Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste ali kvare se, nisu nista pouzdani i kad se pokvare mozes samo da ih bacis jer nisu predvidjeni za popravku, jedino zamena novim i to je pitanje da li ce raditi kako treba koliko su eto pouzdani.
Gledaš iz pogrešnog ugla prosečnog srbina koji kupuje nov auto iz uvoza sa pola miliona km i očekuješ čuda. Ne ide to tako posle pola miliona km i nakovanj se pokvari :kafa:

Variabilni prenos je osmislio daf variomatic još pre više od pola veka sa kaišem. Tada omiljeni invalidski auto.
1000008721.jpg

Sličan sistem imaju skuteri danas
https://en.m.wikipedia.org/wiki/DAF_600
1000008718.jpg

Sestra i drugar ima fiat 500 sa tim užasom gumenog kaiša - stalno se popravlja.

Lanac malo bolja priča.

Poslednja izmena:
Cela amerika, hyundai, kia itd

Pogledajte prilog 1777490
pise ti 8 brzina, mi smo pricali o cvt, gde ti tek ucis istoriju, a ja ti pricam da su buducnost
Sestra i drugar ima fiat 500 sa tim užasom gumenog kaiša - stalno se popravlja.

Lanac malo bolja priča.
subari wrx novi cak simulira brzine, ali moja poenta je da sve visa auta izlazi sa cvt, evo liste iz 2021 vidis u fiata tad nisu stavljali, a modeli nekih su posle uveli
https://www.cars.com/articles/which-cars-have-cvts-for-2021-481156/
  • Buick: Encore GX
  • Chevrolet: Malibu, Trailblazer, Spark
  • Chrysler: Pacifica Hybrid (plug-in hybrid)
  • Ford: Escape Hybrid, Escape Plug-in Hybrid
  • Honda: Accord, Accord Hybrid, Civic, Clarity Plug-in Hybrid, CR-V, CR-V Hybrid, HR-V, Insight
  • Hyundai: Accent, Elantra, Venue
  • Infiniti: QX50
  • Kia: Forte, Rio, Seltos, Soul
  • Lexus: ES 300h, NX 300h, RX 450h, RX 450hL, UX 250h
  • Lincoln: Corsair Grand Touring (PHEV)
  • Mitsubishi: Mirage, Mirage G4, Outlander PHEV, Outlander Sport
  • Nissan: Altima, Kicks, Maxima, Murano, NV200, Rogue, Rogue Sport, Sentra, Versa
  • Subaru: Ascent, Crosstrek, Crosstrek Hybrid (PHEV), Forester, Impreza, Legacy, Outback
  • Toyota: Avalon Hybrid, C-HR, Camry Hybrid, Corolla, Corolla Hybrid, Highlander Hybrid, Prius, Prius Prime (PHEV), RAV4 Hybrid, RAV4 Prime (PHEV), Sienna, Venza

Pa lepo sam ti rekao, cela amerika kotrlja na aisin menjačima, znači da su najbolji uloženo dobijeno.
pa mozda komponente i ranije, ali kod cvt ne svi, samo hibridi, a imas masu auta sa cvt koji nisu hibridi, stavio sam spisak iznad
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Aisin_transmissions#e-CVT_transmissions
e-CVT transmissions

e-CVT transmissions​

Cela amerika, hyundai, kia itd
koliko ja vidim aisin ima samo E - CVT, e, kao elektricni i hibridi, a u benzince CVT ne idu ti aisinovi

Poslednja izmena:
pise ti 8 brzina, mi smo pricali o cvt, gde ti tek ucis istoriju, a ja ti pricam da su buducnost

subari wrx novi cak simulira brzine, ali moja poenta je da sve visa auta izlazi sa cvt, evo liste iz 2021 vidis u fiata tad nisu stavljali, a modeli nekih su posle uveli
https://www.cars.com/articles/which-cars-have-cvts-for-2021-481156/
  • Buick: Encore GX
  • Chevrolet: Malibu, Trailblazer, Spark
  • Chrysler: Pacifica Hybrid (plug-in hybrid)
  • Ford: Escape Hybrid, Escape Plug-in Hybrid
  • Honda: Accord, Accord Hybrid, Civic, Clarity Plug-in Hybrid, CR-V, CR-V Hybrid, HR-V, Insight
  • Hyundai: Accent, Elantra, Venue
  • Infiniti: QX50
  • Kia: Forte, Rio, Seltos, Soul
  • Lexus: ES 300h, NX 300h, RX 450h, RX 450hL, UX 250h
  • Lincoln: Corsair Grand Touring (PHEV)
  • Mitsubishi: Mirage, Mirage G4, Outlander PHEV, Outlander Sport
  • Nissan: Altima, Kicks, Maxima, Murano, NV200, Rogue, Rogue Sport, Sentra, Versa
  • Subaru: Ascent, Crosstrek, Crosstrek Hybrid (PHEV), Forester, Impreza, Legacy, Outback
  • Toyota: Avalon Hybrid, C-HR, Camry Hybrid, Corolla, Corolla Hybrid, Highlander Hybrid, Prius, Prius Prime (PHEV), RAV4 Hybrid, RAV4 Prime (PHEV), Sienna, Venza
Japanci i Ameri glume neko ludilo i koriste te lose menjace.

Tvoj i moj auto imaju sve isto od plastike džabe se ložiš🤗

Isti broj senzora sve identično. Jedino je preciznost na višem nivou pa mogu ove trocilindraše da sklepavaju.
Koji senzor imam kad ja nemam ni senzor bregaste, ne znam sta je od plastike, karter je od metala, radijator takodje aluminijumski, nemam turbo , nemam egr nemam dpf , imam 3 lamda sonde i katalizator, nema direktno ubrizgavanje vec einspritz indirektno, tako da ne brinem o stvaranju karbona...

Koji senzor imam kad ja nemam ni senzor bregaste, ne znam sta je od plastike, karter je od metala, radijator takodje aluminijumski, nemam turbo , nemam egr nemam dpf , imam 3 lamda sonde i katalizator, nema direktno ubrizgavanje vec einspritz indirektno, tako da ne brinem o stvaranju karbona...
Krila nisu pravljena od plastike, gepek nije od plastike...jedino spojleri kao i na svaka kola sto prave ali od kvalitetne plastike...creva su armirana, generalno ti pezoi i nemaju problema sa time.

Back