Ekumenizam u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То је све машта доконих људи...

Екуменизма нема у СПЦ...дијалога има...али Екуменизма нема...бар међу Епископима..
Е сада ова секта зурлота(акакијевацаи сл...) покушавају да скупе више присталица у своју секту, преко те приче...
СПЦ у оквиру "Светског савета Цркава" признаје за себи равне 350 протестантских и других секти, па и пагане, и црномагијаше, чак и сатанисте, па што вам онда толико смета "секта" зилота (истинито православних)? Зилоти не опште ни са једном сектом нити са римским папом, а СПЦ то ради. Дакле, СПЦ је постала секта јер молитвено општи са сектама и признаје их за истините, а зилоти су истинита православна Црква.

Šta tebe briga šta rade druge crkve?
Ne beše li stvar pristojnosti da se ne mešaš u druge crkve posla? :mrgreen:
Ха-ха-ха!
Ко ми каже! Па ти се мешаш у послове свих "Цркава" и религија, и сваки дан фанатично пишеш на овом подфоруму "Религија" а не припадаш ниједној "Цркви" јер се и сам изјашњаваш као атеиста и нападаш све вере. А реч "Цркве" пошто је у множини стављам под знаке навода јер не постоје "Цркве" него постоји само једна Црква Христова и то је истинита православна Црква, а остале су расколничке и јеретичке заједнице или секте. Према томе крајње је време да будеш пристојан (како си и сам написао) и да више се ти не мешаш у послове других вера, тј. ни у једну веру, јер ни једној вери не припадаш, и да престанеш да пишеш на овом подфоруму, или бар да престанеш да нападаш, вређаш и провоцираш све вере и све вернике.

А реч "Цркве" пошто је у множини стављам под знаке навода јер не постоје "Цркве" него постоји само једна Црква Христова и то је истинита православна Црква, а остале су расколничке и јеретичке заједнице или секте.

Sta li moze biti uzrok ovakovog talibanstva?

Ха-ха-ха!
Ко ми каже! Па ти се мешаш у послове свих "Цркава" и религија, и сваки дан фанатично пишеш на овом подфоруму "Религија" а не припадаш ниједној "Цркви" јер се и сам изјашњаваш као атеиста и нападаш све вере. А реч "Цркве" пошто је у множини стављам под знаке навода јер не постоје "Цркве" него постоји само једна Црква Христова и то је истинита православна Црква, а остале су расколничке и јеретичке заједнице или секте. Према томе крајње је време да будеш пристојан (како си и сам написао) и да више се ти не мешаш у послове других вера, тј. ни у једну веру, јер ни једној вери не припадаш, и да престанеш да пишеш на овом подфоруму, или бар да престанеш да нападаш, вређаш и провоцираш све вере и све вернике.

Ja "napadam" sve vere i sve vernike? Neka ti bude, mada nije tačno.
A ti napadaš samo srpsku pravoslavnu crkvu. :eek:

Sta li moze biti uzrok ovakovog talibanstva?
Мислиш ли на атеистички фанатизам који је на овом подфоруму доминантан или на верски? Ако мислиш на нашу православну ревност онда ћу ти рећи да је њен узрок наша искрена љубав према истинитом Богу Господу Исусу Христу и Његовој истинитој вери православљу која нам даје живот вечни у блаженству раја који осећамо у својим душама још у овом животу. А ти ако си и ти атеиста нико те не тера да долазиш на подфорум намењен за Религију. Стварно не знам ко вас призива толико атеиста на подфорум Религија где вам стварно није место. Замисли када би ви имали свој подфорум "Атеизам" а ми верници га окупирали и стално вам тамо досађивали. Признаћеш да то није пристојно. Ево чак и Зазијавало је то схватио. Сад чекамо да он постане и заиста пристојан и не меша се више у питања религије него да себи нађе неку другу занимацију или да постане верник.

I na jedan i na drugi.Koliko znam, Hristos je rekao da ce sazidati Crkvu na Steni, "vrata Paklena nece je nadvladati".Ne secam se da je pomenuo ime te crkve.Prema tome, ne vidim cemu tolika iskljucivost.Meni je svejedno da li je neko katolik, pravoslavac ili musliman, bitno je da je covek.Nadam se da ces se sa ovim sloziti.

