EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se podsetimo jedne Milanove izjave.,,Mesto u mecavi":rtfm:

,,Mi radimo nesto sto znaci nesto mnogim ljudima.Sve to sto radimo nije ograniceno necim sto bi se moglo nazvati sou biznisom ili zabavom.Mi to radimo na malo drugaciji nacin,ne dozvoljavamo da izadje u javnost nesto sto nije prozivljeno, sto nema razloga da postoji.To nisu pesme koje su napravljene eto tako,da bi se napravile pesme,one sadrze u sebi neke emocije,koje su nas naterale da ih napravimo.A opet to nisu samo emocije,to je vise ogledalo onoga sto se desava u Jugoslaviji,u nasim zivotima.To je slicno onome sto se desava i u tim mladim ljudima,koji zive na isto mestu kao mi,malo dalje ili malo blize.Ima puno ljudi koji su slicni nama i to ih vezuje za nas rad.To sto mi radimo je teznja da se kaze nesto vise,da okupiramo ljude,da im bacimo u lice i neke stvari koje nisu tako prijatne.Ljudi su okrenuti sami sebi i onima koji su im najblizi,okrenuti su ljubavi,drze se jedni drugih.Covek ne moze da se veze za nesto sto mu samo tako proleti,on se vezuje za nesto sto sadrzi ideal njegovog zivota,pretvoren u neke reci koje pogadjaju sustinu problema,koji jos uvek traje.'':heart:

Znam da sam do sada 100 puta pitala, ali sad da pitam i tebe. Znas li kako da nabavim Mesto u mecavi?

Znam da sam do sada 100 puta pitala, ali sad da pitam i tebe. Znas li kako da nabavim Mesto u mecavi?
Ja sam pre nekog vremena u knjižari u Domu omladine video nekoliko primeraka, ali ih verovatno više nema.

Inače, upravo sam kupio "Vrati unatrag" u nekoj maloj knjižari u Makedonskoj, što znači da je verovatno ima svuda po Beogradu. CD koji se dobija uz knjigu je "Katarina II", izdanje (gle čuda!) koje je baš on uradio sa Magi. Nekako mi to ubacivanje diska izgleda kao "ne možemo da prodamo diskove, hajde da ih dajemo uz knjigu i da nabijemo njenu cenu". Pošto disk već imam bilo bi mi daleko draže da postoji mogućnost kupovine knjige bez diska, za recimo 500 kinti - 300 dinara razlike su ipak dva dobra sendviča. :)

Anyway, na prvo oko mi izgleda kao da će biti pomalo suvoparna i polu-patetična. Uvodna priča očigledno govori o drogi, i u prvih par pasusa pominje drogu i heroin, što mi baš preterano ne sviđa. Ne želim da čitam ničiju kritiku tih stvari, već priču o Margiti.

Preneću još utisaka kada pređem par desetina strana, čisto da znate o čemu se radi. Naravno, ako neko još kupi knjigu u međuvremenu neka prenese svoje utiske.

Hej drugari!:bye:
Ja danas drzim fige da se posle podne okupite! Mnogo mi je zao sto mnogi drugi sa ove teme i ja ne mozemo da vam se pridruzimo...:( ... Ali, u mislima, bicu sa vama. Celo jutro slusam unplugged iz Beceja... KARAVAN... Obozavam tu pesmu! Uopste, obozavam da slusam unplugged iz Pristine i Beceja... Potpuno me razbiju te svirke!
@Slightsigh, mnogo ti hvala za Becej, Kg i Pristinu!:heart::heart::hvala::zaljubljena::worth: :okok:Valjda cemo se i nas dve nekada pridruziti nekom okupljanju... Jos je meni nekako i lakse... Ja nemam samo okean da preplivam:lol: ...

@LoL, hvala za ovaj odlomak!

@/una/ , vrlo tesko moze da se dodje do MESTA U MECAVI... Jedino da ti neko da svoj primerak da ga kopiras, skeniras ili sta vec... Ja sam prosle godine i citala u novinama a i od Aleksandra Zikica, licno, na radiu B92 cula da se po izdavanju MESTA U MECAVI za slovenacko trziste priprema tvrd povez na latinici za hrvatsko i bosansko trziste... jer postoji, fakat, veliko interesovanje... Ali, vidis, nista se od tada nije desilo... Ja sam cak prosle godine, za vreme Sajma knjiga, otisla do standa izdavacke kuce L.O.M. i prisla nekom tipu, predstavila se i rekla kako sam cula da Aleksandar Zikic sprema knjigu za gore pomenuta trzista... bla bla bla... kako bi bilo interesantno da L.O.M. pokusa to da izda, ako to moze... Jer, kao, oni su izdali DECAK IZ VODE, interesovanje ne jenjava vec 11 godina... Za MESTO U MECAVI postoji prilicno veliko interesovanje... trt mrt... Kaze on meni da je on zamenik Flavia Rigonata - inace, mislim da je Flavio Rigonat bio cak u nekom srodstvu sa Milanom - i da ja posaljem neki mej njima da ga podsetim... Kao ,,cero, i nije ti to tako losa ideja''... E, a meni je posle bilo glupo da se ja tu petljam... Pocela sam da se femkam k'o dete kad hoce na nosu... Ne znam sta mi je bilo...:roll::roll::roll: ... i nisam poslal mejl... Tja! Bolje da sam pokusala...

