To ako nikada nisu menjali ulje pa sipaju novo kvalitetno, onda krene sva krdža da se spira.
ovo su mehanicari, nisu tvoja zena - njima je posao valjda da menjaju ulja, i sada da ne menjaju na svojim kolima?
znaci venu menjam od kada je nov i isao sam do 15 kkm sa full, sad ima skoro 200kkm, milja oko 130 hiljada, prede kao nov
a za kiu ste u pravu, promenicu ulje, jer sam prskao i dva spreja u usis, i dve flajke u rezervoar isto nekog rastvaraca, juce pre nego sto sam je poterao, izaso oblak dima, ja izvadim kljuc da je ugasim, ona jos radi...dok se dim nije razisao, ja reko, da se ne zapalim, da li da bezim...
nov auto pise na 7,5 hiljada milja, sta znam 10kkm i nema sta da se filozofira svabe kazu na 30kkm, ali moras full, i na pakovanjima pise do 15-20 hiljada milja, plus poseban filter za full synt. samo da me ne slazu kod dilera da stave a da nije FULL
ali samo razmisli, zasto su neki filteri papirni,a neki metalni, i jel mogu oni da zadrze cestice reda velicina MIKRONA? ne mogu, pa zato ulje i treba da pocrni, bitan je viskozitet, i hemijska svojstva da kada kresnes odmah procirkulise, kada se motor jedino i haba... ali ne teram vas ja na full, ko malo prelazi neka menja 1x godisnje za 5000 km godisnje moze bilo koje ulje