EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hello, covece!
Jeste... Milanov stric je Flavijev ocuh... :ok:

@LoL, sve ovo sto je napisao Treba da se cisti je i moj odgovor... Mislim da je ona cak i zavrsila knjizevnost na BU... Cak je prosle godine, u leto, u Zrenjaninu napravila izlozbu EKV fotografija... Da li je to bila ista postavka kao i u BG pre par godina ( mislim da se ta izlozba u BG zvala ,,Memento'' ), ne znam... Ali, kao sto TDSC kaze, bila je bas dobra sa Magom, Milanom , Bojanom...

@profo, znaci ispljuvao je Fircija... Je l' to bila puka pljuvacina ili je naveo prave fakte, argumente? Mislim, ta prica:,,Magi je rekla ovo... Magi je rekla ono... '' - ne pije vodu... Bar za mene... Izvini ako te smaram, ali necu moci da kupim knjigu u skorije vreme... A po malo sam i nestrpljiva... Sorry...:rumenko:

Dobro,to za tu osobu pitala sam te zbog njene izjave u vezi sa Milanom.
Trudim se da pricam tako da me svi razumeju,ali tesko je, svako govori nekim svojim jezikom.A onaj koga smaras,preskocice tvoja pitanja...:heart:

Ma gdje si ti Arzi :D nema na cemu za koncerte. I meni su bas prelijepi oni koncertni snimci. Svidja mi se kako Par godina zvuci potpuno drugacije na snimku iz Beceja.
Veliki pozdrav :cmok::kiss:

@profo, znaci ispljuvao je Fircija... Je l' to bila puka pljuvacina ili je naveo prave fakte, argumente? Mislim, ta prica:,,Magi je rekla ovo... Magi je rekla ono... '' - ne pije vodu... Bar za mene... Izvini ako te smaram, ali necu moci da kupim knjigu u skorije vreme... A po malo sam i nestrpljiva... Sorry...:rumenko:

I ja da se prikljucim molbi, ako neko ima malo vise vremena i volje da nam prenese utiske te knjige, ja bih bila do neba zahvalna ;)
Steta sto se niste uspjeli okupiti danas. Bas sam se radovala za vas. Sretno da sledeci put uspijete. I da mozda jednog dana kako Arzberg rece cemo moci da vam se pridruzimo. ;)

Ne razumem...Magi nije bila tracara,ili vec kako se kaze,pa da vodi neke takve razgovore.Sto bi ona pljuvala(opet neki izraz...)nekoga ko je svirao u ekv,i sa kim je bila prijatelj?Za te kriticare ne znam,mozda neko bolje poznaje stampu,a i ne mogu da znam za svakoga ko se bavi umetnoscu...ovo, o necijem tudjem zivotu?Ko je kome tudj?To nije nekakav roman,recimo(koliko sam ja razumela)vec razgovori sa Magi.Mada,nikad nisam cula nesto vise o tome.
Sta mi znamo o tome koji su ciji razlozi?O ovome, sta je dobro?
Tu bi sad trebalo povesti duzi razgovor...auuuuuuuuu gde ti ode?
Ali, nije u redu njen zivot iznositi u javnost,i niciji.Slazem se.

Ma to on sigurno izmislja taj Ilic, posto on nije u dobrim odnosima sa Fircijem, sad blati Fircija preko Magi. Tako se meni bar cini

Uzivao sam dok sam citao. Procitao sam je za manje od jednog dana. Nisam je ispustao iz ruku. Toliko ima podataka o najboljem bendu sa bivseg SFRJ prostora da sam se i sam zaprepastio. Vidi se da je covek to pisao jako dugi period. Citajuci stekao sam utisak da se jedini o njoj brinuo kako treba. Da su se svi tako ophodili prema njoj mozda ne bi zavrsila u domu za nezbrinuta lica. Ne mogu da verujem da je toliko droge proslo kroz bend.

PLATIO BIH 8000, A NE 800 DINARA!!!

ps. jedino me nervira sto sam dobio disk koji vec imam, a nisam mogao da biram...

