EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sad citam Vrati unatrag i pise da je Magi zivela u Radojke Lakic kad je prodala stan na Slaviji (provalila sam koja je to zgrada i gde je bio grafit, cini mi se) a ova ulica R.L. Je bas blizu mene, moram da prodjem tuda ovih dana. Vec sam pocela da se gubim, posto zivim izmedju te ulice i crkve u kojoj je pevala, pa razmisljam kako je mozda prolazila ovuda. Znam da ce Sibil razumeti ovaj osecaj a ostalima se izvinjavam ako davim

pa sto bi knjigu stampali samo za sajam knjiga! ako je stampaju stampace je i za prodaju van sajma. jedino kako je mozes naci na sajmu je u odeljku za stare i polovne knjige ako je neko ostavio da cami u tami. ali je verovatnoca 0.001%

Ja sam ,,Mesto u mecavi - prica o Milanu Mladenovicu'' trazila prosle godine u gradskoj biblioteci i nisu je imali... Receno mi je da je knjiga prakticno ukradena... I, naravno, posto je davne 1999. godine bila objavljena u tirazu od 1000 primeraka, a cini mi se da od tada nije bilo novih izdanja, do knjige se tesko moze doci regularnim putem... Prosle godine na Sajmu knjiga, ja sam otisla na stand Matice Srpske i oni su mi rekli da je ta knjiga stampana i izdata od strane Matice Srpske, ali da je kasnije pravo za izdavanje i stampanje te knjige pripalo Drustvu ljubitelja knjige, pa je to razlog zasto Matica Srpska ne pravi reizdanja ,,Mesta u Mecavi'' . :(:(:( A ja se ponadala da ce doci do novog izdanja kada je ta ista knjiga prosle godine objavljena u Sloveniji... Cak je Aleksandar Zikic i pricao o novom izdanju za hrvatsko i bosansko trziste... Ali, od tada se nista nije dogodilo po tom pitanju... :sad2:

Ehh... Bilo bi idealno da L.O.M. izda ponovo tu knjigu... Onda bi bila dostupna kao i ,,Decak iz vode'' ...

Jako je tesko doci do ,,Mesta u mecavi'' ... A mnogi kriticari su tu knjigu smatrali sjajno napisanom rok biografijom... Retkim primerkom na ovim nasim balkanskim prostorima...

Kad spomenuste ovo ,da je knjiga ukradena iz biblioteke..setih se nekog lika sto mi je rekao da namerno nije vratio onaj film o Pink Floydu u Video klub,da bi ga konacno imao za sebe..:)

Kaze,"takva vrednost se mora posedovati po svaku cenu":)

U mojoj skoli se nikad nista ne pusti..a i da se pusti,to niiikad ne bi bio ekv.:roll:

Back