Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
neki ga pipaju, medju prstima,. neki mirisu, kao da mogu da znaju da li su mu se svojstva izgubila
ja samo sinteticko, FULL, a crno ne mora da znaci da mora da se menja, braon je vec sumnjivo, ako nijie isto potamnelo jer je bilo zuto, pa ti se cini da je braon
Ulje se menja na godinu dana ili 5-10 000km zavisi ko koliko vozi vise da li u gradskim ili otvorenim uslovima.

Evo kakva smeca od menjaca guraju Japanci, posle neko da mi kaze nesto protiv manuelnog menjaca.
cvt stede gorivo, okolinu, jer rade na najmanjim mogucim obrtajima, najveci obrtni momenat da dobiju na najmanjim mogucim obrtajima, a osecaj je kao kada autobus uzbrdo hoce u vecu brzinu, a ne moze da izvuce i onda stucka!

subaru cvt ima lanac umesto kaisa i kaze da je bolji od ostalih sta znam od nisana, ali opet da se tako siluje auto men' ne ide u glavu zarad neznatne ustede;
inace sad se skoro sva kola prave sa cvt, nema vracanja ni na obicne automatike, a kamoli manuelne, izbacice ih, samo je pitanje kada
da bar ima eco i/ili sportski mode

Poslednja izmena:
cvt stede gorivo, okolinu, jer rade na najmanjim mogucim obrtajima, najveci obrtni momenat da dobiju na najmanjim mogucim obrtajima, a osecaj je kao kada autobus uzbrdo hoce u vecu brzinu, a ne moze da izvuce i onda stucka!
subaru cvt ima lanac umesto kaisa i kaze da je bolji od ostalih, ali opet da se tako siluje auto men' ne ide u glavu zarad neznatne ustede;
inace sad se sva kola prave sa cvt, nema vracanja ni na obicne automatike, a kamoli manuelne
da bar ima eco i/ili sportski mode
CVT je smece od menjaca, ne prave se sva kola sa tim krs menjacem postoje mnogo bolji automatici kao sto sam i pre pisao ovde a najbolje se pokazali stari ZF menjaci i Aisin koji imaju kvacilo a ne ove varijabilne gluposti.

sustina je da stalno-kontinuirano varira "stepen prenosa", nema brzina, pa nema ni pogresne brzine, ili raznih obrtaja, osim ako sam vozac ne gazi zustro

ti imas, 4.5, ili 9 brzina, a cvt ih ima mozda nebrojeno mnogo, veci izbor, samo sto kompjuter diktira da auto ide u sto vecoj uslovno receno brzini, a najmanjim obrtajima, sta znam 1100

Poslednja izmena:
Continuously variable transmission technology has been around for more than 15 years and by 2017, accounted for more than 30% of the new car market.
https://www.energy.gov/eere/vehicle...ercent-model-year-2017-cars-have-continuously

znaci 2017 je bio svaki treci auto novi sa cvt, a danas?

EFIKASNIJI SU:
some of its recent CVTs have surpassed “the 90% transmission efficiency barrier, a feat considered very difficult for CVTs.” This is opposed to 85% power transfer efficiency on older torque-converter automatics.
https://www.motor1.com/features/706300/how-cvt-works/
Even race cars have gotten in on CVTs — the SCCA’s Formula 500 spec open-wheel series allows them, and in the 90's, Formula 1 preemptively banned the CVT entirely out of fear cars equipped would be too dominant and easy to drive. So why don’t enthusiasts like them?

Poslednja izmena:

Back