Arzberg
Zainteresovan član
- Poruka
- 381
Mislim da bi bilo super kada bi se napravio jedan ozbiljan dugometražni dokumentarni film o EKV.Sa animacijama... Kao u stripu... npr.
I da se sve izložbe koje su bile o njima ...tipa u galeriji O3one, Grafičkom Kolektivu, u SKC...objedine u jednu veću izložbu...
Mislim da je potrebno i poželjno da se tekstovi pesama EKV prevode na najbolji mogući način... Npr.kako da tu grupu....stvaralaštvo... predstaviš strancima, a da ne upropastiš ono što je ostalo? EKV je neponovljiv bend i ima svoju priču, svoj jezik,svoju ideju... Nisu bili jedini... Ali njihova priča je interesantna... i teška u isto vreme... Kao i život...
GETO
Vidi kakva predivna zgrada,
Balkon, zid sa divljim ružama,
Atlas nosi kuglu iznad glave,
Grci, mit i legenda.
Magla češlja pramen na ulici,
Hladan dah sa zapada,
Gar se crni svuda po snegu,
Plava bluza i kifla pred čas.
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas,
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas da vidim.
Hladan dah sa zapada,
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas da vidim,
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas da vidim.
I da se sve izložbe koje su bile o njima ...tipa u galeriji O3one, Grafičkom Kolektivu, u SKC...objedine u jednu veću izložbu...
Mislim da je potrebno i poželjno da se tekstovi pesama EKV prevode na najbolji mogući način... Npr.kako da tu grupu....stvaralaštvo... predstaviš strancima, a da ne upropastiš ono što je ostalo? EKV je neponovljiv bend i ima svoju priču, svoj jezik,svoju ideju... Nisu bili jedini... Ali njihova priča je interesantna... i teška u isto vreme... Kao i život...
GETO
Vidi kakva predivna zgrada,
Balkon, zid sa divljim ružama,
Atlas nosi kuglu iznad glave,
Grci, mit i legenda.
Hladan dah sa zapada,
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas,
Rođen sam u getu,