne znam da li će on uspeti u onome što je naumio (da sprovede svoj program). Mada mu ja lično želim da uspe ali je već sam njegov dolazak ogromna promena zbog gore navedenog.

P.S. Molio bih te da mi kao kontra argument ne koristiš izjavu aleksandra tijanića da je Obama "polubelac" jer je suviše glupa zbog toga što on nije pobedio zbog svoje kože već zbog odlično odrađene kampanje i ljudi koji su učestovali u njoj ali i zbog svog znanja i obrazovanja.

- ako neko vuče raspravu dalje od EKVa onda si to ti obzirom da ja sve što govori, govorim u kontekstu sa EKVom (pažljivo čitaj).

Za kraj i tebi ću postaviti pitanje koje sam postavio i @justyce4ever
Šta misliš, da li je Milan slučajno stavio dr Martina Lutera Kinga u svoje pesme??? Ne bih rekao!!!! (ako je potrebno obrazložiću )
, a ujedno bih i njega zamolio da mi odgovori na to pitanje i da dopuni onaj svoj zarez
Apsolutno potpisujem,
. Zašto poštuješ? Dopuni naprimer sa odgovorom na to pitanje.

Još nešto, kad izesete svoj stav obrazložite ga (barem kad ulazite u debatu samnom)!!! To govorim zbog toga da ne bi dolazilo do zabune i mog pogrešnog razumevanja.

Poslednja izmena:
Da odgovorim. Naime dolazak Baraka Obame na predsedničko mesto, po svim mojim uverenjima može jedino promeniti dosadašnji položaj afroamerikanaca u Americi, u pozitivnom smislu, naravno.

Medjutim, globalno gledano, ništa se ne menja.

Da odgovorim. Naime dolazak Baraka Obame na predsedničko mesto, po svim mojim uverenjima može jedino promeniti dosadašnji položaj afroamerikanaca u Americi, u pozitivnom smislu, naravno.

Medjutim, globalno gledano, ništa se ne menja.

Medjutim, globalno gledano, ništa se ne menja
Zašto?
Da li znaš da je prošle nedelja Obama pružio ruku Ugu Čavezu?

Šta misliš, da li je Milan slučajno stavio dr Martina Lutera Kinga u svoje pesme??? Ne bih rekao!!!! (ako je potrebno obrazložiću )
- odgovori i na ovo ranije pitanje da ne bi išao od teme EKVa ;).

Što se tiče Milana i Lutera ne mislim da je to slučajno postavio, a i ne vidim zašto me pitaš. A što se tiče ovog drugog pitanja, pošalji mi ga na PM, pošto zaista neću više da gušim ovu temu.

Čisto da napišem, juče sam otišao do prodavnice muzičkih uređaja da kupim žice za gitaru i opazih na zidu uramljenu sliku na kojoj je portret od struka na gore Milana Mladenovića. Verovatno će vam poznato zvučati fotografija, preko grudi ima farbom povucenu liniju. Sve u svemu, slika je dimenzija oko 60×90cm. Ispod piše
dečak iz vode
Milan Mladenović

Baš sam se iznenadio videvši sliku, pa rekoh da podelim to sa vama. (;
Inače, to je jedina slika u celoj prodavnici.

Čisto da napišem, juče sam otišao do prodavnice muzičkih uređaja da kupim žice za gitaru i opazih na zidu uramljenu sliku na kojoj je portret od struka na gore Milana Mladenovića. Verovatno će vam poznato zvučati fotografija, preko grudi ima farbom povucenu liniju. Sve u svemu, slika je dimenzija oko 60×90cm. Ispod piše
dečak iz vode
Milan Mladenović

Baš sam se iznenadio videvši sliku, pa rekoh da podelim to sa vama. (;
Inače, to je jedina slika u celoj prodavnici.

Wooow... Kakav prizor... Najezila sam se dok sam citala ovu tvoju kratku objavu... Zaista, kao scena iz nekog filma... Pa.... Savrseno...

Hvala svim drugarima sa teme na prelepim fotkama koje su ovde okacili... Na ovim novim stranicama...
@Forma, hvala za omote albuma!
@Alpha , hvala za koncerte!
@Milunka , hvala za fotke i za po koji odlomak iz romana ( a i za informaciju u kojim sve knjizarama moze da se kupi roman;) ),u junu, ako Bog da, dolazim i kupujem knjigu!
@ekv_ns_m, hvala za diskusiju...

Sta se desava sa nastavkom Revisiteda?... Zna li iko? @Firchie, jel moz' neka informacija da se prosledi?