Ja "napadam" sve vere i sve vernike? Neka ti bude, mada nije tačno.
A ti napadaš samo srpsku pravoslavnu crkvu. :eek:
Опет не говориш истину. Нападао сам овде и масоне, и Јеховине сведоке, и атеисте, и комунисте, и све што није православно, али аргументима, без вређања за разлику од тебе који волиш да вређаш. Дакле, немој више да шириш неистине. Размисли прво пре него што нешто кажеш. Хоћеш ли бар нешто рећи што је истина? Кад не нападам никог осим СПЦ онда ти не ваљам, а када сам нападао секташе и атеисте онда сам ти фанатик, нетолерантан и слично. У оба случаја ти не ваљам. Ех, када бих се ја трудио теби атеисти да угодим не бих никада успео, нити је задатак верника да угоди неверницима, него да угоди Богу.

Мислиш ли на атеистички фанатизам који је на овом подфоруму доминантан или на верски? Ако мислиш на нашу православну ревност онда ћу ти рећи да је њен узрок наша искрена љубав према истинитом Богу Господу Исусу Христу и Његовој истинитој вери православљу која нам даје живот вечни у блаженству раја који осећамо у својим душама још у овом животу. А ти ако си и ти атеиста нико те не тера да долазиш на подфорум намењен за Религију. Стварно не знам ко вас призива толико атеиста на подфорум Религија где вам стварно није место. Замисли када би ви имали свој подфорум "Атеизам" а ми верници га окупирали и стално вам тамо досађивали. Признаћеш да то није пристојно. Ево чак и Зазијавало је то схватио. Сад чекамо да он постане и заиста пристојан и не меша се више у питања религије него да себи нађе неку другу занимацију или да постане верник.

Ti si bukvalista. Moj raniji post bio je parafraza tvog shvatanja šta je u redu i šta nije u redu. :confused:

To što ponekad prespavaš na daščanom podu pored radijatora ne čini te većim vernikom od miliona Srba koji su pravoslavci, niti te čini boljim čovekom od mene.
Ali, tvoja pljuvanja po Srpskoj crkvi nanose mnogo više štete srpskom narodu od bilo čega što sam ja ovde napisao ili bih mogao napisati.

Znam ja da je ti teško boriti se na dva fronta. S jedne strane moraš da se boriš protiv hiljadu godina pravoslavlja u Srbiji, s druge strane moraš da se boriš protiv zdrvog razuma.
Nije tebi lako, ali računaj da ti je to onaj imaginarni krst koji moraš da nosiš. Ako istraješ, biće od tebe dobar magarac. :mrgreen:

I na jedan i na drugi.Koliko znam, Hristos je rekao da ce sazidati Crkvu na Steni, "vrata Paklena nece je nadvladati".Ne secam se da je pomenuo ime te crkve.Prema tome, ne vidim cemu tolika iskljucivost.Meni je svejedno da li je neko katolik, pravoslavac ili musliman, bitno je da je covek.Nadam se da ces se sa ovim sloziti.
Па прошири ту твоју мисао мало даље, па кажи: "Није битно да ли је неко Јеховин сведок, црномагијаш, сатаниста, да ли се клања истинитом Богу Христу на правилан начин или се клања и служи злим духовима (демонима) и ђаволу, битно је да је човек". И видиш куда води та твоја мисао. Толерантни треба да будемо према људима, али према лажима и греху не смемо бити попустљиви иначе постајемо саучесници зла и постајемо зли људи. Важно је да је неко добар човек и да има добра дела, али је исто тако важно да има и добру, исправну и праву веру - истинску православну Христову веру.

mene zanima šta di će protivnici ujedinjenja kad se crkve ujedine.Dal će u Zilote ili će se ponizit i prihvatit šta im njihove vjerske vođe nalažu?Da se mene pita ja u poslušnosti prihvaćam sve šta mi moja crkva nalaže.Jer Bog u Bibliji veli:Poslušnost mi je mila a ne žrtva i za apostole:Ko vas sluša,Mene sluša

na zalost,izgleda da odredjene vladike idu u smeru ekumenizma,menjanjem liturgije i prihvatanjem prvenstva pape.medjutim,neozbiljno je na osnovu toga sto episkopi prave zamecateljnije sa vatikanom,automatski 13 000 000 srba na planeti optuziti za jeres.uostalom zasto raskolnici lavrentije,atanasije i ostali jadnici mogu da svojataju decane,gracanicu i ostale svetinje?to nije njihovo vlasnistvo,oni su tu zbog naroda a ne narod zbog njih.cuo sam da je artemije prodao siptarima crkvenu imovinu u djakovici:dash:

