). Zato Milan neprestano šalje poruke:
MIR LJUDI!!! VOLITE SE!!!! LJUBAV!!!!. Hoću da kažem da ljudi oko nas, naši prijatelji čine naš svet, a u slučaju umetnika i njegova publika je njegov svet ili kako kaže Cane na Milanovoj sahrani: "...Ovde su ljudi da te isprate, tvoji ljudi...".
Sad dolazim do dela gde Milan peva:
"Neko nas posmatra,
Neko nas stalno gleda...", a pesmu završava stihom "Ko nas stalno gleda...".
"Neko" je u svakom slučaju biće, konkrenta osoba koja nam daje nadu u zlim vremenima, a pošto su zla vremena ta osoba da bi nam davala nadu mora biti dobra, a kad je dobra ona unutar sebe sadrži
ljubav prema svakom od nas ponaosob. Pri tom ta osoba nije fizički sa nama, ali ipak postoji mi je nevidimo ali verujemo u nju. Sad svaka religija ima svoje Ime za tu osobu, u Judejizmu je Ime Jahve, a kod Hrišćana i Muslimana je Bog samo je razlika u prorocima kod Hrišćana je Isus, a kod Muslimana, Muhamed (religije sam ređao hronološki). Ujedno, Neko u sve tri religije je ista osoba (isto biće) obzirom da su sve one proizilazile jedna iz druge.
Pri tom "Neko" u Milanovoj pesmi ne mora da podrazmeva ni jedno ime od navedenih (držao sam se samo monoteističkih religija radi lakše analize, a i jedan od povoda za rat kao što sam naveo bio je i monoteizam odnosno njegova zloupotreba od strane samih verskih poglavara koji su služili ratnim huškačima).
Hoću da kažem, ako nas "Neko posmatra", i isti taj "Neko nas stalno gleda" to je u svakom slučaju osoba puna ljubavi koja je uvek tu da nam pruži nadu i da ona neće biti bolja ili lošija ako je mi imenujemo na jedan ili drugi način, ali tu naravno nije kraj mojem tumačenju kao što nije ni kraj same pesme. Na samom kraju Milan postavlja pitanje "Ko nas stalno gleda?" Tu Milan po meni postavlja pitanje "ko je "Neko"?".
Sve u svemu, pesma govori o nadi koju čovek ne sme da izgubi u ma koloko teškoj situaciji bio i da nikao ne sme da se pusti niz vodu i da mu kao stalna nada služi "Neko". Kao vizuelni prikaz pesme "Neko nas posmatra" u ovom ternutku mi pada jing-jang. Pošto u delu kod njega gde je tama ima tračak svetlosti koji pokazuje nadu i optimizam koji je Milan opevao u svojim stihovima.
Napomena 01: Kada korisitm pojam "tumačiti" ne mislim na "tumačenje poput horoskopa, gledanja u šolju i sličnih gluposti" već mislim na pojam "analizirati" tj. udubiti se u našto do samog kraja. Čisto da ne bude zabune.
Napomena 02: Kao i uvek ovo je moja analiza pesme sa kojom niko nije u obavezi da se složi. Takođe dok sam analizirao ujedno sam i preslušavao pesmu "Neko nas posmatra".