Veliki pozdrav za @Treba da se cisti... lepo je sto si na temi ponovo, nije te bilo dvesta godina:lol:;)... A i ja utanjila posete... Bruka!

E da, pozzz i za @jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ... I nikad necu znati koliko ,,j'' sadrzi taj nick:roll::lol:;)

@Slightsigh, deder javi se, aman!

I @profa bi mogao da se javne...

Poslednja izmena:
Sad, kad sam malko bacila oko na ovaj moj prethodni post, deluje kao da sam ja prespavala sva dosadasnja dogadjanja na temi, i upala odjednom, kao sumanuta...:roll::eek:

Pratila sam temu, doduse ovlas, manjkalo mi je energije, iz nekih drugih razloga... A ni sada je nemam nesto preterano pa necu ni da se osvrcem na prethodne diskusije... Nije do diskusija no do mene...

Ali, npr. ova pesma me raduje i osvezava... Skoro uvek...

JUST LET ME PLAY SOME MODERN R'N'R MUSIC

Just let me hear some modern!
Just let me play some modern!

Zaboravi prošlost, zaboravi strah...
Zaboravi osećaj vezan za bolni stomak...
I kada radiš nemoj hvatati na staru slavu,
kada misliš - osloni se na svoju glavu!
Zaboravi prošlost, zaboravi strah!

Nemoj da tražiš, od ljudi previše.
Svima je hrana ušla na pupak.
I kada jedeš nemoj progutati svoje prste,
i kada ljubiš pazi to su možda tvoje usne!
Seti se s kim si, seti se gde!

Nije sad vreme k'o pre!
Ovo je vreme za promene!
Zaboravi prošlost i javi:
ima li promene u tvojoj glavi?!

Svi su te učili isto:
,,Mi živimo prokleto čisto,
mi smo oduvek bili u pravu,
u pravu, u pravu!''

Dosta smo bili hrana za lopove!
Dosta smo pili iz iste čaše!
Groznica nas izjeda u uglu usta
i srca su nam ostala na kraju pusta...

Nije sad vreme k'o pre!
Ovo je vreme za promene!

Svi su te učili isto:
u pravu, u pravu!''

Just let me play some modern...

Nije sad vreme k'o pre!
Ovo je vreme za promene!

Svi su te učili isto:
Mi smo oduvek bili u pravu,
u pravu, u pravu!!''

Rock and roll music....

- cini mi se da je ovde bolji zvuk...:think: ...

.

Ali, npr. ova pesma me raduje i osvezava... Skoro uvek...

JUST LET ME PLAY SOME MODERN R'N'R MUSIC

Zaboravi prošlost, zaboravi strah...
Zaboravi osećaj vezan za bolni stomak...
I kada radiš nemoj hvatati na staru slavu,
kada misliš - osloni se na svoju glavu!
Zaboravi prošlost, zaboravi strah!

Nemoj da tražiš, od ljudi previše.
Svima je hrana ušla na pupak.
I kada jedeš nemoj progutati svoje prste,
i kada ljubiš pazi to su možda tvoje usne!

Nije sad vreme k'o pre!
Ovo je vreme za promene!

Svi su te učili isto:
u pravu, u pravu!''

Dosta smo bili hrana za lopove!
Dosta smo pili iz iste čaše!

Nije sad vreme k'o pre!
Ovo je vreme za promene!

Svi su te učili isto:
u pravu, u pravu!''

Nije sad vreme k'o pre!
Ovo je vreme za promene!

Svi su te učili isto:
Mi smo oduvek bili u pravu,
u pravu, u pravu!!''

Rock and roll music....

- cini mi se da je ovde bolji zvuk...:think: ...
posvećena vd-u:heart:
:manikir:

@Forma, hvala za omote albuma!

A ja sad stala, pa se pitam na koje omote misliš... :rotf: Jedva se setih šta sam postavljala. :D Nema na čemu. ;)

A i ja utanjila posete... Bruka!

Da znaš da jeste. :ljutko:

Via talas :arrow:

Dušan Gerzić, Miško Plavi, Mira Mijatović i Bojan Pečar

331elnq.jpg

(Ovu sliku znam da sam već kačila, ali beše neka vrlo mala rezolucija.)

Omot LP-a Perfektan dan za banana ribe (1983) :arrow:

2wfmlo6.jpg

4izog6.jpg

Mile Kitic na novom albumu ima pesme Oci boje meda i Karavan :lol:
Mozda ste znali,ali eto..... :D

Inace Firchie stalno na fb stavlja spotove za sve pesme sa revisiteda a odavno najavljuje da ce uskoro izaci drugi revisited sa 24 pesme......

Back