Да ли намерно заборављаш да је Црква једна Света и Саборна, те да нема Српске и Пољске...ако се јерес не одсече и не осуди,онда је она сједињена са свима који пребивају у молитвеном општењу са јеретицима...али да ти то не буде изговор,натераћеш ме да по стоти пут поставим СПЦ верзију оваквих сусрета...иначе ако погледаш филмић схватићеш да је најмање реч о Пољској Цркви...ако хоћеш СПЦ филмиће и слике иди на тему Уједињење...

Како нема...аууу...пуно по бурићима проводите....има СПЦ, РПС, ОЦА итд...
Литургијски су у заједници...али задњи пут када сам проверио Цариградски Бискуп нема право по Србији да рукополаже, као ни Руски Патријарх..већ само Српски...

СПЦ у оквиру "Светског савета Цркава" признаје за себи равне 350 протестантских и других секти, па и пагане, и црномагијаше, чак и сатанисте, па што вам онда толико смета "секта" зилота (истинито православних)? Зилоти не опште ни са једном сектом нити са римским папом, а СПЦ то ради. Дакле, СПЦ је постала секта јер молитвено општи са сектама и признаје их за истините, а зилоти су истинита православна Црква.

СПЦ признаје за себи равне само ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ...помесне...и никога другог..

Poslednja izmena od moderatora:
na zalost,izgleda da odredjene vladike idu u smeru ekumenizma,menjanjem liturgije i prihvatanjem prvenstva pape.medjutim,neozbiljno je na osnovu toga sto episkopi prave zamecateljnije sa vatikanom,automatski 13 000 000 srba na planeti optuziti za jeres.uostalom zasto raskolnici lavrentije,atanasije i ostali jadnici mogu da svojataju decane,gracanicu i ostale svetinje?to nije njihovo vlasnistvo,oni su tu zbog naroda a ne narod zbog njih.cuo sam da je artemije prodao siptarima crkvenu imovinu u djakovici:dash:

Ти си изгледа на састанку КПЈ-у, учио о Цркви...
Нити ко мења Лиртургију, нити ко призна папу....

znaci po tvom misljenju,nema nikakvog ekumenizma u SPC:hahaha:,srpskom narodu ne preti nikakvo unijacenje,vladike lavrentije,atanasije ,irinej i ostali samo caskaju sa papom i katolicima:rtfm:,oni samo razmisljaju kako da pomognu svom narodu,a nikako im nije stalo do novca,skupih limuzina itd?:rotf: i sigurno nece prihvatiti katolicki kalendar?:hahaha:

Poslednja izmena:
znaci po tvom misljenju,nema nikakvog ekumenizma u SPC:hahaha:,srpskom narodu ne preti nikakvo unijaceje,vladike lavrentije,atanasije ,irinej i ostali samo caskaju sa papom i katolicima:rtfm:,oni samo razmisljaju kako da pomognu svom narodu,a nikako im nije stalo do novca,skupih limuzina itd?:rotf: i sigurno nece prihvatiti katolicki kalendar?:hahaha:

Колико само гордости имаш...
Јеси ли ти Хришћанин?

Ај погледај Еп.Никанор шта ради..па ми се јави...

А друго..од латина прети опасност, али од њих и ђавола...а не од наших Епископа...

Успели су да нас поделе...и тако смо лакши плен, ...ту је опасност!

