EKONOMSKI FAX U BGD-U VS.OSTALI EKONOMSKI FAKULTETI

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
He,he rade decica zadatke....slatka proslosti!
Cinjenica je da diplomci ovog fakulteta cekaju malo vremena na posao a o tome koliko ces znanja poneti zavisi samo od vas.Nekada je prosecna duzina studiranja bila oko 7.5 godina .Savetujem vam da paznju obratite na strucne ispite i da im se maksimalno posvetite ako hocete da opravdate tu diplomu...sama diploma pa makar i ekonomskog fakulteta nece vam puno znaciti.
Da li neko mozda zna da mi odgovori da li Slobodan Barac trenutno predaje na ovom fakultetu?

Treba mi pomoc. :) Hocu da nabavim neku literaturu koja mi je potrebna iz matematike i OE za prvu godinu. Izgleda sam nesposobna da je sama pronadjem na netu ili je mozda nema :) Ako neko ima nesto bila bih zahvalna.

Д. Драгишић, Б. Илић, Б. Медојевић, М. Павловић, Основи економије – изабрани текстови

P. Samuelson, V. Nordhaus, Економија, преводи разних издања, као и издања на енглеском језику
C. R. McConnell, S. L. Brue, Economics, Irvin McGraw-Hill, разна издања
S. Fischer, R. Dornbusch, R. Schmalensee, Economics, Irvin McGraw-Hill, разна издања

Matematika
B. Borii, M. Ivovi, Matematika, Ekonomski fakultet, Beograd, 2008.
M. Ivovi, B. Borii, D. Azdejkovi, J. Stanojevi, Zbirka zadataka iz matematike,
Ekonomski fakultet, Beograd, 2008.
C. P. Simon, L. Blume, Mathematics for Economists, W. W. Norton & Comp., New York,
1994.
K. Sydaeter, P. Hammond, Essential Mathematics for Economic Analysis, Prentice Hall,
London, 1995.

Treba mi pomoc. :) Potrebna mi je literatura iz matematike i OE za prvu godine. Izgleda sam nesposobna da je sama pronadjem na netu pa ako neko moze da mi pomogne.
Ekonomski fakultet, Beograd, 2008.
C. P. Simon, L. Blume, Mathematics for Economists, W. W. Norton & Comp., New York,
1994.
K. Sydaeter, P. Hammond, Essential Mathematics for Economic Analysis, Prentice Hall,
London, 1995.

Д. Драгишић, Б. Илић, Б. Медојевић, М. Павловић, Основи економије – изабрани текстови

P. Samuelson, V. Nordhaus, Економија, преводи разних издања, као и издања на енглеском језику
C. R. McConnell, S. L. Brue, Economics, Irvin McGraw-Hill, разна издања
S. Fischer, R. Dornbusch, R. Schmalensee, Economics, Irvin McGraw-Hill, разна издања

Pozdrav svima.

Zavrsila sam trecu godinu gimnazije i razmisljam o tome koji cu fakultet sledece godine upisati. Ekonomski dolazi u obzir, pa sam htela da postavim jedo pitanje u vezi sa vasim poslom.
Sta vi to ustvari radite? Obracam se onima koji imaju dodira sa praksom, starijim studentima, bilo kome ko zna kako izgleda to znanje u primeni. Kako izgleda posao iz oblasti bankarstva ili racunovodstva? Znam da pitanje zahteva opsiran odgovor, ali bilo koji podatak bi mi znacio jer mi se znanje u vezi sa time svodi na ''neki krediti su u pitanju'' i ''vode se nekakve knjige''. Vidim da se mnogi zale da ima dosta dosadnih predmeta na fakultetu. Koliko vam kasnije i posao bude dosadan? U kojoj meri je sablonski, a dokle zahteva da u svakoj situaciji dobro razmislite pre nego sto donesete odluku? Koliko zaista ima matematike u praksi?
Najvise me zanimaju poslovi koji su usko vezani za smerove bankarstvo i racunovodstvo, ali ako je neko voljan da izreklamira i druge smerove, ne bunim se.

Evo da vam zavrsni student kaze da je Ekonomski fakultet u Beogradu pretezak i preobiman ali iz toga sledi da ta diploma nije za svakoga i da se ne deli kao novine na privatnim fakultetima....
Da su kriterijumi stroziji na privatnim sve bi drugacije bilo ovako te diplome (koje dobije svako ko plati) mogu da priznaju samo mame i tate tih studenata i eventualno oni koji imaju veze...
I ja sam sa Beogradskog otisao na drzavni u Kragujevac gde sam sada apsolvent...
Hvala na paznji.....

Evo da vam zavrsni student kaze da je Ekonomski fakultet u Beogradu pretezak i preobiman ali iz toga sledi da ta diploma nije za svakoga i da se ne deli kao novine na privatnim fakultetima....
Da su kriterijumi stroziji na privatnim sve bi drugacije bilo ovako te diplome (koje dobije svako ko plati) mogu da priznaju samo mame i tate tih studenata i eventualno oni koji imaju veze...
I ja sam sa Beogradskog otisao na drzavni u Kragujevac gde sam sada apsolvent...
Hvala na paznji.....

Tacno, slicna prica, doduse ja sam ostao u Beogradu.
Velika je paljevina oko ovog faksa, nisu ljudi svesni koliko je tezak i koliko rada i odricanja trazi.

E pa ovako. Ja dolazim sa DJ smera i veoma sam svestrana lichnost, upisala bih 10 fakulteta bez problema. Bicu vukovac i evo vec dva meseca sam u mukama a krajnje je vreme doshlo da odluchim shta cu upisati. Naime, ono shto mene najvishe zanima je medicina. Medjutim, ne znam koliko je pametno da se sa DJ-a upushtam u takve vode, mada volim medicinu svim srcem!
Sledeca opcija, kojom nisam neshto narochito zadovoljna (jer nisam dovoljno informisana) je ekonomija. Koliko je ovaj fakultet zaista dosadan? Chini mi se da dosta nekvalitetnih ljudi odlazi na ovaj fakultet, neshto manje nego na prava, i to je jedna stvar koja me odbija u vezi sa ekonomijom. Takodje mi se chini da to upisuju ljudi koji ne znaju shta bi drugo, a to je opet na neki nachin perspektivna opcija. Mozhda sam chak i ja jedna od njih, mada mene to donekle zanima.
Kakve kvalitete treba da poseduje uspeshan ekonomista?
Koliko je teshka matematika na ekonomskom fakultetu, s obzirom na to da mi nije jacha strana, shvatim ja to kad odem na privatni chas i slichno, ali inache mi je jako odbojna?

Sta mislite da li je Ekonomija u Bgd-u najbolji fakultet u zemlji.
Mislim da jeste.A posle njega cetiri prazna mesta...
Hajde,prikljucite se,dajte svoje misljenje.
Pozdrav

:worth: slazem se sa tvojom izjavom....cast mi je sto sam vec tri godine tamo... :ok: sto se tice konkurencije....Kragujevac, Nis...privatni...smatram da je nas fakultet najtezi i da ima kvalitetan kadar....ima naravno kretena od profesora, ali u globalu ja sam prezadovoljna fakultetom....:super: :super:
sustina je da se mora radiiti i raditi i samo raditi...naravno sa razlicitim dijapozonom zabave, ali se sve moze stici.....:hvala:

Back