Ти треба да научиш српско писмо, као и сви моји Србијанци, јер српска латиница званично не постоји, а наш устав познаје само српску ћирилицу и разне ћирилице и латинице националних мањина.
Ја предлажем вама латиничарима, да оснујете неку националну мањину па да се изборите за своје право.
Кад смо већ код ијекавских Срба, морам да признам да у Републици Српској је латиница потиснута на јавним местима, вероватно и народ већински пише ћирилицом. Мене је срамота да у нашем Београду влада терор латинице, на сваком кораку то ружно и несрпско писмо, понекад се осећам као да живим у Прешеву или Новом Пазару. Да ти не причам колико у службеној комуникацији на послу нам ствара проблема, јер од када је интерет заживео, последњих десет година, скоро сваки народ има два писмо, али ми сада имамо три ... латиницу, енглески алфабет и ћирилицу.
Пола латиничара пише енглеским алфабетом, чак и у службеној комуникацији, тако да ствара велику забуну и узрок је многих грешака и нејасноћа.
Рецимо ознака ''Ч'' у некој фирми је одувек била скраћеница за рецимо ''чување'', али када се ви стари латиничари умешате, то је ''Č'', односно ''C'', када се умешају ово новокомпоновани латиничари са алфабетом. Они ваљда сматрају да ми знамо да читамо њихове мисли, па без грешке можемо претпоставити да ли су мислили на ч,ћ или ц.
Зато пусти ти дијалекте, ајде ти лепо буквар у руке, па прво научи да пишеш на српском писму, а ови енлески латиничари, нека за почетак науче твоју латиницу и то је много за њихов мозак.