Ma zvuči mi kao čista pljuvačina, Firči je pričao potpuno druge stvari. Mogu da prekucam taj deo teksta ako baš želite da pročitate, ali čisto sumnjam da će se to Firčiju svideti kada bude pogledao temu.

Ne razumem...Magi nije bila tracara,ili vec kako se kaze,pa da vodi neke takve razgovore.Sto bi ona pljuvala(opet neki izraz...)nekoga ko je svirao u ekv,i sa kim je bila prijatelj?Za te kriticare ne znam,mozda neko bolje poznaje stampu,a i ne mogu da znam za svakoga ko se bavi umetnoscu...ovo, o necijem tudjem zivotu?Ko je kome tudj?To nije nekakav roman,recimo(koliko sam ja razumela)vec razgovori sa Magi.Mada,nikad nisam cula nesto vise o tome.
Sta mi znamo o tome koji su ciji razlozi?O ovome, sta je dobro?
Tu bi sad trebalo povesti duzi razgovor...auuuuuuuuu gde ti ode?
Ali, nije u redu njen zivot iznositi u javnost,i niciji.Slazem se.
Knjiga upravo izgleda kao nečiji roman. Zaista, kompletan zvuk knjige (bar ovoga što sam do sada pročitao) je kao da neko piše nekakvu sopstvenu priču (sa sve pravdanjem, kada uzmem u obzir ono što je Firči rekao o njemu) kroz koju se provlači i priča o Magi. Meni se ideja ne sviđa upravo zato što mislim da niko ne treba da zna šta je Magi navodno mislila ili pričala, osim njenih prijatelja. To je nešto što bi trebalo da bude zakopano zauvek, a ova knjiga zvuči polu-izmišljeno (videćete već, rečenice zvuče bukvalno kao da ih je neko smišljao, kao u filmovima, a ne kao da ih je neko zaista izgovorio).

Ovo za tuđ život je bilo vezano za to da je knjiga izreklamirana kao razgovori sa Margitom, a za sada ima više razmišljanja samog autora, uz osvrt na pojedine ličnosti koje su zajedno sa njim i Magi radile na reizdanjima EKV-a (što je meni sasvim ok). Nekako zvuči banalno... ne znam, verovatno ulazim u celu priču želeći da mrzim knjigu, upravo zbog stvari koje mi je Firči ispričao o Iliću.

Zar veliki umovi Srbije da prodju kao najveci bednici. Uostalom sve se vidi u posveti " Posvecen ljudima koji su svojom ljubavlju oblikovali ovaj grad"..svidja mi se to.

Magi je mnogo dala ovom gradu, a od njega je dobila najgore. Potpuno sam siguran da nije decu navlacila na drogu kao sto su kruzile glasine.

Mozda je trebalo malo vise slika da bude

Da li neko zna o kakvoj se fondaciji radi - ANTI-HIV DISCRIMINATION FOUNDATION? Jer se na logou nalazi Margitina slika.

Još samo jedna stvar - razgovori datiraju iz 1996, a dijalozi zvuče kao da su od juče. Niko ne može da ima toliko dobro pamćenje da do reči prenosi nešto što je neko pričao toliko davno, osim ukoliko je kod sebe konstantno nosio diktafon. Ovo zapravo uopšte ne bi bilo strašno (naravno da će čovek pokušati da prenese priče iz sećanja, i da to neće biti od reči do reči) da neke rečenice ne zvuče izveštačeno i potpuno nerealno. Moj utisak je bar takav. Rekao sam već, kao kada neko uzme priču i pravi film po njoj, pri čemu ubaci milion (izmišljenih) detalja kako bi bio interesantniji krajnjoj publici.

