Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni prelep auto...

33.jpg

Od danas u NS još jedna nova Impreza WRX. Kupio ovaj čovek koji je meni prodao... ALi ne nova školjka, već prethodna.
Danas sam provozao navedenog WRX-a. Fino, prelepo. Miran, uglađen, unutra diskretan. Tvrd poput moje Impreze. Nisam ga terao u više obrtaje jer je prešao tek 770km... Fabrički Xenon, klima, kožni volan i ručica menjača, sve zezalice na struju... I tužna vest, onaj auspuh koji sam trebao kupiti, stavio je... Za sada samo od drugog katalizatora (zadnji lonac), a kad se razradi, stavlja i izduvnu granu Supersprint... Katalizatore ostavlja jer planira ići napolje, pa da ga ne zezaju...

Teško da neko ima iskustva s obzirom da je novi model. Ono što smo čitali i čuli - stotinak ks, miran i tih motor, unutra mnogo mesta, u gepeku nešto manje od konkurencije. Cena veoma dobra 13900 za osnovni model. Sa klimom, fabričkom muzikom i automatskim menjačem 15500.

To sam sve znao jer sam bio u salonu. Mene najvise interesuje koliki camac mogu da povucem iz vode kada ukljucim reduktor.

Sada imam za te svrhe Nivu. Niva su kola koja ce proci tamo gde ostali ni ne pomisljaji da probaju a onda ce stati zbog bezveznog kvara. Dobra strana je da svi znaju da je poprave.

Smislio sam da prodam Nivu jer mi vise pravi terenac ne treba, ali mi treba reduktor. Svake godine vucem camac u Crnu Goru i vazno mi je da mogu da ga spustim i izvucem iz mora. Put su mi jesenas izasfaltirali tako da Niva vise nije neophodna. Kulturnije bih putovao do mora, dosao sam u godine da mi je i to vazno.

Dobro, znamo da se ukus amerikanca i evropljnina mnogo razlikuje, tako da ono što je dobro prodavano u Evropi ne mora da je u Americi - i obrnuto...

pa nissan belezi odlicne prodaje i na evropskom trzistu . samo mogu da primetim da je za 12.000 eura koliko kosta u USA ovaj auto odlicna kupovina sobzirom da neki njegov slicni konkurent iz firmi VW ili Audi kosta najmanje duplo vise za identicno godiste.

i malo manji motor :(

mozda neki naftas

svako normalan se danas trudi , da kupi auto sa sto vecim/jacim motorom jer snaga spasaava glavu pogotovo u kriznim situacijama. moze da se desi da neko ne zna da se kontrolise pa da strada zbog toga al generalno u tim cupavim situacijama snaga automobila je najvaznija stvar. u 90% udesa u srbiji teskih radi se o nekom jugicu, kecu ili slicnoj krntiji - barem ja takav utisak imam kad citam vesti o udesima u crnoj hronici.

vozaci boljih automobila uglavnom stradaju zbog poledice ili neprilagodjene brzine uslovima puta dok ovi sa krntijama najvise zbog toga sto krenu u neko preticanje naidje auto sa druge strane oni ne mogu da izvuku i dodje do ceonog sudara uglavnom sa kamionima i autobusima.

]svako normalan se danas trudi , da kupi auto sa sto vecim/jacim motorom jer snaga spasaava glavu pogotovo u kriznim situacijama. moze da se desi da neko ne zna da se kontrolise pa da strada zbog toga al generalno u tim cupavim situacijama snaga automobila je najvaznija stvar. u 90% udesa u srbiji teskih radi se o nekom jugicu, kecu ili slicnoj krntiji - barem ja takav utisak imam kad citam vesti o udesima u crnoj hronici.[/B]

vozaci boljih automobila uglavnom stradaju zbog poledice ili neprilagodjene brzine uslovima puta dok ovi sa krntijama najvise zbog toga sto krenu u neko preticanje naidje auto sa druge strane oni ne mogu da izvuku i dodje do ceonog sudara uglavnom sa kamionima i autobusima.

Ako kupujem volvo mogu li kupiti d5 ili da bi bio JACI auto V8 i pritom trosio 3 puta vise i toliko puta skuplje odrzavanje....

na taj nissan ili sta li ste vec rpredlozili imas dve oopcije 2.5 i 3.5 litara...dobro bi dosao neki od 120konja 2.0 litra motor ili isto konja diezel.... SLABIJI motor...

Ako kupujem volvo mogu li kupiti d5 ili da bi bio JACI auto V8 i pritom trosio 3 puta vise i toliko puta skuplje odrzavanje....

na taj nissan ili sta li ste vec rpredlozili imas dve oopcije 2.5 i 3.5 litara...dobro bi dosao neki od 120konja 2.0 litra motor ili isto konja diezel.... SLABIJI motor...

v4 standardan motor je preslab za klasican midsize sedan ili kako bi rekli klasican porodican auto zato 90% proizvodjaca stavlja v6 motore.

v8 su vec preveliki potrosaci generalno treba se traziti neka sredina izmedju potrosnje i snage a to su po meni v6 motori velicine od 2200 do 3500 kubika u proseku. to je neki optimum u svim drzavama . al tu sad dolazi na scenu nasa drzava koja se setila da odere sve one koji bi da voze normalan porodican auto a to je auto sa motorom od 2200 pa do odprilike 3000 kubika.

Poslednja izmena:
svako normalan se danas trudi , da kupi auto sa sto vecim/jacim motorom jer snaga spasaava glavu pogotovo u kriznim situacijama. moze da se desi da neko ne zna da se kontrolise pa da strada zbog toga al generalno u tim cupavim situacijama snaga automobila je najvaznija stvar. u 90% udesa u srbiji teskih radi se o nekom jugicu, kecu ili slicnoj krntiji - barem ja takav utisak imam kad citam vesti o udesima u crnoj hronici.

dajem primer:

volvo je S80 je bezbedan sa bilo kojim motorom. Dizelom od 140ks, D5 od 160ks, T-6 ...

na to sam mislio. Ne moram da kupim najsnazniji motor u jednoj klasi da bih dobio na bezbednosti. Saobracajne nesrece nisu samo cheone.

Back