Ekavica i ijekavica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pisao si basnoslovne tuposti, a kada sam ti ukazao na griješke ti si moje izjave, kao i uvijek, nazivao ovijem i onijem imenima, i na kraju pobjegao kada si vidio kako si u krivu. Mislim da bi bio red priznati da si ovdje mlatio praznu slamu. Eto, s obzirom na to da moje objave i prijepise ismijavaš od kada dođoh na forum, htio bih da se vidi koliko blage veze nemaš, makar ti to ne priznao, a htio bi se igrati.

Ама о чему ти лапрдаш, које моје грешке?

Pa sto su ljudi u Dubrovniku gladni kruva?

Ovakva su naklapanja bez veze. S jedne strane u nečem RH ide, n.pr:
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Kako-je-Hrvatska-postala-lider-u-transplantacijama.lt.html
s druge pak, neki su sektori, kao zdravstvo, preopterećeni. Kod nas u prosjeku specijalist ima
20 prijegleda godišnnje, dok je u Njemačkoj i drugim zemljama broj max- 2.

I dug nije takav pokazatelj, jer je najvećma unutrašnji, a i uvijek u škripavim
situacijama slijedi odpis, kao s Pariškim klubom. Problem u RH- i drugim zemljama, ali
ovdje više- je u totalno nesposobnoj vladi koja trati energiju na zaštitu UDBAša, a o
gospodarstvu nema ni pojma, a i vjerojatno je korumpirana (jasan slučaj monetizacije i Poštanske banke).

Hrvatska, ali i sve zemlje u okruženju, a i šire, boluje od partijske politike koja diktira sve.
Partitokracija, ovaj put poludjelih neokomunista koji bi radili pokuse a nemaju pojma- to je glavna boljka.
Gdje ima da se za ravnatelja neke provincijske bolnice postavlja osoba po stranačkom ključu ?
To je suludo, i jedan od razloga zašto, iako nemam simpatija za EU, ipak podupirem
ulazak u tu tvorevinu, jer se hobotnice bivših ********* i nepotizma ne možemo riješiti svojim
silama. Bar sada.

Ама о чему ти лапрдаш, које моје грешке?
Volio bih vidjeti gdje su ti čuveni bugarski ijekavci za koje tvrdiš da postoje ali su, naime, vještački stvorili jakavicu. Također bih želio čuti šta misliš o onoj pjesmi.

Няма да буде.

Уживај, невјежо:

Я кажи ми облаче ле бяло
от где идеш, где си ми летяло.
Не видя ли бащини ми двори
и не чу ли майка да говори.

Що ли прави мойто чедо мило,
с чужди хора, чужди хляб делило.
Ти кажи и, облаче ле бяло,
жив и здрав, че тук си ме видяло.

Poslednja izmena:
Ама човече потражи како говоре људи источно од јатове границе, обични људи. Књижевно вуче на ја, али и ту се чује између а и е.

Мрзи ме сад да тражим, нпр. реч голям, изговарају као гољем, итд...

Gdje ima da se za ravnatelja neke provincijske bolnice postavlja osoba po stranačkom ključu ?
To je suludo, i jedan od razloga zašto, iako nemam simpatija za EU, ipak podupirem
ulazak u tu tvorevinu, jer se hobotnice bivših ********* i nepotizma ne možemo riješiti svojim
silama. Bar sada.

:hahaha:

Tek sad vidim kakav si ti politički diletant i slijepac no maglom zakrvavljenijeh očiju koji udarajući ne vidi ništa pred sobom kao Džordž Forman.

Vrhunska izjava !

ipak podupirem
silama.

Pročešljaj malo životopise vladajuće garniture Brisela i raznih unazad sekretara za proširenje u EU, pa mi nabroj među njima koliko nema 68-aša. :ok:

Tuđmanovska budaletina koja je još uvijek uvjerena da se borila i dalje se bori protiv komunizma, a u cilju vrlog novog pravednijeg svijeta... majko mila kakvih sve idiota ima na ovoj planeti koje Bog Svemogući drži još 2013... :roll:

Poslednja izmena:
Ама човече потражи како говоре људи источно од јатове границе, обични људи. Књижевно вуче на ја, али и ту се чује између а и е.
Мрзи ме сад да тражим, нпр. реч голям, изговарају као гољем, итд...
Толико ниси читав да ти човјек не мере указати колико читав ниси. Но, ето бар свако може видјети твоје извале. =)
А можда си и паметан, глумиш да не знаш да бисмо почели сумњати у твоје бугарске коријене.

Чуј, Бугари ијекавци :hahaha:, ccaterpillar у епизоди револуција у источнојужнословјенској дијалектологији. :roll:

Poslednja izmena:
:hahaha:

Tek sad vidim kakav si ti politički diletant i slijepac no maglom zakrvavljenijeh očiju koji udarajući ne vidi ništa pred sobom.

Vrhunska izjava !

Pročešljaj malo životopise vladajuće garniture Brisela i raznih unazad sekretara za proširenje u EU, pa mi nabroj među njima koliko nema 68-aša. :ok:

Tuđmanovska budaletina koja je još uvijek uvjerena da se borila i dalje se bori protiv komunizma, a u cilju vrlog novog pravednijeg svijeta... majko mila kakvih sve idiota ima na ovoj planeti koje Bog Svemogući drži još 2013... :roll:

Što se mene tiče samo naprijed priključujte se što prije svim cijevkama za kiseonik pri EU i njihovu slobodarsku birokratiju. Sve to shvatam kao prirodan tok i prirodni završetak jednog procesa koji vam je i jemčio tobožnju plaćenu produljenu neovisnost kao uostalom to vam je i povratak, konačna disolucija u zametku štalske kolijevke pri okrilju 'razvijenog' svijeta, kojem, ako ne ništa, barem stremite i uvijek ćete, samo, stremiti razumije se...

У Бугарскоj jaтову границе примећује изговор Ѣ у народни говори (диалекти).
На западу на пример бял, бяло (српско бео, бели) je бел–бѐли,
на изток - б'ал–бѐли или б'ал–б'али.

На изток, пример "да видя" (српско "да видим") je "да вида", 00:25

00:25

Poslednja izmena:
У Бугарскоj jaтова граница бележи изговор Ѣ у народни говори (диалекти).
На западу на пример бял, бяло (српско бео, бели) je бел–бѐли,
на изток - б'ал–бѐли или б'ал–б'али.

Мерси, Хане, за информацијата. =) :hvala:

Poslednja izmena:
Koja mitomanija... pa sam Seselj bi ti pozavidio. Sve sto vrijedi kod Hrvata bi Srbi prisvojili da i oni nesto imaju jer ocito nemaju nista osim sljiva i malina.

Šešelj je uopšte među srpskijem političarima bez premca najdošljedniji ostao i to mu ne mogu osporiti ni njegovi najveći neprijatelji. Sâm je prifatio da ode u tribunal, odvojio se od porodice i đece i cijeli život živi sa ideju. Voja kakvog je srpska majka rodila, ljudina, borac i karakter kojem vi tulipani otpalijeh laticâ zajedno s vašim zelenim zumbulima, kao i tvoj stariji mentor Hrobi, možete
...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back