Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije reč o carini već o tržištu. Da su Japanci i ostali konkurentniji sa cenom, raspao bi se i patriotizam u USA. Uostalom, ti bez ustezanja i kompletnog sagledavanja udaraš na temu cena. Hajdemo malo na drugo tržište ili da ne tupimo o cenama ako pričamo o desetoj stvari.

Nije bas tako kako ti mislis jer su cene sada dosta slicne po klasama. Recimo Focus je sada koliko i Civic. A Japanci polako pocinju da nude popuste i niske kamate - isto kao i Amerikanci.

Izgleda da i Japanci zele vece prodaju po nizim cenama nego manju prodaju po vecim cenama. Recimo kada je nova generacija Toyote Tundre izasla prodavala se za nekoliko hiljada vise nego domaca konkurencija. I prodaja je bila po 4-5 puta manja. Onda su poceli uvoditi niske kamate i popuste i prodaja je malo skocila, ali nista znacajno, i dalje daleko zaostaju za domacom konkurencijom.

Pored toga, Toyota recimo (a i drugi Japanci) prave vecinu svojih vozila u Americi, Kanadi i Meksiku (isto kao i Ameri) tako da stvarno ne znam zbog cega su importi. Toyota je import u Americi koliko god je Evropski Ford import u Evropi.

Ja ocekujem da ako je auto skuplji da je i bolji.

Ali cinjenice su da Japanci pocinju da padaju. Toyota je po broju recalls (opoziva vozila) ubedljivo prva sto je jako losa stvar. Cak i Consumer Reports, koji je jako naklonjen importima, je proglasio nekoliko poznatih Toyotinih vozila ispod proseka (sa druge strane, cak 41 od 44 Fordova vozila su prosek i iznad proseka).
A da ti pokazem koliko je Consumer Reports naklonjen Japancima, da ti docaram ovako: pocetkom godine u prodaju su izasle nove generacije Chevy Silverado i Toyota Tundra (oba full size pickupi). Silveradu nisu dali ocenu jer je novi model tek na trzistu (iako se pravi vec skoro 60 godina), a Tundru su dali ocenu na osnovu rezultata proteklih godina (Tundra se pravi od 2001). Da ne govorim da na testovima uvek uzimaju najbolje opremljenu Toyotu sa prosecno opremljenim Chevroletom.

Kakav si ti lik marauder, pricamo o nadpunjenju i ti uzo da poredis Hondu Civic koja ni nema nadpunjenje.
Tako da nemam sta vise da ti objasnjavam ili da se raspravljam sa tobom jer si se na lepom primeru pokazao. (i nemoj toliko da nerviras jominija)

PS Za Luci, u stetnosti izduvnih gasova ima jako velike veze turbinsko kuciste, sa propelerom, tako da je mnogo manja stetnost nego kod redovnih motora. No ako neces o tome ne moramo.
Turbo je tezak oko 5-20 kg u zavisnosti od modela, dok je V8 od L4 tezi 2x.
Max definisana snaga ikada do sada kod turbo motora je 1010ks/L sto je napravio BMW i Reno, mislim da je jos neko ali nisam siguran.
I koji to jos atmosferski Viper ima 1000ks ????? Daj ne budali. . . . tj ostavi se maraudera neka on ide svojim putam . . . .

Uzeo sam Hondu Civic jer razvija slicnu snagu kao moj Mustang.

A mogu opet ispricati pricu o coveku koji je presao sa SVT Focusa (2.0L i 170 hp) na Mustanga V6 (3.8L i 190 hp). I sam kaze da je razlika ogromna. Mustang nesto mocniji, ali i tezi tako da na papiru razlika nebi trebala biti velika ... ali kad ih provozas situacija se brzo promeni.

Evo nesto i iz Toyote sa SEMA.

Toyota FJ Runner
sema07_fjrunner---03-1.jpg

sema07_fjrunner---07-1.jpg

Toyota FJ Cruiser Convertible
sema07_fjvert---04-1.jpg

sema07_fjvert---05-1.jpg

Toyota Tundra Dually dizel
sema07_tundradiesel---04-1.jpg

sema07_tundradiesel---01-1.jpg

Pa sta ces kad najdeblji japanac u japanu nema preko 80kg . . .

Toyota Tundra se proizvodi i prodaje samo u Americi. Nema nikakve veze sa Japanom.

Kao sto rekoh, kad 120 kg debeli Amerikanac sedne na vrata od prikolice na Toyoti Tundri - video si na slici sta se desi. Kad taj isti 120 kg debeli Amerikanac sedne na vrata od prikolice na Fordu F-Series, Chevroletu Silveradu i Dodge Ramu - bas nista se ne desi, vrata ostanu potpuno ista kao kad su izasla iz fabrike.

Back