- Poruka
- 2.497
Ne znam sta je sve ovde pisano,a mene zanimaju najvise detalji o Vd-u kao muzicaru,ako neko zna detalje...help![]()
tesko da ces nesto naci o njemu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam sta je sve ovde pisano,a mene zanimaju najvise detalji o Vd-u kao muzicaru,ako neko zna detalje...help![]()

Ekv je Zemlja,Ekv je Srce,Ekv je Voda,Ekv je Glad,Ekv je Ponos,Ekv je Svetiliste...Boze pomozi,ludim!![]()
Kad postaneš zavisnik nema pomoći.![]()

limunovo drvo
Nekadašnji bubnjar EKV-a Ivan Fece-Firči kaže da poseduje neobjavljeni koncertni snimak prvog benda Milana Mladenovića.
Fece je rekao agenciji Beta da još razmišlja da li će i kada objaviti raritetni snimak Limunovog Drveta sa koncerta iz 1978, koji je u odličnom stanju i potrebna mu je samo savremena tehnička obrada.
"Imam snimljen koncert Limunovog Drveta na kom sam upoznao Milana 1978. Ceo koncert imam na 'četvrtinče' traci koju sam ja stavio da se snima", kaže Firči.
Tokom kratkog postojanja krajem 70-ih godina bend iza sebe nije ostavio diskografski zapis, a jedino je njihovu pesmu Oko moje glave posle odlaska iz Limunovog drveta Milan snimio sa grupom Šarlo Akrobata.
Limunovo Drvo je odsviralo samo gitarijade u Žarkovu i Železniku, koncerte u novobeogradskom Bloku 45 i u Domu omladine Beograda i dva samostalna koncerta u SKC-u. Zna se da je bend izvodio pesme Da li se sećate?, Sedmi krug, Limunovo drvo, Ne veruj i Gubitak.
Pored toga, Fece kaže da poseduje snimak celog koncerta EKV u zagrebačkom Kulušiću iz 1988, čiji su delovi objavljeni na albumu benda EKV Live 86 (‘87), te demo snimke Mladenovića "fantastičnog kvaliteta".
"Imam najveću kolekciju snimaka EKV. Imam snimak na kome smo Masimo (Savić), Milan i ja u prvoj verziji pesme Hodaj koja fantastično zvuči nekih osam minuta. Imam više nego sto smem da priznam, ali sve će da dođe na red (za objavljivanje) kad dobije svoj pravi tehnički kvalitet", kaže Fece.
Bubnjar EKV-a iz sredine 80-ih godina, Fece bi trebalo krajem marta da za PGP RTS objavi EKV Revisited, album na kome je ponovo odsvirao 10 hitova svoje nekadašnje grupe, koristeći sa starih matrica samo glas pokojnog gitariste i pevača Milana Mladenovića (1958-1994).
Izvor: Popboks