Stvarno ne znam da li je pametno da prenosim ove delove teksta, al' 'ajde:

-----

Ušli smo u prazan tramvaj. Seo sam na ledeno sedište i ugrejao ga svojim telom, tek posle dozvolio sam da Magi sedne, a onda sam se smestio iza nje i nastavili smo priču:
- Samo sam ga pitao ono što, valjda, nije želeo da čuje... da li je doneo novac koji ti duguje. Besno me je presekao pogledom i zaćutao. Dobro je procenio da bih usred restorana njime obrisao patos da je pokušao da se pravda jer opravdanja nema. Znaš da imam čelične živce, ali i Marinina i tvoja priča sa njim su me pogodile... prezirem tipove koji se iživljavaju nad ženama. Baš me zanima kakvi su mu roditelji!"

----

Nisam baš siguran da bi iko tako lako "mogao da obriše patos" Firčijem, verujte mi na reč. A i otprilike možete da vidite kakav je ton koji se provlači kroz knjigu.

Hteo sam da pošaljem nastavak ove priče, ali mi je bez veze - em ima dosta teksta, em zaista ne želim da gušim temu nečim za šta mislim da bi je samo pokvarilo.

Još samo jedna stvar - razgovori datiraju iz 1996, a dijalozi zvuče kao da su od juče. Niko ne može da ima toliko dobro pamćenje da do reči prenosi nešto što je neko pričao toliko davno, osim ukoliko je kod sebe konstantno nosio diktafon. Ovo zapravo uopšte ne bi bilo strašno (naravno da će čovek pokušati da prenese priče iz sećanja, i da to neće biti od reči do reči) da neke rečenice ne zvuče izveštačeno i potpuno nerealno. Moj utisak je bar takav. Rekao sam već, kao kada neko uzme priču i pravi film po njoj, pri čemu ubaci milion (izmišljenih) detalja kako bi bio interesantniji krajnjoj publici.

-----

Ušli smo u prazan tramvaj. Seo sam na ledeno sedište i ugrejao ga svojim telom, tek posle dozvolio sam da Magi sedne, a onda sam se smestio iza nje i nastavili smo priču:
- Samo sam ga pitao ono što, valjda, nije želeo da čuje... da li je doneo novac koji ti duguje. Besno me je presekao pogledom i zaćutao. Dobro je procenio da bih usred restorana njime obrisao patos da je pokušao da se pravda jer opravdanja nema. Znaš da imam čelične živce, ali i Marinina i tvoja priča sa njim su me pogodile... prezirem tipove koji se iživljavaju nad ženama. Baš me zanima kakvi su mu roditelji!"

----

Nisam baš siguran da bi iko tako lako "mogao da obriše patos" Firčijem, verujte mi na reč. A i otprilike možete da vidite kakav je ton koji se provlači kroz knjigu.

Hteo sam da pošaljem nastavak ove priče, ali mi je bez veze - em ima dosta teksta, em zaista ne želim da gušim temu nečim za šta mislim da bi je samo pokvarilo.

Neverovatno je koliko branis Fircija. Knjiga pise o mnogim stvarima, prvenstveno o Magi, ali ti si se uhvatio za Fircija. Prosto neverovatno...Zasto?

-----

----

A odakle ti Firčija (toliko dobro) poznaješ? :) Možda ostali sa teme znaju, ali ja ne znam, a vidim da ga već par puta spominješ u tom smislu, pa me zanima kakvo je to poznanstvo...

I, koliko ima strana knjiga? Kakva je korica? Ubiće me nestrpljenje dok se ne pojavi u Ns...:roll:

E citam ovog profu koji pise svasta...da li je on kriticar ili sta li je...ili je on sam Firci...ko zna...ne verujem da je profa Firci jer profa prodaje juga u jednom postu...ali ko zna...

Da li vi ljudi koji pisete za Aleksandra Ilica, da li vi znate uopste nesto o njemu? Neko je ovde rekao da ga zna, da je svasta radio Magi, da je Firci svasta rekao za njega...da li vi uopste nesto znate o svemu tome

Hvala za slicicu Forma ;) hm i meni se cini da je ono sunce :)

evo jedan moj wallpaper EKV-a. Nadam se da vam se svidja :mrgreen: nesto sam opsjednuta crvenom bojom u zadnje vrijeme :p

Jao,da nije malo dosadno o toj knjizi?Samo o njoj pisete.
Da se vratimo na ekv?
@Profa42-Nista te ne razumem.A sto se mene tice ne treba ni da objasnjavas
:heart:

Poslednja izmena:
Joj,jos samo malo o knjizi.

