The_Ekatarina_Bojan
Zainteresovan član
- Poruka
- 249
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ova Tema "EKV" se komotno moze da prebaci u pod forum "filozofija"..
-ovo vec postaje smjesno..pratim temu i nevjerujem.. bez ikakve ljutnje ,prozivanja nekog,vrjedanja..
Upravo tako
Iznositi svoje politicke stavove i filozofije vezane za isto na ovoj temi je....
Rebel without a cause
Ova Tema "EKV" se komotno moze da prebaci u pod forum "filozofija"..![]()
Opet je krug suviše sužen, borim se protiv svih vrsta represije i tiranije, turbo-folk takođ spada u to kao i sistem "90tih" čiji je on deo (" Nećemo da pobedi /@ekv_ns
Bori se! Protiv komunista i fasista i turbo folka i "90ih" i zlih korporacija i tamne strane sile...
I za sistem vrednosti se bori... i to... samo napred, izdrzi, izdrzi za sve nas!
Uzecu licno naoruzanje
Odo' u grad da napravim sranje
Ima da smanjim brojno stanje
Kada upotrebim naoruzanje
Ako me popreko pogleda neko
Taj se zauvek gadno opek'o
Jos kad bi nesto o meni rek'o
Ne bih pucao, nego bih sek'o
Ako mi iko presece put
Umem da budem veoma ljut
Neka se ne nada nicem boljem
Ili da pucam, ili da koljem
Jer ja sam mlad, jak, i glup
A zivot dzabe - nimalo skup
Ja sam mlad, glup, i jak
Na obaracu veoma lak
Такође, без љутње и вређања, али неизбежно морам приметити да се ваљда једино међу екс-југословенским народима, тачније, онима који говоре истим језиком српским/хрватским, у томе језику појам "филозофирања" везује за нешто глупо и досадно.Ova Tema "EKV" se komotno moze da prebaci u pod forum "filozofija"..
-ovo vec postaje smjesno..pratim temu i nevjerujem.. bez ikakve ljutnje ,prozivanja nekog,vrjedanja..
Evo , na primer, veoma lako se može utvrditi i da je skoro svaka pesma Haustora bila o narkomaniji. Na primer, Šejn je pesma koja peva o bolesti zavisnosti ("To je Šejn" - glavna droga. "Izađi i bori se" - pokušava da se odvikne od droge... "Tamo gde me moja davna draga već čeka" - približava se smrt)Pa onda "Uzalud pitaš" je pesma o strahu kada nastupi period krize ("A što ćeš sada kad si stigla do zida"...) "Ena" je u stvari (V)ena - i govori o tome kako je lepo ići i napijati se po krčmama, ali je najbolje kad se dogodi Ena, tj. (V)ena - jedna i nezamenljiva zabava. Daljom logikom možemo reći i da su Goblini isto pevali samo o drogama, jer pobogu imaju pesmu "LSD se vraća kući", isto tako i Bajaga "Šarene pilule za lu-lu-le", a nije jasno ni o čemu Đorđe Balašević peva kad kaže "U mojim venama, hladni sever samuje" Prema tome, po Aleksandru Iliću cela naša rok scena je veoma jadna i bedna, svi pevaju samo o drogama, niko to u svetu nikad nije radio (niti pevao o tome, a kamoli se drogirao), čovek je zvezda samo dok ga slikaju za tinejdžerske magazine, nikako u trenucima kada počne da živi usamljeničkim životom ili dobije SIDU. Tada su sve stvari toliko strašne, da treba dobro zabeležiti svaki ratluk, big-mek, šećer, kafu, so ili flašu vina. Ovo nije knjiga o Magi, o njoj pričaju njene pesme, njene reči i njen duh koji je uticao na mnoge dobre stvari koje su nam se dešavale onda kad ih niko drugi i nije viđao. Ovo je knjiga o Iliću samom, o tome ko je on. Ako je hteo da skine diskriminatorski pristup nekih prema osobama koje su zaražene HIV-om evo reći ću i jednu stvar za kraj - nemam problem da se rukujem sa nekim ko je zaražen HIV-om, ali bih imao problem kad bih morao da se rukujem sa ljudima kao što je Ilić.
-Koje vaše tekstove smatraš eksplicitno ljubavnim?
-Aut, Oči boje meda, Modro i zeleno, Hodaj, Ti si sav moj bol i Budi sam.
Zar je potrebno EKV svirstati u neku fioku??? Milanovi tekstovi su u istom momentu velika književna i umetnička dela, ali i filozofska. Barem ih ja tako doživljavam, a u sklopu sa muzikom dobijaju svoje MAGIčno svojstvo za koje mislim da nam je svima na ovoj tem zajedničko i da smo se svi okupili oko njega.
Nebjezim od toga da su knjizevna i umjetnicka djela,daleko od toga.,svi moji prijatelji znaju da neprjekorno cijenim ekv..ali da je milan pokusavo kroz svoje pjesme vrsiti nekakvu filozofiju..neslazem se sa tim8to je moje misljenje)..
on je bilo jednostavan..mir brate,mir sestro..to je foilozofija!![]()
mir brate,mir sestro..to je foilozofija!![]()
Управо тако.Zato sam naveo da su tekstovi EKVa sjajna književna dela koja unutar sebe sadrže filozofske elemente, a u sklopu sa muzikom daju poseban doživljaj koji nas je sve okupio na ovoj temi.
Bez ljutnje..ja ipak u milanovim tekstovima trazim relaksaciju,svoj unutarnji mir,razvijanje sebe samog.,,ali nikad ne zelim previse naglasavam PREVISE traziti praznine i skrivene poruke u njegovim tekstovima..ja svaki tekst EKV-a protumacim kako meni pase i smatram da bi svatko trebao na te tekstove gledati tako,ne samo na milanove tekstove,..na sve opcenito..shvatiti rijeci kako ih on dozivljava a ne kako je pisac htjeo..svi se mi razlikujemo..i svatko ima svoje misljenje..
-slazem se sa tvojim misljenjem..ja samo kazem da ja nikad nisam toliko duboko zadro u tekstove..glazbu mozda da..usporedivo.,trazio slicnosti,.ali tekst ne zelim previse da diram..=)
-zato mir brate..![]()
Управо тако.То је, напросто - уметност. И из тога произилази све, и филозофија, и лепота, племенита снага која нас толико дотиче.
Svako od nas razlicito dozivljava te tekstove i ne moze da zna na sta je Milan mislio. Licno mislim da Platon i ostali filozofi koji su pisali o stvarnom svetu, Mur, Kant i da ne nabrajm nemaju direktne veze sa Ekv-om. U njihovim tekstovima je vise neko shvatanje stvari zajednicko svim pametnim i racionalnim ljudima. Ne verujem da su nesto proucavali filozofiju pa pisali nego su to neke slike iz njihove glave i normalan covek tako razmislja bez ikakve filozofije. A u isto vreme ti tekstovi podsticu na razmisljanje sve normalne ljude, bez ikakvog predznanja o filozofiji. Ima u njima mnogo mudrosti ali i duse
u potpunosti se slažem sa tobom kao i kad kažešU njihovim tekstovima je vise neko shvatanje stvari zajednicko svim pametnim i racionalnim ljudima.
.A u isto vreme ti tekstovi podsticu na razmisljanje sve normalne ljude, bez ikakvog predznanja o filozofiji.
. Da ima, a ako se neka nauka bavi srži, tj. dušom i mudrošću onda je to filozofija.Ima u njima mnogo mudrosti ali i duse