Ekskluzivno: Draža Mihailović na strašnom sudu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
šta je izmišljeno?

- Kao mudar strateg đeneral je čekao da kucne čas ustanka, štiteći tim srpski narod od nemačke odmazde sto za jednoga. Partizani su to kršili, da bi što više Srba stradalo.
- Jedini četnici saradnici okupatora bili su četnici Koste Pećanca. Pavle Đurišić nije bio komandant crnogorskih četnika, već komandant limsko-sandžačkih četničkih odreda. Đorđije Lašić je bio crnogorski četnički komandant. - Ako je Draža bio saradnik okupatora zašto je dobio "Medalju časti"? I zašto je tražio pomoć u oružju i opremi od Engleza a ne od Nemaca?
- Što se tiče suđenja Čiči, ono je sramota za sav srpski rod. Proces nije bio legalan a Draža je bio drogiran

Da je bio mudar strateg, a nije imao niti jednu značajniju pobjedu protiv okupatora, bar koliko je meni poznato.
Ali su zato četnici sudjelovali u Bitki na Neretvi. Ili je i to propaganda.
Kao što neko reče, da su Švabe, ustaše i partizani imali dil da unište Dražu i četnike! :hahaha:

Izmišljeno je da su se partizani borili protiv okupatora zato da bi stradalo što više Srba.
Nadam se da se slažeš da je to notorna glupost!
Nije točno da je jedini suradnik okupatora bio Kosta Pećanac! Kosta Pećanac je bio jedini kojega je Draža osudio na smrt. Sa Talijanima recimo su surađivali svi, od Draže do Đujića u NDH!

Kako to da se sad navodi da je Draža bio drogiran, a u uvodnom postu koji se oslanja na "dokumentiranu" građu, spominje se da je govorio nadasve suvislo i čak postidio i sudije?

Eto, to ja smatram izmišljotinama koje se nalaze u samo jednom malom pasusu, a gdje je tek ostali dio teksta.

ко си ти да пишеш о овој теми. Клали сте и убијали Србе у јасеновцу па хоћеш овде да пишеш и држиш демагогију о праведности усташа и вас хрвата. Слободно ме тужи дуго нисмо разговарали јер само то и умеш. Ти си нашао да пишеш о човеку који је живот да за слободу Србије. Срам те било

jasenovac je predivan argumenat, u diskusiji , koji svi vole. nitko ne zna broj zrtava jasenovca, prvo i osnovno, a svako voli da dodaje nule. po vama, od 2 miliona i 600 hiljada srba na teritoriji NDH, milion stradalo u jasenovcu, 400 hiljada nedic primio, 400 hiljada ustase ubile izvan jasenovca i 200 hiljada stradalo u partizanima ( da se nadje zlu ne trebalo, ako opet treba obrnuti curak). i suma sumarum, rat prezivelo 600 hiljada, matematski. jedino sto spisak stanovnistva iz 1948 kaze nesto drugo

Čija je ovo vojska?

Fotke0009-1.jpg

jasenovac je predivan argumenat, u diskusiji , koji svi vole. nitko ne zna broj zrtava jasenovca, prvo i osnovno, a svako voli da dodaje nule. po vama, od 2 miliona i 600 hiljada srba na teritoriji NDH, milion stradalo u jasenovcu, 400 hiljada nedic primio, 400 hiljada ustase ubile izvan jasenovca i 200 hiljada stradalo u partizanima ( da se nadje zlu ne trebalo, ako opet treba obrnuti curak). i suma sumarum, rat prezivelo 600 hiljada, matematski. jedino sto spisak stanovnistva iz 1948 kaze nesto drugo

КАКО,КАКО !? :think::think::think:

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:
a122.gif
a122.gif
a122.gif

Jel ovo taj `okupirani` narod?Ovo je Titov govor u Beogradu nakon zavrsetka rata...ne deluje mi kao da je ovde bilo ko okupiran....a tebi?

Ипак је сувишно да ти ја сада износим неке историјске чињенице. Да ли си чуо за "ћораве кутије"? За летке на Теразијама у време првомајске параде 1945? За забрану рада опозиције? За хапшења и суђење омладинцима ЈУВО, члановима "штаба 501"? Шта мислиш шта је претодило овом скупу на Позоришном тргу? Шта мислиш, колико је родитеља овде било натерано да изађе на улицу док су њихова деца од 17-18 година губила животе на Сремаком фронту? Да, ја ти тврдим да је то окупирани народ. Ако ти то нећеш да видиш, то је ипак твоја ствар. Непримерено је да другога смараш ако већ ниси упознат са основним стварима.

Ипак је сувишно да ти ја сада износим неке историјске чињенице. Да ли си чуо за "ћораве кутије"? За летке на Теразијама у време првомајске параде 1945? За забрану рада опозиције? За хапшења и суђење омладинцима ЈУВО, члановима "штаба 501"? Шта мислиш шта је претодило овом скупу на Позоришном тргу? Шта мислиш, колико је родитеља овде било натерано да изађе на улицу док су њихова деца од 17-18 година губила животе на Сремаком фронту? Да, ја ти тврдим да је то окупирани народ. Ако ти то нећеш да видиш, то је ипак твоја ствар. Непримерено је да другога смараш ако већ ниси упознат са основним стварима.