Sve vas puno cmokam i pozdravljam drugari!

Ja sam pre nekog vremena u knjižari u Domu omladine video nekoliko primeraka, ali ih verovatno više nema.

Inače, upravo sam kupio "Vrati unatrag" u nekoj maloj knjižari u Makedonskoj, što znači da je verovatno ima svuda po Beogradu. CD koji se dobija uz knjigu je "Katarina II", izdanje (gle čuda!) koje je baš on uradio sa Magi. Nekako mi to ubacivanje diska izgleda kao "ne možemo da prodamo diskove, hajde da ih dajemo uz knjigu i da nabijemo njenu cenu". Pošto disk već imam bilo bi mi daleko draže da postoji mogućnost kupovine knjige bez diska, za recimo 500 kinti - 300 dinara razlike su ipak dva dobra sendviča. :)

Anyway, na prvo oko mi izgleda kao da će biti pomalo suvoparna i polu-patetična. Uvodna priča očigledno govori o drogi, i u prvih par pasusa pominje drogu i heroin, što mi baš preterano ne sviđa. Ne želim da čitam ničiju kritiku tih stvari, već priču o Margiti.

Preneću još utisaka kada pređem par desetina strana, čisto da znate o čemu se radi. Naravno, ako neko još kupi knjigu u međuvremenu neka prenese svoje utiske.

Eeee... hvala za informaciju... Cekamo utiske... Mada, ne znam sta posebno treba ocekivati od tog sumnjivog Aleksandra Ilica :roll:... Ipak, valja to kupiti pa procitati... Neka i CD...

Ih, kad slusam ovaj Becej, i kad cujem Milana kako prica izmedju pesama, ja se setim kako je Zorica Bajin - Djukanovic u nekom intervjuu rekla za Milana kako je on bio prznica... To mi je bilo mnogo slatko...

sinhro,voda nosi sve, 7 dana,glad,srce,zid
i u sustini jako ih volim

poljubi prvo one nesrecne
pa onda smiri one nemirne
lutkama sasij male haljine
i lovcima zategni lukove

pronadji me u sobi gde umire dan...

mi smo slobodni,
ja sam rodjen sasvim sam,rodjen sasvim sam

@una- vidim rekli su ti za Mesto u mecavi.Sad sam videla poruku.Ja sam tu knjigu kupila pre osam godina, ne znam da li je ima u prodaji.Mogu jedino da prepisujem,jer nemam skener ili sta vec treba...

Poslednja izmena:
@Sibil, to je Slightsigh pre par meseci stavljala na temu... mozda ti je promaklo...

http://rapidshare.com/files/89126665/EKV_Unplugged_Riff_Becej.zip

I ja sam se iznenadila kad sam cula da je rekla za Milana da je bio prznica... Ali, meni je to skroz slatko zvucalo... nadam se da ce Firchie uskoro posetiti temu, pa da nam malo vise prica o Milanu...

Postoje razlicita secanja vezna za Milana...on je bio jako zanimljiva licnost kako pricaju ljudi koji su ga poznavali.

@arzberg-Ko je zorica bajin djukanovic.Ne mogu da se setim, da li ona govori nesto u Mesto u mecavi?Ime mi zvuci poznato ,cime se bavi?Nije valjda novinar?

Poslednja izmena:
Krenuo sam da čitam neke strane pred kraj knjige - baš me je interesovalo da li je Ilić napisao nešto o Firčiju. Moram vam reći da ga je strašno popljuvao, čak je napisao kao da je i Magi rekla da je razočarana Firčijem, itd, i to zvuči potpuno nerealno. Uopšte, ovih prvih tridesetak stranica koje sam napisao mi zvuče kao pokušaj pisanja nalik na nekog poznatijeg svetskog muzičkog kritičara (tipa Tonija Parsonsa). Sve je pisano iz prvog lica (što je logično), ali ima previše opisa, kao kod ruskih pisaca, što u slučaju knjige koja treba da se bavi pričom o nečijem tuđem životu jednostavno ne zvuči dobro. Nastavak sledi... :)

Hallo
Mesta u mecavi nema nigde. Na sajmu sam isao do standa Matice srpske i prodavac mi je rekao da knjige nema vec dosta dugo i da ce se tesko raditi nov tiraz odnosno izdanje :(