ne znam za druge,al nisam nista jos uspela da odgledam!. Reci mi o čemu po tebi peva Milan u pesmi "Neko nas posmatra"? -To znaš i sam a ovo nije kviz.
Svatko tko ima oči i uši taj može i da čuje i da vidi i ako ima usta može ida priča rodijače naravno ako ima muda.
Svaka čista duša smeta na ovom svitu i svaka je obiležena i prognana od Isusa krisa pa i prije.
Ja se slažem da to je filozofija .
I tvrdim da je filozofija mrtva.
Milan je samo piva ono što je vidijo .
Ali brate mili triba imat muda pa realno gledat.
A i leđa jer od nekih udaraca pucaju kosti.
Sa vetrom uz lice je album nadahnut Ivanovim --Jovanovim evanđeljem to sam skužijo kad se jednom kasno posle subotnje pijanke i cjelonoćnog slušanja ekv-a zaputih u crkvu na nediljnu misu.
nemojte mi zamirit zbog gramatike ja sam dite iz jednog malog Hercegovačkog sela i na radu sam u gradu.
Pozdrav iz Zagreba.
- nemoj ti da brineš što se tiče EKVa sasvim realno gledam i to dobijam svakodnevno potvrde od Milanovih prijatelja koji su na sreću postali i moji prijatelji (95% našeg razgovora je o EKVu ili o ljudima povezanim sa EKVom kao što je Mitar Subotić Suba kojem je ove godine posvećen stage na EXITu),a sa jednim sam u subotu prijateljstvo zapečatio na veoma specifičan način pri čemu je prijateljstvo i saradnja između mene i njega dostiglo najviši mogući nivo u ovom trenutku (ko hoće nek veruje, ko neće nemora). Jednostavno bio sam u nimalo jednostavnoj i u veoma neprijatnoj situaciji da reagujem kad drugi nisu bili u stanju ni da misle i odreagovao sam nadam se na najbolji mogući način u datom momentu.Milan je samo piva ono što je vidijo .
Ali brate mili triba imat muda pa realno gledat.
A i leđa jer od nekih udaraca pucaju kosti.
Da li si probao da prevedeš Luterov govor kad se već slažeš da Milan nije stavio slučajno Lutera i zbog čega se odlučio da stavi Lutera u toku prokletih devedesetih???Što se tiče Milana i Lutera ne mislim da je to slučajno postavio, a i ne vidim zašto me pitaš. A što se tiče ovog drugog pitanja, pošalji mi ga na PM, pošto zaista neću više da gušim ovu temu.
prevodHistory will have to record that the greatest tragedy of this period of social transition was not the vitriolic words and the violent actions of the bad people, but the appalling silence and indifference of the good people. Our generation will have to repent not only for the words and acts of the children of darkness, but also for the fears and apathy of the children of light.- boldirano je u pesmi.
Istorija će morati da upamti najveću tragedija u ovom periodu socijalne (društvene ) tranzicije gde nisu samo vitriolske (zapaljive) reči i nasilne akcije od loših ljudi, ali je užasna ravnodušnost ćutanja sa strane dobrih ljudi. Naša generacija će morati da se pokaje (će žaliti) ne samo zbog reči i dela sinova tame, već i zbog strahova i apatije (nemara, ravnodušnosti) sinova svetlosti.
Nema na čemu.
@ekv_ns_m, hvala za diskusiju...
Tovaj prva rečenica je glasila ovako@ekvns: naravno da znam sta te reči znače, ne bih tako bacao random komentare.
te sam drugom delu posvetio opširan odgovor!Original postavio justyce4ever Pogledaj poruku
Što se tiče Milana i Lutera ne mislim da je to slučajno postavio, a i ne vidim zašto me pitaš.
nemoj ti da brineš što se tiče EKVa sasvim realno gledam i to dobijam svakodnevno potvrde od Milanovih prijatelja...

...koji su na sreću postali i moji prijatelji (95% našeg razgovora je o EKVu ili o ljudima povezanim sa EKVom kao što je Mitar Subotić Suba kojem je ove godine posvećen stage na EXITu),a sa jednim sam u subotu prijateljstvo zapečatio na veoma specifičan način pri čemu je prijateljstvo i saradnja između mene i njega dostiglo najviši mogući nivo u ovom trenutku (ko hoće nek veruje, ko neće nemora).
Ajoj, opet ti o svakodnevnim potvrdama.
Brate mili.
Džizs.
????
Da li je to najvažnije od svega što sam napisao. Nije!
Hajde ponovo pročitaj i izdvoj ono što je najvažnije

a to što imam potvrde
...do kog sam doša svojim trudom i radom,a ne hvatanjem zjala! OK?
Jeste. Tvoje samohvalisanje je, ne najvažnije, ali najupadljivije.
Jok.
Boga ti, evo ih opet potvrde.
Ahahahaha, postaje mi komično.
Nemoj da staneš.
Gde ti ode...
Evo kao jednu konkretnu malu pobedu navešću ti primer iz one grupe poritv Firčija. Vidiš administratorka je posle moje argumentacije napustila grupu. To je za sad samo dobijena bitka idem do kraja do ukidanja grupe.
(Ne znam šta je bilo sa tom grupom, nit` me, iskreno, interesuje.
A kamoli da se borim za njeno zatvaranje. Čekaju me, znaš, neke druge obaveze. 
Ma, idi do kraja, ne pitaj šta košta.(Ne znam šta je bilo sa tom grupom, nit` me, iskreno, interesuje.
A kamoli da se borim za njeno zatvaranje. Čekaju me, znaš, neke druge obaveze.
)
Smešan si mi, džaba. Ne uspem da se ne nasmejem dok čitam tvoje poruke.
Aj,
![]()
i sa moje strane.Dobra ti je retorika što je za pohvalu, ali je šuplja jer nema iza sebe argumentaciju koja potvrđuje ili opovrgava izneto stanovništvo te bih te stoga zamolio da poradiš malo na tome (naravno na tebi je odluka ovo je samo moj dobronamerni savet).