Daj mi odgovor na onu sliku....

Imas argumentacijuuuuu...nemam reci...

Какву аргументацију ти очекујеш? Ако си пажљиво читао постове могао си да видиш шта је написано у вези тзв. победе партизана. Могао си да прочиташ ( и научиш) о Техерану, Енглезима, Черчилу, амрима, Стаљину итд. Стварно је сувишно сваком објашњавати испочетка.

онaј ваш билмез павелић је дочекао хитлера а ви ће те нама да држите слово барабо једна и де си чуп математски можда математички то има смисла али ово твоје:hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Poslednja izmena od moderatora:
Kako smo okupirani kad su vrhu vlasti bili Rankovic,Koca Popovic,Krcun,Milos Minic....koliko znam to su Srbi,a kako mogu Srbi da okupiraju Srbe?I ako nisi znao najveci procenat boraca u NOVJ ili partizanima ako ti je tako lakse su cinili Srbi.E sad se pitaj zasto je toliki broj Srba krenuo u partizane a ne u cetnike koji su `tradicionalna` srpska vojska????

Какву аргументацију ти очекујеш? Ако си пажљиво читао постове могао си да видиш шта је написано у вези тзв. победе партизана. Могао си да прочиташ ( и научиш) о Техерану, Енглезима, Черчилу, амрима, Стаљину итд. Стварно је сувишно сваком објашњавати испочетка.

A ti si neki fosil koji je sve to licno doziveo?

ма ко вас све стави на ону ствар онј ваш билмез павелић је дочекао хитлера а ви ће те нама да држите слово барабо једна и де си чуп математски можда математички то има смисла али ово твоје:hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Rekao sam jednom,ponovicu opet:`Niti su svi Srbi cetnici,niti su svi |Hrvati ustase i domobrani`,kazi to onom ko te naucio da to tako govoris...

Шта мислиш, колико је родитеља овде било натерано да изађе на улицу док су њихова деца од 17-18 година губила животе на Сремаком фронту?

ne pizdi bezpotrebno. potrebno je izvrsiti regrutaciju i dati obuku, koju su svi primili, i nitko nije bio star ispod 18 godina. zadnje pozvano godiste je rodjen 1926.volim cetnicku propagandu na temu. spisak za regrutaciju je objavljen u javnom glasilu, politika u novembru 1944 godine, i pozvani su od 18 godina na vise.nemoj mi citirati nekog dedu , koji prica svom unuku, kako je bio heroj, a ne zna gde mu je penzija..mobilizacija je iobjavljena 4 novembra 1944 godine.

mobilizacijabeograd04no.jpg

a proboj sremskog fronta je of 3 do 13 aprila 1945 godine. znaci 6 meseci vremena za obuku

Poslednja izmena:
Daj mi odgovor na onu sliku....

Под претњом "шта све може да вам се деси" народ је истериван на Трг. Постављено је више група, организованих од СКОЈ-а и ОЗН-е, чији је задатак био да у маси извикује пароле, прати понашање људи у непосредној близини, да интервенише у случају да неко покуша да викне нешто против итд. У самој припреми митинга у рејонским комитетима комунистичко-ознашким активистима је био задатак да обавесте и позову грађане да се у што већем броју одазову на митинг, а грађанима је јасно стављено дознања ово што сам написао у првој реченици. Веруј ми да сам слушао од својих најближих чланова породице како је то изгледало.

ne pizdi bezpotrebno. potrebno je izvrsiti regrutaciju i dati obuku, koju su svi primili, i nitko nije bio star ispod 18 godina. volim cetnicku propagandu na temu. spisak za regrutaciju je objavljen u javnom glasilu, politika u novembru 1944 godine, i pozvani su od 19 godina na vise.nemoj mi citirati nekog dedu , koji prica svom unuku, kako je bio heroj, a ne zna gde mu je penzija...

Inače taj sremski front je "remek delo" komunističkog uništavanja srpske mladosti...

Moj deda je '22 godište i dva puta je ranjen na sremskom frontu..

Sasvim bespotrebno otvaranje fronta... napadanje nemačke vojske u povlačenju...

Oćeš da malo otvorimo priču o guranju srpske omladine, od strane političkih komesara u minska polja, kako bi broj žrtava NOB-a izgledao što pompeznije..

Inače taj sremski front je "remek delo" komunističkog uništavanja srpske mladosti...

Oćeš da malo otvorimo priču o guranju srpske omladine, od strane političkih komesara u minska polja, kako bi broj žrtava NOB-a izgledao što pompeznije..

ne necu , jer mi je je blesavo slusati jednog zatucanog cetnika koji me demagoski ubedjuje da se rak na pizdi dobiva od tvrdog *****, a njegov je mekan

Poslednja izmena:

To je bio smisljeni komunisticki masakar nad uglavnom srpskom mladosti..nista drugo nego to...:rtfm:

Rekao sam jednom,ponovicu opet:`Niti su svi Srbi cetnici,niti su svi |Hrvati ustase i domobrani`,kazi to onom ko te naucio da to tako govoris...

е видиш у хрватској је понос бити усташа а у СРБИЈИ срамот Четник. Ко ме научио да Бог да да живи 100година а ти само пљуј по својим а туђе својатај класично за издајника

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back