EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HUMANS OF CITY KIND (1987)

Come closer,
Take a look
These signs will
Guide us.
There are lights
Burning in night,
Lights of cities and
Humans inside.

One light for
One flat,
Table, chairs
And a bed.
Blue veil covers
Blue eyes
Blue screen speaks of
Blue dreams.

Humans of city kind.

Can you hear it
In their words,
Words of humans
Of city kind?
Can you see it
In their faces,
Faces of humans
Of city kind?

We are strong,
We are mighty
Humans of
city kind.
We are stong,
We are mighty.
We are the humans
Of the city kind.

On the first day, we did nothing,
And the first day passed us by.
On the second day we did nothing and waited,
And the second day passed us by.
On the third day we reached out our hands,
And the third day passed us by.
On the fifth day we did nothing and waited
And cried and did nothing and waited and cried.

iskreno...cula sam samo "Siguran"...i ne mogu da svarim simfo-rock osamdesetih osecaj koji je tako daleko od brutalne jednostavnosti ekv zvuka...nije mi to to - ETO! :)

zao mi je sto "neko nas posmatra" nije re-produciran, to je jedino sto mu manjka, sto master nije upao u ruke Briana Eno-a...

vrtim HLADAN na replay one i smrzavam se na plus 30 i nesto ...

hej drustvo gde ste!?
izgleda da je vreme da se osvezi lista!! :)

ovako:

1.martina_hingis
2.oktobar1864
3. FLUID
4.violet_parts
5. Apach
6.pissbottleman
7.andja_stay_cool
8.Limunovo_Drvo,
9. Walken
10.difrent from others...
11.slightsigh
12.Arzberg
13.jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
14.RostrumBoi
15.Sergi0
16.bluzijana
17.paunovicgordana
18.Treba da se cisti
19.Jimy90
20.Firchie
21.korona1
22.Corto Malteze
23.DecakIz3Vode
24.gossca
25.Tachka
26.Sandrejza88
27.HeartEater
28.profa42
29.ugaja
30.Parazit
welcome :)

ej, jel bio neko na ekv revisited na exitu!?
ja sam bila!.... aaaaaaaaaaa kako je bilo!!!!!!!!!!!! tanja je bila super, ma svi su bili super! a tek bissss, anestezija, kako smo se isplakali! a tek video bim!!! auuuuuuuuuuu, perfektno!

martina_hingis:
hej drustvo gde ste!?

ej, jel bio neko na ekv revisited na exitu!?
ja sam bila!.... aaaaaaaaaaa kako je bilo!!!!!!!!!!!! tanja je bila super, ma svi su bili super! a tek bissss, anestezija, kako smo se isplakali! a tek video bim!!! auuuuuuuuuuu, perfektno!

Jao zavidim vam svima koji su bili. Napisi jos par redaka ako te ne mrzi Martina. Sta su sve svirali? Sta je to islo na video bimu?
Ima li neko slike sa koncerta mozda?
pozzzz ;)

@ Ugaja
zar ne bi bilo bolje City People ili CIty folks umjesto Humans of the City kind. Samo mala sugestija. Ja svaki put kad prevodim tekstove EKV-a mojim prijateljima izgube dosta na znacenju. Ipak je tesko dostici Milanovo savrsenstvo izraza.

@ugaja svirali su sve sa revisiteda, isli su redom, stim sto je PAR GODINA ZA NAS isla zadnja! a odna su na bisu odsvirali anesteziju CELU, a na video bimu dok je trajao razgovor izmedju magi i firchie-ja su isle magine slilke! izmedju ostalog i ona na kojoj pise grafit MARGITA JE DECAK! uh, kad sam to videla, :( :(.......... i onda su odsvirali za kraj zemlju, tanja je bila super kao i obicno! inace na bimu su pre toga isle fotografije i scene sa koncerata i spotova! kao i zgrade u kojima su ziveli magi i milan! odlicno! nisam slikala, nisam snimala, ali znam da je neko slikao i napravio bas dobre fotke! tako da mozda se pojave!