ovde povremeno izluftiram.
Tako da, dobro je kad pride stigneš i da se boriš za neke više ciljeve. 
Bokte, jes` ti siguran da si novinar - amater?
Ovde si povremeno, a na FB stalno, ako dobro primetim.
Kad god se ulogujem, puna mi home stranica toga šta s` ti okačio, napis`o, čemu si se priključio...Tako da, dobro je kad pride stigneš i da se boriš za neke više ciljeve.
![]()
Nisam novinar amater već novinar volonter toliko o tome. To da nisam novinar amater pokazuje i to što UVEK prođem konkurs za akreditovanje na bilo koji važniji događaj, a da bi se prošlo nije dovoljno podneti samo zahtev već i izložiti svoj minuli rad na datu temu.Bokte, jes` ti siguran da si novinar - amater?![]()
Nisam novinar amater već novinar volonter toliko o tome. To da nisam novinar amater pokazuje i to što UVEK prođem konkurs za akreditovanje na bilo koji važniji događaj, a da bi se prošlo nije dovoljno podneti samo zahtev već i izložiti svoj minuli rad na datu temu.
, čoveče, zato komentarišem to za novinarstvo. Kako sa tolikom konfuzijom u vokabularu prolaziš te konkurse? =/Ektran ti bude pun spotova EKVa i Đinđićevih govora kad već navodiš navedi do kraja.

Još nešto, nick te baš dobro opisao težiš ka idealnoj formi, a suštinu ko šiša. Opet si ti krenula da baljezgaš o formi, a suštinu nisi ni zagrebala. Normalno je da na forumu neću ići po novnarskoj formi već po formi foruma koja je po prirodi stvari različita od novnarske čisto da te obavestim zato mi tvoje glupe opaske uopšte nisu jasne i pričaj o EKVu, a ne o mojoj formi jer ja na formu ni ne obraćam puno pažnje meni je mnogo važnija suština. -Ovo je moj još jedan poziv da se vratiš suštini iako znam da neće imati odjeka ja sam ga uputio.

Napisao si "Izneto STANOVNIŠTVO", čoveče, zato komentarišem to za novinarstvo.
Da, nažalost, vazda iste stvari.
Ne znaš ti mene, te se ne upuštaj ni u kakva zaključivanja. Mislim, to čemu ja težim i šta sam zagrebala ili ne. S tobom prosto ne mogu ozbiljno da razgovaram, niti mi se hoće. Zbog tvog nastupa ovde i forme tvojih postova, koja ti je toliko nebitna, ali izuzetno odbijajuća. Kapisko?
(S moje strane, off)
I ti kod mene komentarišeš lične stvari pa sam ti odgovorio više kroz šalu i tvoj je problem što stvari po forumima doživljavaš lično za razliku od mene koji iznosim svoje stanovništvo u drugačijoj formi neg što je to uobičajno ali to je moja lična stvar i nije mi jasno koji se sad tu mešaš jer time ti svodiš priču na lični teren, a ne ja. Više puta sam ti naglasio o čemu se meni govori,a ti stalno vrtiš jednu te istu ploču. OK? Kad možeš da iskuliraš temu koja vređa člana EKVa iskuliraj i moju formu kad već nemaš želju ili nisi u stanju da prodreš u suštinu onog što sam napisao. Meni nikako nije cilj da pišem postove u formi trača ili sapunice pa da svima bude zanimljivo da čitaju to me baš briga. OK? To sam više puta naglasio.- ako su Milan i Zoran vazda iste stvari onda opet ne ideš ka suštini. To što ih kvantitativno puštam više puta ne znači da nema svoj kvalitet. Svaki put kad ih pustim razmišljam iznova i iznova o njima i svkai put otkrijem neki novi detalj koji mi je prethodnih milijardu puta promakao!!!Da, nažalost, vazda iste stvari.![]()
- koji jubilarni put???(S moje strane, off)
I za Milanove tekstove govore da su hermetički tj. zatvoreni i odbijajući. HvalaI ti kod mene komentarišeš lične stvari pa sam ti odgovorio više kroz šalu i tvoj je problem što stvari po forumima doživljavaš lično za razliku od mene koji iznosim svoje stanovništvo u drugačijoj formi neg što je to uobičajno
nemoj ti da brineš što se tiče EKVa sasvim realno gledam i to dobijam svakodnevno potvrde od Milanovih prijatelja koji su na sreću postali i moji prijatelji (95% našeg razgovora je o EKVu ili o ljudima povezanim sa EKVom kao što je Mitar Subotić Suba kojem je ove godine posvećen stage na EXITu),a sa jednim sam u subotu prijateljstvo zapečatio na veoma specifičan način pri čemu je prijateljstvo i saradnja između mene i njega dostiglo najviši mogući nivo u ovom trenutku (ko hoće nek veruje, ko neće nemora).