EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas je Vidakovic za Blic rekao da je Milan bio jako talentovan,i najneporochniji chovek kog je znao.Kad sam prochitala to,bash i je bilo drago,i tuzhno.:cry:koja sluchajnost,bash smo ga spominjali juche...neshto je o 80-tim prichao.

zanimljivo a ja sam pre neki dan prvi put cula da on ima neke veze sa njima. A uvek sam ga volela. Hvala na ovome iz blica. A ja gledala odbojku i jedna Ruskinja se zove Ekaterina. Kad sam cula nasmejala sam se i krenule mi suze

ovo sam nasla na jednom forumu:

Jedna njena 'prijateljica' je dala intervju u nekom zenskom casopisu ..o poslednjim Maginim danima ..da je zivela u kartonskoj kutiji u Borci, da je dosla do njene kapije, poluslepa , mislio sam , pa zasto je nisi primila kod sebe, 'prijateljice,.. Ne mogu dalje .. Otada ne znam , ne mogu vise da postujem ljude, kako joj se neko nije nasao, onako divnoj osobi ..ne verujem vise u ljude
da li je neko citao pomenuti intervju? zaplakala sam kada sam procitala ovih par redova :( :( :cry:

uh evo me konacno opet na forumu.

e,ajde ako iko negde pronadje taj intervju sa tom hm,hm "prijateljicom",neka otkuca ili bar da link...mozda ima negde na netu

@Sibil Vejn pustili su spot za pesmu Zajedno,ima ga i na youtube-u,oni u nekom studiu i Milan celo vreme ide u krug.....

uh evo me konacno opet na forumu.

e,ajde ako iko negde pronadje taj intervju sa tom hm,hm "prijateljicom",neka otkuca ili bar da link...mozda ima negde na netu

@Sibil Vejn pustili su spot za pesmu Zajedno,ima ga i na youtube-u,oni u nekom studiu i Milan celo vreme ide u krug.....

E,pa to sam videla,znam za taj nastup.Ali,mislila sam bash na spot.Hvala za slike,videla sam ih vec,mnooogo su lepe.:D Otkad je taj intervju,u kom chasopisu?Znam da je bila skoro slepa.:sad:

Znam da je bila skoro slepa.:sad:

:shock:
Stvarno? Boze,ne mogu da verujem.... Pa zar je moguce da je Margita Stefanovic,devojka koju je obozavala cela Jugoslavija zavrsila tako?
Da se niko nije smilovao da joj pomogne i da je izvuce iz tog pakla?

Na netu sam citala kako je umrla na infektivnom odeljenju u nekoj bolnici,da su joj bile zabranjene posete,onda ima prica da je umrla u domu za beskucnike,a ima i prica da je umrla u nekoj supi u Borči...

moze li neko da mi kaze koja od ovih prica je istinita i kako je ona ustvari provela svoje zadnje dane?
jer jednostavno jos uvek ne mogu da verujem da je zavrsila TAKO tragicno.... :(

Moja drugarica koja zhivi u Borchi,rekla mi je da su je njeni vidjali po kraju,i da je stvarno izgledala uzhasno,to je bilo negde pred kraj Maginog zhivota.:cry:Ma,boli sve uvo za to kakva je bila,koliko je ljudi chinila srecnim...Takvi su ljudi.videla sam na Netu u arhivi Glasa neki njen intervju i sliku,i izgledala je UZHASNO.Kosa joj je bila uzhasna,i videlo se po licu i izgledu da joj je jako loshe.Nije bilo ni traga onoj Magi..Rekli su da je umrla na Infek.odeljenju Klin.centra.MNOGO tuzhan intervju.i ono shto je tad rekla.:cry:

Da videla sam i ja te slike iz gasa abila je jedna u huperu koja je slikana mnogo ranije a izgledala je uzasno.
Cula sam sve tri verzije za bolnicu, Borcu i dom za beskucnike i ne znam sta je tacno. Nadam se da je u bolnici, nekako je najbolje
A nisam imala pojma da je bila skoro slepa :(((((( bas me rstuzilo. Samo kazem hvala Bogu da je umrla da ne zivi tako. Ostace za nas vecno mlada,lepa,nasmejana i puna optimizma

Misko Plavi je posle odlaska Bojana Pecara svirao bas jedno godinu dana na koncertima

Margita je poslednji mesec dana provela u bolnici gde je i umrla

Nisam imao pojma da smo Milan i ja isli u istu skolu (XI bgd.) :-?