@slightsigh
zar ne bi bilo bolje City People ili CIty folks umjesto Humans of the City kind. Samo mala sugestija. Ja svaki put kad prevodim tekstove EKV-a mojim prijateljima izgube dosta na znacenju. Ipak je tesko dostici Milanovo savrsenstvo izraza.

najtacnije bi bilo people from the cities /city people...folk je previse opusteno...ja pokusavam i zelim da prevedem tako da to neko moze da uzme i otpeva i da se oseti bar delic onoga sto original ima...sve ovo deo necega sto je WORK IN PROGRESS i moracu mnogo i crno da se potrudim :-)...

slobodno me ispravljajte, dopunjavajte, predlazite, recite kada lupam etc...sve je to pomoc prijatelja.

...meni je danas palo na pamet...ti ljudi iz gradova, pa to, su u stvari, PEOPLE LIKE US...PEOPLE LIKE YOU AND I...

@ martina
1.martina_hingis
2.oktobar1864
3. FLUID
4.violet_parts
5. Apach
6.pissbottleman
7.andja_stay_cool
8.Limunovo_Drvo,
9. Walken
10.difrent from others...
11.slightsigh
12.Arzberg
13.jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
14.RostrumBoi
15.Sergi0
16.bluzijana
17.paunovicgordana
18.Treba da se cisti
19.Jimy90
20.Firchie
21.korona1
22.Corto Malteze
23.DecakIz3Vode
24.gossca
25.Tachka
26.Sandrejza88
27.HeartEater
28.profa42
29.ugaja
30.Parazit
welcome

HVALA!!!

@ Martina, ti si mene izgleda malkice pobrkala sa Ugajom. ;) Jedno veliko hvala za izvjestaj sa koncerta. Bas bi voljela da sam mogla prisustvovati. Mogu samo da zamislim Anesteziju, Magine slike... Uf ja bih sigurno pocela plakati. Hvala!

@Ugaja odlicni su ti prevodi, treba im samo malo 'polishing' ;) sta zvuci bolje. Samo nastavi, uzivanje je citati te poznate tekstove na drugom jeziku.
ako zatreba pomoc tu smo (sigurno govorim i u ime ostalih ljubitelja EKV-a sa ovog foruma) :)

E pa da znate da mi je srce puno sto vam se svidja...ajde onda ljudi pomagajte..."ZEMLJA"

country?land?ground?earth?The Earth?

sta je ta zemlja vama?

pesma je himna,to je jasno k'o dan, i to himna nad himnama, ali kada uzmes da je prevedes...prva verzija mi je zazvucala nacionalisticka(!)...pa sam je preradila...pa mi se druga ucinila previse hriscanski-konzervativno-religiozna(!!)...pa sam onda uradila i trecu pa je ta bila onako...bledunjava(!!!)...poslednja verzija mi je previse ekoloska(!!!!)...muka ziva,a MORA da bude himna(!!!!!).

STA JE ZEMLJA?

Ugaja, Zemlja bi mogla da se prevede i kao Place - mesto, prostor...
A ako ces da prevodis zemlja kao zemlja, onda ti najbolje Land...
7 Dana je zakon! Najezim se dok slusam solazu na kraju!

slightsigh:
@ Martina, ti si mene izgleda malkice pobrkala sa Ugajom. ;) Jedno veliko hvala za izvjestaj sa koncerta. Bas bi voljela da sam mogla prisustvovati. Mogu samo da zamislim Anesteziju, Magine slike... Uf ja bih sigurno pocela plakati. Hvala!
jesam!!! uhh, izvini nadam se da se izvinjenje prihvata! :wink:

hocete da sastavimo jedan jedini pravi EKV tribute...nijedan od ovih svih nije dotakao nesto sto su oni predstavljali...mislim ja ne volim te fore TRIBUTE ali oni stvarno zasluzuju,,..

ewo..javljam vam se iz exit kampa..bila sam i ja ekv mrevisited....
super mje bila anestrezija..ali nije mi se svidelo m kako je otpevano.....odnosno..prelamanje reci anesterzija na pola...to zameram..

inace..prava ludnica..ljudi su se drali, vikali i plakali u isto vreme...

Inače, sinoć sam prvi put primetila jedan grafit na fasadi Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji me je jako naljutio, rastužio.... Velikim crnim slovima piše MARGITA JE POKOPANA. :shock: :| :|

Back