Ovo sam nasla na nekom sajtu iz vecernjih novosti
EKATARINA VELIKE SMRTI
MANASTIR Crna reka nedavno je objavio knjigu "Bog i rokenrol" ikonopisca i monaha Arsenija, opominjuće i nadahnuto sećanje na celu jednu generaciju umetnika i rokera sa beogradskog asfalta koju je pokosila droga. Između ostalog, otac Arsenije, koji je sam u mladosti pripadao tom krugu, iznosi priču o legendarnoj grupi EKV:
"Veoma poučan primer je ono što se dogodilo sa članovima poznate rok grupe EKV, koju su obožavale stotine hiljada mladih širom ondašnje Jugoslavije. Prvi, od heroina, vrlo mlad, umro je Ivica zvani Vd, verovatno najtalentovaniji bubnjar kojeg je Beograd ikada imao...
Bio je dobra duša, ali težak rob opijata. Zatim je otišao i vođa grupe Milan Mladenović, gitarista, pevač i nadaren kompozitor. On nije bio tipičan narkoman, ali je, ipak, konzumirao dosta toga otrovnog i iz nepoznatih razloga dobio rak na pankreasu i, iako mlad čovek, ugasio se za dva meseca.
Treći je bio basista i pevač Bojan Pečar, moj blizak prijatelj iz mladosti... On je završio u Londonu, gde je pokušao da prestane da uzima heroin, ali prekasno... Posle svih, preminula je klavijaturista Margita Stefanović, čuvena fatalna Megi, četvrti član grupe. Devojka iz dobre kuće, školovani pijanista i svršeni arhitekta, za kojom su čeznuli mnogi mladići. Toliko je propala da je sva bila otečena od narkotika, lekova i alkohola, gotovo svi zubi su joj poispadali, njena prelepa duga i tamna kosa se proredila, tako da je postala rugoba od koje su svi zazirali i bežali...