EKV

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да поновим, неке подсетим, а нове обавестим:

komandant_margita.png

http://www.malinemo.rs/knjige.php?biblioteka=ad_libitum
:)

Hvala na podsjecanju i obavjesti ali knjigu ne mogu nabaviti jer sam u ZG a ni downloadati :( zao mi je te Varije nitko je se u ZG ne sjeca, imala je specifican glasic :(

Nevjerojatan krug, nije mi jasno kako su se svi uspjeli zaraziti kao lanac:think: i nekadasnja Milanova curka Varija Orlic iz ZG isto mrtva i bubnjar njene grupe Dragan Simonovski isto od AIDS a bend se zvao karlowy vary, imala je poseban glas..:roll:

Mislis, imala je glas kao musko ;)

Zelim da pozdravim pojedine stare clanove ovog foruma, prepoznace se oni...

Da li moze neko nesto vise da kaze o knjizi "Komandant i Margita"?!
Ne mogu nista konkretno da nadjem na forumima, a iz odlomaka koje nadjem ne mogu da pohvatam ko,sta,koga,kako tu...nije mi jasno gde se tu pominje Margita itd...Hvala unapred!
I pozdram svim forumasima,nisam dugo bila ovde,celu noc citam nove postove i opet mi ne silazi osmeh sa lica! :)

Hvala na podsjecanju i obavjesti ali knjigu ne mogu nabaviti jer sam u ZG a ni downloadati :( zao mi je te Varije nitko je se u ZG ne sjeca, imala je specifican glasic :(
Може се наручити преко сајта, пише тамо. Једино што је цена онда, за иностранство, двострука, што такође лепо пише на сајту. :)

Мени се та плоча од "karlowy vary", иначе, прилично допада, слушам је повремено. И Варјин глас, дакако, је интересантан.

Poslednja izmena:
Da li moze neko nesto vise da kaze o knjizi "Komandant i Margita"?!
Ne mogu nista konkretno da nadjem na forumima, a iz odlomaka koje nadjem ne mogu da pohvatam ko,sta,koga,kako tu...nije mi jasno gde se tu pominje Margita itd...Hvala unapred!
I pozdram svim forumasima,nisam dugo bila ovde,celu noc citam nove postove i opet mi ne silazi osmeh sa lica! :)
Пише и на сајту издавача, код књиге.
Маргита се појављује као један од јунака романа.
Литерарно обрађених и доживљених, дакако.

Али задржава сву њену магију, лепоту и чистоту душе.

И, иако наизглед споредни лик по учесталости активног појављивања, прожима читав роман на свој специфични, етерични начин. :)

Роман је ушао у ужи избор (међу 7 од 106 приспелих рукописа) на књижевном конкурсу који издавач иначе организује сваке године.

Poslednja izmena:
Може се наручити преко сајта, пише тамо. Једино што је цена онда, за иностранство, двострука, што такође лепо пише на сајту. :)

Мени се та плоча од "karlowy vary", иначе, прилично допада, слушам је повремено. И Варјин глас, дакако, је интересантан.
Da baš je specifičan glas :) žao mi je samo što kod nas ljudi pojma nemaju, ona je napisala onu pjesmu za Marinu Perazić "slobodna u jutra" mislim..tekst a Subotić muziku. A što se tiće naručivanja knjiga imam loša iskustva i kod vas i kod nas :)

Одломак из романа "Повратак кошаве у Београд":

6. новембар 1994.
Сазнајем да је јуче умро…
Испрва, не могу да поверујем. Он ми је изгледао - толико жив, неко ко никад не може умрети.
Вртим дневник неколико страница раније, на разговор с Димитријем. Умро, он, о коме смо се баш… А можда је управо док смо се нас двојица натезали, сазнавао своју страшну дијагнозу. Али, он је барем сазнао. И отпутовао, оставивши за собом ову заврзламу. А ми, још чекамо. Да прође стваран свет око нас.
Проналазим, из последњег му интервјуа:
Овде је разлог због кога се бавим музиком - ова земља, ови људи. То су лепи, паметни, интересантни, другачији људи. Постоје овде и они други - глупи и ружни, па то ствара један емотивни набој који те храни и тера даље да нешто урадиш, нешто промениш због оних који су добри. Без обзира на све, ово је земља у којој би свима могло да нам буде добро, само када би се добро организовали. Нећу зато никуд отићи, али ћу сигурно путовати како бих упознао и нешто што је другачије.
Речи, лепе и важне. Лековите.
Милан Младеновић. Скоро као Долфи, Трејн, Брауни, Бирд, Џенис, Џим и Џими, Mоцарт, Белини… У 37-мој.
Како какав пророк. Дошао, рекао шта има, отишао. Оставио поруке да се цитирају и тумаче.

Да пророк, као Дис, и овај је отпловио међу своје утопљене душе.
Још само пар година за нас. Певао је '89. Или је и њега, заправо, убила прејака реч? И туђа, и његова сопствена.

Али ми, у ствари, сада радије долази, и пуштам је одмах:
Мислим на први и последњи дан...
Ово је први и последњи дан…

Био је - сопствена мјуза, и властити стих. Слава му! Био. И остаје.

U Zagrebu je večeras u Caffe baru Kolaž slušaonica EKV-a povodom obljetnice Milanove smrti, pa ako je netko od vas trenutno u ZG...

Bila je intimna i pozitivna atmosfera. Skupilo se 50tak ljudi (malo je mjesto pa je bila relativno velika guzva) i uzivalo u muzici koja je velika rijetkost u ZG, osim do sada godisnjih koncerata grupe Krug (In Memoriam EKV)
Svi bili sretni i zadovoljni, a Milan dokazano ni blizu zaborava

Back