Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanesena svojim mislima,setala sam parkom i cula nedaleko od sebe stihove poznate pesme,bese to Par godina za nas.Osvrnem se,i vidim dve devojcice,ne starije od 14 godina.Morala sam da im pridjem.Predstavih se i upitah odakle je znaju,rekle su da obozavaju Ekatarinu,ali da znaju svega nekoliko pesama,kao i to da ih okolina ne shvata...
Savetovala sam ih da nikako ne menjaju svoje stavove zarad drugih,sve dok su oni odraz njih samih,i ispricala im skoro sve sto znam o njima,to je potrajalo oko sat vremena nakon kojih mi jedna od njih rece:"Ja cu da sviram klavir k'o Magi."To me je dirnulo pravo u srce,jer sam ja takodje kao mala zbog nje ucila da sviram klavir.
Ne moram reci koliko mi je bilo drago slusati reci devojcica ciji su umovi i vidici razvijeniji od vecine vrsnjaka...A okolina?Shvatice oni kad odrastu-ako odrastu,da postoji nesto vrednije od onoga sto sada velicaju i cemu se klanjaju....
Svako od nas samuje usred gomile...![]()
A mozda i sve radis kako treba, ali imas staticku IP adresu, a ne dinamicku. E tu staticku, tvoj provajder daje vecem broju svojih korisnika, tako da mnogo vas ima istu. A rapidshare korisnike prepoznaje po toj IP adresi, i ne dozvoljava free user-ima da downloaduju vise fajlova odjedanput. Resenje je ili da skines kod nekog drugog kod koga moze, ili da pribavis rapidshare premium account...
Ti si imala lepo iskustvo, a sta se meni desilo...jedno vreme sam drzala Milanovu sliku kao pozadinu na telefonu i drugarica mi uzme tel da vidi koliko je sati i kad vide sliku prokomentarise kakav frajer i upita me je l' mi to decko!![]()
Ti si imala lepo iskustvo, a sta se meni desilo...jedno vreme sam drzala Milanovu sliku kao pozadinu na telefonu i drugarica mi uzme tel da vidi koliko je sati i kad vide sliku prokomentarise kakav frajer i upita me je l' mi to decko!![]()
Zar je moguce?!
Mada, i mene su mnogi ljudi pitali: "STA je to EKV?" Stvarno mi to nije jasno. Ipak je to stvar opste informisanosti, ako nista drugo.![]()
Pri tom ne mislim samo na EKV... Ali oni su u poslednje vreme i bili dosta pominjani - EKV Revisited, dokumentarac "Kao da je bilo nekad", Iliceva "Vrati unatrag", "Par godina za nas" proglasena za najbolju pesmu svih vremena, odrzavaju se i memorijalne veceri i izlozbe slika i svirke, potpisivala se i peticija... Da, ipak je stvar opste informisanosti...
Hehe...i meni stoji stalno na pozadini telefona neko od clanova Ekatarine,mislim,od kad imam mobilni!
Desavalo mi se da sretnem osobe koje ne znaju za njih-i starije od 15 god!Zato me odusevi kad neko mladji kaze da ih voli,svaki kompliment upucen njima dozivljavam licno,ali i svaku uvredu takodje!
Preteruješ.Svako ima pravo na svoje muzičko opredeljenje.
Ja ih sad obožavam, a sa 15,16 nisam imao pojma o njima.Znao sam samo za neku grupu pod imenom Ekatarina Velika i ništa i više.
I sa ove distance mi je baš drago da sam ih otkrio sa 22 godine a ne sa 15-ak godina kada je takav muzički jezik preozbiljan za uho. (moje mišljenje)
Sjajno si nam prenela tvoje predivno iskustvoZanesena svojim mislima,setala sam parkom i cula nedaleko od sebe stihove poznate pesme,bese to Par godina za nas.Osvrnem se,i vidim dve devojcice,ne starije od 14 godina.Morala sam da im pridjem.Predstavih se i upitah odakle je znaju,rekle su da obozavaju Ekatarinu,ali da znaju svega nekoliko pesama,kao i to da ih okolina ne shvata...
Savetovala sam ih da nikako ne menjaju svoje stavove zarad drugih,sve dok su oni odraz njih samih,i ispricala im skoro sve sto znam o njima,to je potrajalo oko sat vremena nakon kojih mi jedna od njih rece:"Ja cu da sviram klavir k'o Magi."To me je dirnulo pravo u srce,jer sam ja takodje kao mala zbog nje ucila da sviram klavir.
Ne moram reci koliko mi je bilo drago slusati reci devojcica ciji su umovi i vidici razvijeniji od vecine vrsnjaka...A okolina?Shvatice oni kad odrastu-ako odrastu,da postoji nesto vrednije od onoga sto sada velicaju i cemu se klanjaju....
Svako od nas samuje usred gomile...![]()
I samo još nešto da dodam da ne bi ispalo da sam bio neinformisan: dugi niz godina je vecina mog slobodnog vremena bila posvećena otkrivanju klavirske literature i klasične muzike u širem smislu.
Kad je muzika posao,drugačije je čovek posmatra.....
Slazem se,da je Ekatarina preozbiljna,zato me i cudi kad me pitaju:"Zar nisi prerasla tu vrstu muzike?"Sta?Zar su to tekstovi za klince???![]()
Ma nek' se zna ko je prvi,to je najbitnije
Iako nama ne treba jedan b92 to da kaze!![]()
Top 100 pesama svih vremena prema slusaocima Radija B92![]()
B92: To ćemo već videti. Nedavno je B92 organizovao akciju izbora 100 najboljih pesama svih vremena. A da li znaš šta je bilo na prvom mestu?
Firči: Znam, znam da je "EKV"...
B92: Kako komentarišeš to? Meni se nekako čini da su sve niži i niži. (komentar na avione)
Firči: Mislim da je, koliko se ja sećam, Milan Mladenović bio zastupljen čak sa šest kompozicija među prvih deset, što sa "Šarlom", što sa "EKV-om". Znam da je „Par godina za nas“ bila proglašena prvom, da je već peta ili šesta bila opet "EKV", ako se ne varam. Bez trunke pretencioznosti, ja uopšte nisam iznenađen time. To ti je kao kad na stolu dobiješ tri obroka, jedan valja, drugi ne valjaju, ne znači da su loši, ali neću da budem patetičan. Ja sam jako dobro poznavao Milana, bili smo dobri prijatelji godinama, čak od ’78. godine, on je do te mere bio dobra faca da je samim tim to i uslovilo kvalitetnu stvar koju je pravio i u "Šarlu", i u "Katarini", i u "EKV-u", i meni je potpuno logično što je to tako ostalo do dan danas. Ima još jedna malenkost tu. Znate svi da je Džimi Hendriks umro, da su mnogi bendovi nestali, Dženis Džoplin, Džim Morison, i da postoji i taj deo fame u celoj priči. Ne bi bilo fer ne spomenuti to da je jedinstven slučaj da čak čitava prva postava "EKV-a" nije među nama, i da ta određena fama doprinosi tom nekom celom fazonu, a što ne znači da to umanjuje kvalitet koji je on ostavio za nama.