/una/ - vest o izlasku knjige "Vrati unatrag" je bila u skoro svim dnevnim novinama od pre nedelju dana :roll:
Forma - knjizara u SKC-u je zatvorena zbog godisnjeg odmora a na platou nisu imali,dalje nisam trazio... :eek:
lord of light - zorica bajin djukanovic je bila veliki prijatelj Milana Mladenovica, kao i cele te muzicke scene 80-ih. Bavi se fotografijom i pre par godina u grafickom kolektivu napravila je izlozbu fotografija EKV. :whistling:
Arzberg - Milanov stric je ocuh Flavija Rigonata, ako se ne varam... :think:

Iscitah celu ovu temu ovih dana, pa resih da se i ja ukljucim... i kao prvo, zahvaljujem se svima vama na svim slikama, informacijama, linkovima, i svemu ostalom, mnogo mi je znacilo, i mnogo me je usrecilo, jer stalno tragam i tragam za svim sto je vezano za Ekatarinu, Milana, Magi, Bojana i ostale... eto, za drugi post:)...(posto sam se vec jednom ovde oglasio)...
I da pitam, ima li neko muziku iz Crne Marije?

Hallo
Mesta u mecavi nema nigde. Na sajmu sam isao do standa Matice srpske i prodavac mi je rekao da knjige nema vec dosta dugo i da ce se tesko raditi nov tiraz odnosno izdanje :(

/una/ - vest o izlasku knjige "Vrati unatrag" je bila u skoro svim dnevnim novinama od pre nedelju dana :roll:
Forma - knjizara u SKC-u je zatvorena zbog godisnjeg odmora a na platou nisu imali,dalje nisam trazio... :eek:
lord of light - zorica bajin djukanovic je bila veliki prijatelj Milana Mladenovica, kao i cele te muzicke scene 80-ih. Bavi se fotografijom i pre par godina u grafickom kolektivu napravila je izlozbu fotografija EKV. :whistling:
Arzberg - Milanov stric je ocuh Flavija Rigonata, ako se ne varam... :think:

Hello, covece!
Jeste... Milanov stric je Flavijev ocuh... :ok:

@LoL, sve ovo sto je napisao Treba da se cisti je i moj odgovor... Mislim da je ona cak i zavrsila knjizevnost na BU... Cak je prosle godine, u leto, u Zrenjaninu napravila izlozbu EKV fotografija... Da li je to bila ista postavka kao i u BG pre par godina ( mislim da se ta izlozba u BG zvala ,,Memento'' ), ne znam... Ali, kao sto TDSC kaze, bila je bas dobra sa Magom, Milanom , Bojanom...

@profo, znaci ispljuvao je Fircija... Je l' to bila puka pljuvacina ili je naveo prave fakte, argumente? Mislim, ta prica:,,Magi je rekla ovo... Magi je rekla ono... '' - ne pije vodu... Bar za mene... Izvini ako te smaram, ali necu moci da kupim knjigu u skorije vreme... A po malo sam i nestrpljiva... Sorry...:rumenko:

Krenuo sam da čitam neke strane pred kraj knjige - baš me je interesovalo da li je Ilić napisao nešto o Firčiju. Moram vam reći da ga je strašno popljuvao, čak je napisao kao da je i Magi rekla da je razočarana Firčijem, itd, i to zvuči potpuno nerealno. Uopšte, ovih prvih tridesetak stranica koje sam napisao mi zvuče kao pokušaj pisanja nalik na nekog poznatijeg svetskog muzičkog kritičara (tipa Tonija Parsonsa). Sve je pisano iz prvog lica (što je logično), ali ima previše opisa, kao kod ruskih pisaca, što u slučaju knjige koja treba da se bavi pričom o nečijem tuđem životu jednostavno ne zvuči dobro. Nastavak sledi... :)

Ne razumem...Magi nije bila tracara,ili vec kako se kaze,pa da vodi neke takve razgovore.Sto bi ona pljuvala(opet neki izraz...)nekoga ko je svirao u ekv,i sa kim je bila prijatelj?Za te kriticare ne znam,mozda neko bolje poznaje stampu,a i ne mogu da znam za svakoga ko se bavi umetnoscu...ovo, o necijem tudjem zivotu?Ko je kome tudj?To nije nekakav roman,recimo(koliko sam ja razumela)vec razgovori sa Magi.Mada,nikad nisam cula nesto vise o tome.
Sta mi znamo o tome koji su ciji razlozi?O ovome, sta je dobro?
Tu bi sad trebalo povesti duzi razgovor...auuuuuuuuu gde ti ode?
Ali, nije u redu njen zivot iznositi u javnost,i niciji.Slazem se.

Back