EKONOMSKI FAX U BGD-U VS.OSTALI EKONOMSKI FAKULTETI

cao poledice, evo koje smerove sve mozes upisati:
# EKONOMSKA ANALIZA I POLITIKA
# MARKETING
# RACUNOVODSTVO, REVIZIJA I FINANSIJSKO UPRAVLJANJE
# TRGOVINSKI MENADŽMENT I MARKETING (TMM)
# FINANSIJE, BANKARSTVO I OSIGURANJE
# TURIZAM I HOTELIJERSTVO
# STATISTIKA, INFORMATIKA I KVANTITATIVNE FINANSIJE
# MENADŽMENT
# MEÐUNARODNA EKONOMIJA I SPOLJNA TRGOVINA

U ovoj temi na nekoliko mesta,
naišao sam na podatak, da je smer Racunovodstvo i revizija bolji u KG nego u BG.
Da li neko iz prve ruke, može da mi kaze da li je to tačno? I ako je tačno u kom smislu je bolji?

da bi ti neko rekao koji je bolji morao bi dva puta da studira ekonomiju,prvo u begisu pa u kragujevcu,to je subjektivan osecaj,ipak su na beogradskom najkvalitetniji profesori ,na vecoj je ceni,mada nije presudno gde ces zavrsiti fakultet

imaš ovde http://upis.ekof.bg.ac.rs/prijemni-ispit.php?regid=literatura-za-pripremu

Matematika :
prema udžbenicima BILO KOJE srednje škole i programima društveno-jezičkog ili prirodno-matemati čkog smera , ili programima srednjih stručnih škola.
U materiju za test ne ulaze oblasti sintetičke geometrije, diferencijalnog i integralnog računa. Tematske oblasti su precizno definisane u uvodu koji prethodi primerima za vežbanje datim u drugom delu ove knjige.

Šta spremaš pored matematike :D

Ja ne stekoh takav utisak za ovih mesec dana.Bas mi se svidja,nema strebanja,sve je u razmisljanju,pogotovu Osnove:)Sutra mi je kolokvijum!

ahahahahha kakva naivnost,prosto lepo za citanje :mrgreen:
Doduse i ja sam bio takav na mom proslom faksu. Sad se ne zaludjujem bas toliko :D.
Mada slazem se ovaj prvi semesstar je zaista ekstra, ako izuzmemo Sociologiju kod cupica, koja je blagi uzas ( ucenje napamet itd)

cao poledice, evo koje smerove sve mozes upisati:
# EKONOMSKA ANALIZA I POLITIKA
# MARKETING
# RACUNOVODSTVO, REVIZIJA I FINANSIJSKO UPRAVLJANJE
# TRGOVINSKI MENADŽMENT I MARKETING (TMM)
# FINANSIJE, BANKARSTVO I OSIGURANJE
# TURIZAM I HOTELIJERSTVO
# STATISTIKA, INFORMATIKA I KVANTITATIVNE FINANSIJE
# MENADŽMENT
# MEÐUNARODNA EKONOMIJA I SPOLJNA TRGOVINA

hvala.. a još jedno pitanje, ima li neki od ovih naših fakulteta smer za akcionare ili sta slično tome..?! jer me u sustini i to najvise interesuje..

imas mozda koj da predlozis..?! :D

ne postoji fakultet za akcionare.. Tako nesto bi bilo besmisleno :). Mislim da si ili gledala neki film o brokerima pa zato smatras da se to moze nauciti na fakultetu, ili pak si citala neku knjigu. Savetujem ti da se malo bolje informises. Tacno je da jednog dana ako bi zavrsila ekonomski fakultet bi sigurno bila u mnogo boljoj poziciji za berzu, ali to nije kao u filmovima bas :). Postoje doduse par kurseva koje organizuje Beogradska berza ali su zaista skupi, ako hoces mozes pogledati, a i to su samo funkcionalni kursevi,traju 5-6 dana. Znam da sam ih vidjao ranije.

Back