EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
violet parts:
Meni se za Zemlju najviše svidja ono što su oni i uradili...Earth

preslusala sam EKV-EARTH...i slazem se da je to najjaca rec ...i ako se dobro secam, Magi je spominjala u tom znacenju u jednom od intervjua...a i uklapa se u kontekstu celog albuma, ali muci me ona zapadnjacka konotacija ekologije...jos ce to da se krcka...a opet, u toj verziji na engleskom Milan je vrlo eksplicitan u sasvim drugom pravcu ..."THIS IS OUR FATHERLAND"...i ono vrati se-ostani-ne idi ne...

Parazit:
Aj prepevaj 7 Dana u skorije vreme ako te ne mrzi, please...

e pa ne ide to tako...ti narucis a ja iskuckam:)...ta pesma ce tek da se sleze...cini se onako, jednostavna ...i prevod je nekakav cin stvaranja... moras da osetis u pravom trenutku na pravom mestu da je to - to...i onda ti nesto klikne u glavi, i stih sto nije stimao danima odjednom se sklopi i utopi u smisao.

Milan je bio izuzetno introvertan kao pisac...nije se on objasnjavao po novinama sta je hteo da kaze, on je svoju poeziju ilustrovao muzikom... ja slusam i tragam i pitam ...i divim se svakoj reci.

Taj novi grafit je tuzan ...od poleta duha originala do ovog crnog crnila sto sada krasi ulice istog grada...evolucija unatraske beogradske civilizacije.

Ako uspem da upišem Filozofski fakultet sledeće godine, prekrečiću grafit, obećavam. :D
Što se tiče pesme Zemlja, znam da ju je Milan na koncertima uvek najavljivao kao "slovensku pesmu"....

Oktobar1864:
andja stay cool, sto toliko reci pomesa...da nam se to neko nije napio...:lol:
ajde, pravimo ekv tribute..o tome pricam vec pola godine...niko me ne shvata ozbiljno...
ma nee....nego su krdzave tastature na kompovima u kampu..nisam navikla..a radila sam vise stvari istovremeno...pa nisam proveravala sta kucam
=)

Nema potrebe da prepevavate Zemlju, Par godina za nas i 7 dana jer su to oni već uradili - ne znam koliko vas ima te tri pesme (Earth, Silver Years, 7 Days), ali ako vam treba mogu negde da okačim.

Sorry za blago kasnu poruku, nešto i ne gledam forum poslednjih nedelja.

Da , postoje verzije na engleskom te tri pesme...i ocigledno je da su konsultovali nekoga pri prevodjenju...ali meni treba prevod koji ce se uklopiti u celinu.

Nemoj me pogresno razumeti, ali eto...mislim da to moze i da se uradi ...onako....jace.

Bas Zemlja je, sto se teksta tice, izgubila dosta u verziji na engleskom.

Ali neka...jos to nije to.

Srce mi se danas skockalo u glavi dok sam sedela u parku na +40.

Pozdrav svim ljudima iz gradova :D

Oktobar1864:
ej!
profo...sta bi za note...?
jel to ikako izvodljivo?....
Danas sam konačno povratio svoju klavijaturu. :) Valjda ću imati malo vremena ovih dana za skidanje EKV-a, samo još da nađem neki program za pisanje nota. Bez veze mi je da crtam u Photoshopu. :)

Back