@ekv_ns
EKV nije imao nikakvu moc, ekv je bio rok bend (odlican, da dodam). Pa ti probaj da pustis muziku i uzivaj malo, a citanje o zemlji slobodnih, hrabrih, jednakih i kakvih god ostavi za posle.
A "tragi-komicno" je to sto dozivljavas postavljanje Obame kao neku promenu.
Neka dalja rasprava me ne zanima, s obzirom da nece biti veze sa EKVom.
ekv je bio rok bend (odlican, da dodam).
u tome se složimo samo bih ja dodao da ne samo da je bio odličan već da je bio jedan jedini i neponovljiv vanserijski bend

.
"EKV nije imao nikakvu moć"-
da li si upućen u Canetovu priču iz perioda sastava "Rimtutituki"
kad je kamion zbog goriva stao, a masa (skup pojedinaca) je tražila autogram samo od Milana?
EKV i dan danas
ima jak kulturološki uticaj, a pravi dokaz za to su ti ljudi koji su bili ili veoma mali kad je Milan umro ili se čak nisu ni rodili. To ja zovem uticajem na kulturu, tj. kad delo nadživi stvaraoca. Zar ne???? Zar nisu sve to oblici moći???
Kako objašnjavaš to da je EKV izvršio uticaj na domaću muzičku scenu (prvenstveno rock), a da ga slušaju ljudi koji su bili
veoma mali kad je Milan umro ili koji se čak nisu ni rodili? Zar uticaj nije oblik moći????
Nemoj da brineš, meni je EKV na ušima u proseku 10 asti dnevno

, samo su kod njih pretežno sve vokalno-instrumentalne kompozicije, a ne samo instrumentalne (ako izuzmemo "Treba da se čisti II", gde se i vokal koristi kao instrument, tj. nema teksta).
Ne misliš valjda da je Milan stavljao tekst za ukras????
Što se tiče zemlje jednakosti opet ću ti dati jedan primer kako se putem znanja postiže uspeh.
Znaš li za Firčijev patent bubnja?????
Sto trideset bubnjara: Projekat mog patenta za bubanj se sada obnavlja. Do kraja godine treba da se refinansira, da se otvori nova fabrika i da se pocne sa proizvodnjom. U medjuvremenu preko sto trideset najpoznatijih bubnjara sveta vec koristi moj bubanj i kunu se u njega. Evo na novom albumu Slesa iz Guns N'Roses je koriscen moj bubanj. A svakih mesec dana mi stigne po jedan CD sa zahvalnicom i tekstom kako je bubanj jako dobar. Meni je to bila jako dobra ulaznica da upoznam sve one od kojih sam ucio. Nista lepse mi nije bilo nego kad sam, na primer bio na probi grupe Jethro Tull. I posle sedam godina nesviranja oni se pojavljuju u maloj sali za dve stotine ljudi, a ja sedim u drugom redu i slusam kako Dom Peri svira moj bubanj. Stvarno da se najezis. To mi je bio najveci poklon za ulozen rad. Bio sam na probi Stinga, ma svi moji idoli iz detinjstva su tu prosli. Karl Palmer je sedeo ovde u kafani na istom mestu gde ti sada sedis. Cudno je sto se svi oni ponasaju kao da su meni zahvalni. A osecaj je zajednicki.
- taj intervju je radio
Petar Janjatović pre par godina (10 (+-2)- u svakom slučaju pre projekta "EKV revisited"), ako te zanima tačno kada proveriću, a ceo intervju možeš pročitati ovde:
http://www.mediaclub.cg.yu/kultura/arhiva/11/Firci.htm . Toliko o zemlji jednakih šansi. Čik nek neki emigrant koji dođe u Srbiju neka proba nešto slično, pa na prvom koraku bi ga saplitali kao što čine i našim ljudima, Katarini II je trebalo 2 godine do prvog albuma, a pitanje je da li bi ga i izdali da nije bilo Slovenaca sa njihovom izdavačkom kućom. Za njihov prelazak u PGP najzaslužniji je Petar Peca Popović.
A "tragi-komicno" je to sto dozivljavas postavljanje Obame kao neku promenu.
- dr Martin Luter King je ubijen zbog borbe protiv rasizma u Americi, zato je ubijen. Borio se za prava Crnaca u Americi, tj. Afro-Amerikanaca u toj borbi je ubijen ali njegovo delo ga je nadživelo i Afro-Amerikanci su
dobili šansu, a za to je pravi
dokaz Barak Obama.
Jer je do sad to bilo mrtvo slovo na papiru ali od sada je stvarnost tj. da nije važno koje je čovek vere, rase i nacije već da je važno da li nešto ume ili ne. Ne znam da li će on uspeti u onome što je naumio (da sprovede svoj program). Mada mu ja lično želim da uspe ali je već sam njegov dolazak ogromna promena zbog gore navedenog.
P.S. Molio bih te da mi kao kontra argument ne koristiš izjavu aleksandra tijanića da je Obama "polubelac" jer je suviše glupa zbog toga što on nije pobedio zbog svoje kože već zbog odlično odrađene kampanje i ljudi koji su učestovali u njoj ali i zbog svog znanja i obrazovanja.
Neka dalja rasprava me ne zanima, s obzirom da nece biti veze sa EKVom.
- ako neko vuče raspravu dalje od EKVa onda si to ti obzirom da ja sve što govori, govorim u kontekstu sa EKVom (pažljivo čitaj).
Za kraj i tebi ću postaviti pitanje koje sam postavio i @justyce4ever
Šta misliš, da li je Milan slučajno stavio dr Martina Lutera Kinga u svoje pesme??? Ne bih rekao!!!! (ako je potrebno obrazložiću )
, a ujedno bih i njega zamolio da mi odgovori na to pitanje i da dopuni onaj svoj zarez
. Zašto poštuješ? Dopuni naprimer sa odgovorom na to pitanje.
Još nešto, kad izesete svoj stav obrazložite ga (barem kad ulazite u debatu samnom)!!! To govorim zbog toga da ne bi dolazilo do zabune i mog pogrešnog razumevanja.