Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Anyone can modify an American 5 - 6 liter engine. Only a true artist can get the maximum of a small engine, and a small engine in a way remembers this." (Camillo Alquati, famous Italian tuner)

+ Manje stetni izduvni gasovi za mnogo %, naspram obicnih motora ! ;)
+ Jeftinija registracija . . . :-D
+ Mali motor = manja tezina auta ! 8-)
+ Bez njih nikada neces moci izvuci maksimalnu snagu iz ma bilo kog motora. . .

Marauder:
Nemoze nikako biti bolje. Em tih 300 hp iz 2.0L se ne razvijaju non-stop (znaci samo pri visokom RPM), em turbo znacajno skracuje vek motora.

Sto znaci da ne koristis motor stalno pod opterecenjem i imas manju potrosnju .8-)
A sto se onda uopste proizvode ? :roll:
A sta je sa SuperChargerom ? Ili udvojenom kombinacijom !

Koga briga za izduvne gasove?
Velicina motora ne igra ulogu u ceni registracije u zemlji gde ja zivim.
Mali motor - mala snaga.

A sad da ja navedem minuse:
-Kosta kao V8.
-Pri razvijanju snage trosi kao V8.
-Nema torque (obrtni momenat) sto cini gradsku voznju neverovatno dosadnom.
-Snagu razvija tek na visokim obrtajima.
-Turbo znacajno skracuje vek motora.

Sto znaci da ne koristis motor stalno pod opterecenjem i imas manju potrosnju .8-)
A sto se onda uopste proizvode ? :roll:
A sta je sa SuperChargerom ? Ili udvojenom kombinacijom !

Znas sta, ja nemam nista protiv superchargera i/ili turba, ali pod uslovom da auto ima veci motor. Jer meni torque (obrtni momenat) igra daleko vecu ulogu nego snaga.

!

pazi izduvni gasovi su isti posto se sagoreva ista kolicina goriva... ako ne i vise sa turbom... jeftinija registrcija nije nikakav argument.. ne zanima me za ulicu nego uopste... a i registracija ne se ne placa isto svuda... sto se tice tezine ne mora da znaciada je manji motor i manja tezina.. mislim zapreminski... pa i taj turbo valjda ima neku tezinu....
e da i definisi maksimalnu snagu iz motora... po meni je sve 110ks/l zapremine natezanje motora i skracivanje radnog veka... to je ono sto se atmosferski moze izvuci....

turbom mozes napraviti 1000 ks iz motora za skyline, lai po cemu je sad to bolje od atmosferskih 1000ks iz viper motora... i kako ces recimo resiti problem turbo rupe.... jer kad ti se turbine ukljuce i naprave snagu nastupa pakao dok ti viper stalni ima jako mnogo snage i isporucuje je bez nekih vecih trzavica...

Nemoze nikako biti bolje. Em tih 300 hp iz 2.0L se ne razvijaju non-stop (znaci samo pri visokom RPM), em turbo znacajno skracuje vek motora.

A na kojem se motoru max snaga razvija na 2500 obrtaja? Ili u nekom rasponu u niskim obrtajima?
k022.gif

A sad da ja navedem minuse:
-Kosta kao V8.
-Pri razvijanju snage trosi kao V8.
-Nema torque (obrtni momenat) sto cini gradsku voznju neverovatno dosadnom.
-Snagu razvija tek na visokim obrtajima.
-Turbo znacajno skracuje vek motora.

Moj auto i tvoj imaju jednaku snagu i jednak obrtni momenat. Možda je moj za nijansu jači, a tvoj za nijansu bolji torque. Tako da... ;)

A kakva je to ''zanimljiva'' vožnja na malim obrtajima (tada je kod mene niži torque i snaga)?

Maksimalna snaga je za mene torque.

Radije bi vozio Mustanga koji iz 3.8L motora razivija 193 hp i 220 lb ft torque nego Civic koja iz 2.0L motora razvija 197 hp i 139 lb ft torque.
Porediš Civic type R sa tvojim Mustangom???? Nemoj se ni šaliti tako. Jedina disciplina gde bi Mustang mogao da dobije (a da nije po njušci) je vuča prikolice. :lol:

Heheheh

Back