Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20935137oo4.jpg

Jako slabo. Honda nju reklamira na nekih 240 hp, ali tu snagu postize jedino na 9,000 RPM. Pri gradskoj voznji ne razvija ni pola toga.

Pored toga, kosta cak $35,000 tako da se bas slabo prodaje.

Citao sam da Honda planira da je ugasi posle 2009. godine.

Po meni je ok model, jedan od retkih Hondinih modela koji su "originalni" tj. da nisu kopirali druge.

Pa i jeste malo. Posebno zato sto ima samo 162 lb ft (220 Nm) obrtnog momenta (obrtni momenat je izgleda i dalje strana rec za Hondu).
Vidjam uglavnom ljude tu oko 40 godina da ih voze (kad ih stigne middle-life crisis), a sumnjam da ih voze na stazu.

U sustini, fin auto, ali neverovatno skup i neverovatno los za gradsku voznju.

Volim japance i vozim ih stalno pored INFINITIJA FX35 ,vozim MAZDU 6 I MAZDU PRAMACY obe su dizel,mada mislim da ljubav prema nekom autu vodi od detinstva ,da prvi ozbiljan neki kontakt sa autom je ustvari auto koji se stalno voli ,mislim na marku.Razmišljam o MAZDI RX 8 sa Vankelom,imali neko iskustva sa tim.

Hoces reci da je ovo propaganda, da to rade samo da sramote Japance? Pa da su tolike patriote nebi sigurno koristili Toyotu u NASCAR.

Tundra nema sanse da povuce ovaj teret.
Znas sta je zanimljivo:
Toyota Tundra, 5.7L V8 sa 381 hp i 401 lb ft (543 Nm) obrtnog momenta. Maksimalna vuca: 11,000 pounds (4,950 kilograma).
Ford F-150, 5.4L V8 sa 300 hp i 365 lb ft (495 Nm) obrtnog momenta. Maksimalna vuca: 10,800 pounds (4,910 kg).
Plus Ford ima F-450 koji je u stanju da povuce cak 24,500 pounds (preko 11 tona).

E to je sramota. Da Toyota reklamira svoje pickupe da su najbolji, a na kraju moraju da koriste Chevroleta za obavljanje posla. :lol: :lol: :lol:

I trebao bi da znas da je Civic jedan od najsigurnijih malih auta. Ustvari, to je kompakt prvi auto koji je dobio 5 zvezdica na testu u sudaru. Ali to je samo Civic. Trebao bi da vidis kako je prosla Toyota Camry kad je moja keva bila u sudaru.

Voleo bih da znam cijih pet zvezdica je dobila, u Americi se podrazumeva samo ceoni (100%) kras test sto nije bas relevantno, mnogo relevantniji (i u Evropi priznatiji) je 50% ceoni kras koji pokazuje realnu cvrstinu vozila i u realnim uslovima je mnogo cesca pojava.

civic se prodaje i u evropi i verovatno je prosao i evropski test pa nadji negde kakav je

Americki i Evropski Civic se znacajno razlikuju.

Ja sam u skoli nedavno radio report o sigurnosnim merama kod automobila. Jer od kada su izasli standardni pocetkom 1970ih (i ubili muscle cars), kompanije su uvek govorile da je nemoguce napraviti mal, a pri tom siguran auto. I to je bilo verovanje skoro 30 godina sve kod Honda Civic nije dobila 5 zvezdica u testu 2000. godine. To je bio dokaz da mali automobili takodje mogu biti sigurni.

2007.honda.civic.20101080-E.jpg

2007.honda.civic.20101085-E.jpg

2007.honda.civic.20101155-E.jpg

Back