Ovo sam nasla na nekom sajtu iz vecernjih novosti

EKATARINA VELIKE SMRTI
MANASTIR Crna reka nedavno je objavio knjigu "Bog i rokenrol" ikonopisca i monaha Arsenija, opominjuće i nadahnuto sećanje na celu jednu generaciju umetnika i rokera sa beogradskog asfalta koju je pokosila droga. Između ostalog, otac Arsenije, koji je sam u mladosti pripadao tom krugu, iznosi priču o legendarnoj grupi EKV:
"Veoma poučan primer je ono što se dogodilo sa članovima poznate rok grupe EKV, koju su obožavale stotine hiljada mladih širom ondašnje Jugoslavije. Prvi, od heroina, vrlo mlad, umro je Ivica zvani Vd, verovatno najtalentovaniji bubnjar kojeg je Beograd ikada imao...
Bio je dobra duša, ali težak rob opijata. Zatim je otišao i vođa grupe Milan Mladenović, gitarista, pevač i nadaren kompozitor. On nije bio tipičan narkoman, ali je, ipak, konzumirao dosta toga otrovnog i iz nepoznatih razloga dobio rak na pankreasu i, iako mlad čovek, ugasio se za dva meseca.
Treći je bio basista i pevač Bojan Pečar, moj blizak prijatelj iz mladosti... On je završio u Londonu, gde je pokušao da prestane da uzima heroin, ali prekasno... Posle svih, preminula je klavijaturista Margita Stefanović, čuvena fatalna Megi, četvrti član grupe. Devojka iz dobre kuće, školovani pijanista i svršeni arhitekta, za kojom su čeznuli mnogi mladići. Toliko je propala da je sva bila otečena od narkotika, lekova i alkohola, gotovo svi zubi su joj poispadali, njena prelepa duga i tamna kosa se proredila, tako da je postala rugoba od koje su svi zazirali i bežali...

@treba da se cisti da li je zaista bila slepa?
ja nisam pojma imala da je oslepela(ako jeste) :( :(

a za ovaj zadnji clanak vidjala sam ga, a i bila sam na promociji te knjige....
po svemu sudeci, zivela je u borci poslednjih godina, posecivala je dom za beskucnike i umrla u bolnici,... :( :(

Da. Veoma mi je zao svih njih. Svih tih ljudi. Kao i nekih mojih drugova...
A mudri Solomun je jos davno rekao, i stoji zapisano u Bibliji:
"Neki se put cini coveku prav, a kraj mu je put k smrti" Price 14, 12.

I sam se radio od svega i svacega. Ranije. Hvala Bogu sada sam cist vec dugo vremena.
Ali jako mi je zao ljudi koje je droga pokosila.
A pogotovo EKV-a. Jer me oni i njihova muzika veze i podseca na period mladosti. Nije da sam star ali taj period je ipak za mnom nekih 15-ak godina.
Sta da covek radi. Ostaje mi samo da ih slusam i uzivam u muzici. Mada kad se setim i procitam neke stvari poput ovih, ne uzivam bas nesto posebno.
Vise volim da zaboravim proslost (zaboravi proslost, zaboravi strah... :)) i da ne razmisljam o njima na takav nacin. Vise volim da mi njihova slika u glavi, dok slusam muziku, bude ona iz vremena kada su svi bili zivi i svirali bas to sto slusam...

Back