Ja sam ,,Mesto u mecavi - prica o Milanu Mladenovicu'' trazila prosle godine u gradskoj biblioteci i nisu je imali... Receno mi je da je knjiga prakticno ukradena... I, naravno, posto je davne 1999. godine bila objavljena u tirazu od 1000 primeraka, a cini mi se da od tada nije bilo novih izdanja, do knjige se tesko moze doci regularnim putem... Prosle godine na Sajmu knjiga, ja sam otisla na stand Matice Srpske i oni su mi rekli da je ta knjiga stampana i izdata od strane Matice Srpske, ali da je kasnije pravo za izdavanje i stampanje te knjige pripalo Drustvu ljubitelja knjige, pa je to razlog zasto Matica Srpska ne pravi reizdanja ,,Mesta u Mecavi'' .

A ja se ponadala da ce doci do novog izdanja kada je ta ista knjiga prosle godine objavljena u Sloveniji... Cak je Aleksandar Zikic i pricao o novom izdanju za hrvatsko i bosansko trziste... Ali, od tada se nista nije dogodilo po tom pitanju...
Ehh... Bilo bi idealno da L.O.M. izda ponovo tu knjigu... Onda bi bila dostupna kao i ,,Decak iz vode'' ...
Jako je tesko doci do ,,Mesta u mecavi'' ... A mnogi kriticari su tu knjigu smatrali sjajno napisanom rok biografijom... Retkim primerkom na ovim nasim balkanskim prostorima...