Kupila sam je malopre...

Prelistah je,i pise da je album Ekat.Vel.trebalo da se nazove Olovne godine,po pesmi.

Mada ne vidim poentu objavljivanja knjige-sta je zeleo da postigne time?sve mi deluje suvise Magino,intimno...

@slightsigh,mnogo si nasarala,moram i ja da pokusam jedan da napravim.Pominjes pesme u privatnim porukama(ne mogu opet da se vracam tamo,ne mogu da se snadjem),ne znam na koju tacno mislis?pronacicu je.ne znam o kojoj se radi,vise sam ti poslala.:heart:

Poslednja izmena:
Možda 5 ili 6, malih i crno-belih.
Da se ispravim - ima 11 slika. Ova sa naslovne bi trebalo da je jedna od slika fotografisanih za omot albuma Ljubav. U knjizi se nalazi i fotografija koja se našla na albumu, kao i još dve koje su takođe tada fotografisane (baš ih je lepo videti, žao mi je što ih nema više).

E citam ovog profu koji pise svasta...da li je on kriticar ili sta li je...ili je on sam Firci...ko zna...ne verujem da je profa Firci jer profa prodaje juga u jednom postu...ali ko zna...
Wow, jako mi je drago da si prošao kroz sve moje poruke na Krstarici ne bi li pokušao da zaključiš ko sam. Svaka čast! Nisam Firchie, on vozi Chevroleta. :) A da ti nisi Aleksandar Ilić? Mada verovatno nisi jer nigde nisi pisao o vožnji bajsa po Keju. :)

Vidi, ja sam izneo svoje mišljenje o knjizi (ne bih baš rekao da "pišem svašta"). To si uradio i ti. Ako se nekome knjiga sviđa - super. Pišite svoje pozitivne utiske. Ja neću više pisati o njoj iz prostog razloga što ne mogu da se postavim objektivno (očigledno). A Ilić će svakako morati da se navikne na to da će (verovatno) dobiti dosta negativnih kritika/komentara. To šta je neko napisao na nekoj temi nekog foruma je najmanje bitna stvar - komentari pravih kritičara i ljudi koji su dobro poznavali Magi treba da mu budu najbitniji.

Knjiga je svakako kontroverzna, prvenstveno zato što se po prvi put javno priča o Margitinoj zavisnosti od droge i o njenoj zaraženosti HIV-om.

Neverovatno je koliko branis Fircija. Knjiga pise o mnogim stvarima, prvenstveno o Magi, ali ti si se uhvatio za Fircija. Prosto neverovatno...Zasto?
Želeo sam da vidim da li je išta napisao o njemu i šta, zato što znam u koliko su lošim odnosima. To što je Ilić napisao mi ne zvuči realno (konkretno, da je Magi za Firčija rekla ono što je napisano u knjizi). Svako od nas bira u šta (i kome) će da veruje, a ja nekim delovima Ilićeve priče ne verujem.

U prethodnim porukama sam takođe napisao konkretno svoje viđenje o knjizi nevezano za taj deo priče, tako da ne, ne postavljam se samo na stranu Firčija. Pročitao sam prvi deo knjige (61 strana) i do sada je najviše pričano o njenom drogiranju i pripremi za izdavanje reizdanja albuma "Ljubav". Ono što očekujem i o čemu želim da čitam je Margitina priča o Ekatarini Velikoj (kao što piše i u podnaslovu), a ne o njenim problemima sa drogom.Da se knjiga zove "Priča o Margiti Stefanović" to bi verovatno bilo ok - postoji dosta knjiga o Hendrixu, Morrisonu, Cobainu koje govore o njihovim porocima - ali u ovoj treba da budu zapisani "razgovori sa Margitom Stefanović o EKV" i to je ono što mi najviše smeta.

Kao što rekoh, neću više pisati komentare o knjizi, ionako sam previše udavio.

Poslednja izmena:

Back