Poslednja izmena od moderatora:
СПЦ признаје за себи равне само ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ...помесне...и никога другог..
Нетачно. Дезинформација. СПЦ у оквиру органског чланства у екуменистичком "Светском савету Цркава" (ССЦ) од 60-тих година прошлог века, признаје сада већ око 350 секти, црномагијаша, пагана, сатаниста и кога све не. СПЦ је члан екуменистичког ССЦ а зна се ко су његове чланице и може се видети на интернету да се заједно моле. То су чињенице, а ти можеш да машташ о чему год хоћеш. Тако ће лакше да те скувају као жабу. Они то и хоће, да не видимо чињенице, да не верујемо својим очима и разуму него њима.

Нетачно. Дезинформација. СПЦ у оквиру органског чланства у екуменистичком "Светском савету Цркава" (ССЦ) од 60-тих година прошлог века, признаје сада већ око 350 секти, црномагијаша, пагана, сатаниста и кога све не. СПЦ је члан екуменистичког ССЦ а зна се ко су његове чланице и може се видети на интернету да се заједно моле. То су чињенице, а ти можеш да машташ о чему год хоћеш. Тако ће лакше да те скувају као жабу. Они то и хоће, да не видимо чињенице, да не верујемо својим очима и разуму него њима.

Није тачно, можеш ти то као мантру понављати, али није истина већ обична зурлотска лаж..
Шта да ти речем, него да лажеш!

Ти си изгледа на састанку КПЈ-у, учио о Цркви...
Нити ко мења Лиртургију, нити ко призна папу....
Многе владике служе у својим епархијама измењену литургију по папином моделу и зато се народ буни. Постоје и на ЈуТубу клипови где се виде проблеми са народом због мењања литургије. Постављали смо већ те клипове. Иако је Сабор СПЦ одлучио да се литургија до даљег служи по старом у многим епархијама се служи новотарски, налик на римокатоличку литургију.

А првенство римском папи је признала СПЦ јер је потисала Равенски документ и потврдила га на Сабору у мају прошле године. Равенски документ и саопштење са мајског Сабора стоји и на званичном сајту СПЦ па провери. Ја сам на овом форуму давао и линкове и наводио, и цртао, и подвлачио те тачке у којима се признаје папа, али не могу да радим то стално за сваког необавештеног форумаша. Писале су и многе новине о томе када се то дешавало, али не могу ја за тебе да читам новине кад ти нећеш, нити да читам овај форум и званичан сајт СПЦ и друге новости и текстове и вести на нету, када ти нећеш.

Прелазак на папски календар је већ одлучен на Сабору СПЦ у мају 1999. године, само се чека да се народ припреми како се неби побунио као у Грчкој 1924. када је Грчка Црква прешла на папин календар па многи Грци остали старокалендарци (зилоти), остали верни старом православном календару.

mene zanima šta di će protivnici ujedinjenja kad se crkve ujedine.Dal će u Zilote ili će se ponizit i prihvatit šta im njihove vjerske vođe nalažu?Da se mene pita ja u poslušnosti prihvaćam sve šta mi moja crkva nalaže.Jer Bog u Bibliji veli:Poslušnost mi je mila a ne žrtva i za apostole:Ko vas sluša,Mene sluša
Али заборавио си нешто важније, да у Новом завету сами Апостоли кажу да се Богу треба више покоравати него људима. Покоравање човеку је идолопоклонство. Човекоугађање (угађање људима) а противљење Богу је грех. И Бог је рекао у првој и другој заповести да немамо идоле већ да слушамо и волимо Њега Јединога Бога Нашега.

najopasnija stvar je ako ljudi zabiju glavu u pesak kao nojevi,i bez pogovora prihvataju sve sto im se servira:thumbdown: moramo otvoreno pricati o opasnostima koje vrebaju srbe zato sto ima previse indikacija o negativnom sledu dogadjaja:think: i zasto se nasi duhovnici muvaju sa katolicima umesto da pomognu posrnulom i podeljenom narodu:dontunderstand:

najopasnija stvar je ako ljudi zabiju glavu u pesak kao nojevi,i bez pogovora prihvataju sve sto im se servira:thumbdown: moramo otvoreno pricati o opasnostima koje vrebaju srbe zato sto ima previse indikacija o negativnom sledu dogadjaja:think: i zasto se nasi duhovnici muvaju sa katolicima umesto da pomognu posrnulom i podeljenom narodu:dontunderstand:

Мој духовник помаже, и мени и многима...немам појма како то твој духовник нема времена!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back