Jomini, niko ne kapira tvoje teorije. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

There's no replacement for displacement. (Jack Roush, Steve Saleen, Carroll Shelby, Barry White, Boyd Coddington, Chip Foose, Smokey Yunick, Don Yenko ...)
"Anyone can modify an American 5 - 6 liter engine. Only a true artist can get the maximum of a small engine, and a small engine in a way remembers this." (Camillo Alquati, famous Italian tuner)
Marauder:Nemoze nikako biti bolje. Em tih 300 hp iz 2.0L se ne razvijaju non-stop (znaci samo pri visokom RPM), em turbo znacajno skracuje vek motora.
+ Manje stetni izduvni gasovi za mnogo %, naspram obicnih motora !
+ Jeftinija registracija . . . :-D
+ Mali motor = manja tezina auta ! 8-)
+ Bez njih nikada neces moci izvuci maksimalnu snagu iz ma bilo kog motora. . .
Sto znaci da ne koristis motor stalno pod opterecenjem i imas manju potrosnju .8-)
A sto se onda uopste proizvode ?
A sta je sa SuperChargerom ? Ili udvojenom kombinacijom !
+ Manje stetni izduvni gasovi za mnogo %, naspram obicnih motora !
+ Jeftinija registracija . . . :-D
+ Mali motor = manja tezina auta ! 8-)
+ Bez njih nikada neces moci izvuci maksimalnu snagu iz ma bilo kog motora. . .
!
Nemoze nikako biti bolje. Em tih 300 hp iz 2.0L se ne razvijaju non-stop (znaci samo pri visokom RPM), em turbo znacajno skracuje vek motora.
A sad da ja navedem minuse:
-Kosta kao V8.
-Pri razvijanju snage trosi kao V8.
-Nema torque (obrtni momenat) sto cini gradsku voznju neverovatno dosadnom.
-Snagu razvija tek na visokim obrtajima.
-Turbo znacajno skracuje vek motora.
A na kojem se motoru max snaga razvija na 2500 obrtaja? Ili u nekom rasponu u niskim obrtajima?![]()
A kakva je to ''zanimljiva'' vožnja na malim obrtajima (tada je kod mene niži torque i snaga)?
Moj Mustang razvija svojih 220 lb ft torque (300 Nm) na svega 2,700 RPM.
Hoces li da pogadjas na koliko tvoj Subaru razvija svojih 217 lb ft torque (294 Nm)?

Kreni-stani po gradu. Ja vec na 2,500 RPM imam odlican zvuk motora i ako ga udarim po gasu bez problema ubrzava. Dok tako nesto ne mogu reci da sam primetio da autima sa slicnim motorima.
Znaš šta moj radi kad na 2500rpm stisnem gas?
Porediš Civic type R sa tvojim Mustangom???? Nemoj se ni šaliti tako. Jedina disciplina gde bi Mustang mogao da dobije (a da nije po njušci) je vuča prikolice.Maksimalna snaga je za mene torque.
Radije bi vozio Mustanga koji iz 3.8L motora razivija 193 hp i 220 lb ft torque nego Civic koja iz 2.0L motora razvija 197 hp i 139 lb ft torque.