Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa automatski i jeste, ali znas cujes kada radi, a kada ne, neka kola imaju lampicu, hladan motor, i tacno kada se ona ugasi, obrtaji se smanje

kiin kompjuter kao da shvata da auto nema vazduha, i kada se ugasi sam od sebe, posle kada ga kresem drukanjem gasa automatski sauh ostaje da radi, vise se ne gasi, cujes po zvuku, ali auto ide, samo kazaljka rpm padne dole, na nulu
Vidi se po obrtaju motora a i malo zvuk jaci.

pa automatski i jeste, ali znas jer cujes kada radi, a kada ne, neka kola imaju lampicu, hladan motor, i tacno kada se ona ugasi, obrtaji se smanje

kiin kompjuter kao da shvata da auto nema vazduha, i kada se ugasi sam od sebe, posle kada ga kresem drukanjem gasa automatski sauh ostaje da radi, vise se ne gasi, cujes po zvuku, ali auto ide, samo kazaljka rpm padne dole, na nulu, ali tada se vise ne gasi, a motor vruc

to znaci da automatski sauh ne diktira samo temperatura motora, kada ce da radi, a kada ce da se gasi, i kia cak i nema pokazivac temperatute, ne znas ni kolika je, a lampica mi se nikad nije upalila, vec je moj subjektivan osecaj da se vise greje, prosto zraci kada stanem i otvorim haubu, ali skiuvala se nije
Možda to nije sauh kakav misliš da jeste već elektronska korekcija gasa to se meni dešava kada malo nezgrapnije dam gas pa komp sam koriguje da se ne ugasi.

To ti je automatski ler gas tj el klapna, nije sauh. Nije bogatija smesa ako me razumeš.

Možda to nije sauh kakav misliš da jeste već elektronska korekcija gasa to se meni dešava kada malo nezgrapnije dam gas pa komp sam koriguje da se ne ugasi.
zasto bi se auto gasio ako dodas gas? ta korekcija se nikad ne desava ako je auto ispravan, osim ako ne mislis kada vrtis volan parkiran, ili pustis klimu, pa se neznatno podignu obrtaji jer treba snage za klimu ili servo volan - znam tacno o cemu pricas, ali ovo sto ti ja kazem su mnogo veci obrtaji i oni ostaju i na autoputu... ili na primer, drzis kocnicu na semaforu, pustis je, auto poleti brzi od svioh ostalih jer su obrtaji izrazito visoki,a ti nisi jos ni pritisnuo gas - to je sauh, druskane
To ti je automatski ler gas tj el klapna, nije sauh. Nije bogatija smesa ako me razumeš.
jeste bogatija sa gorivom sa kojim nadomesta nedostatakj vazduha, i ne desava se nikad, ako je auto ispravan, e sad ako nije aytomatski sauh, vec "klapna", neka bude da ja ne znam, ali zi svega ja ipak mislim da vi gresite

Ja kada upalim ide na 1200 pa spusti na 1000 i posle par minuta se zagreje na 800
Da i slicno kod mene, samo sto na 1000 pa spusti na 800.
ja vam kazem da sipate full sintetiku, pa cete videti da se spusta na 600, a vi kazete isto je i sa polu... jes q isto

na 800 se digne kada vrtim volan u mestu, ili pustim klimu ventilaoir q-palac, inace sva moja kola kada rade u mestu rade na 600 rpm jer znam da je full zakon

i kia kada se oporavi od sauha, kada se ne gasi radi na 600

nova kola, kada se jace stisne kocnica, a stoji vec na semaforu, spuste se obrtaji i na 550 :mrgreen:

Poslednja izmena:
zasto bi se auto gasio ako dodas gas? ta korekcija se nikad ne desava ako je auto ispravan, osim ako ne mislis kada vrtis volan parkiran, ili pustis klimu, pa se neznatno podignu obrtaji jer treba snage za klimu ili servo volan - znam tacno o cemu pricas, ali ovo sto ti ja kazem su mnogo veci obrtaji i oni ostaju i na autoputu... ili na primer, drzis kocnicu na semaforu, pustis je, auto poleti brzi od svioh ostalih jer su obrtaji izrazito visoki,a ti nisi jos ni pritisnuo gas - to je sauh, druskane
to se kod nas zove ibertura kad ulazi u visoke obrtaje.

ja vam kazem da sipate full sintetiku, pa cete videti da se spusta na 600, a vi kazete isto je i sa polu... jes q isto

na 800 se digne kada vrtim volan u mestu, ili pustim klimu ventilatir, inace sbva moja kola kada rade u mestui rade na 600 rpm
To kod vas u Ameriku na 600 ovde u Evropi na 800 po defaultu a za jos starije motore i ubrizgavanje 1000 obrtaja, fabrika je tako napravila i podesila i to je to.

to se kod nas zove ibertura kad ulazi u visoke obrtaje.
co'ce moja kia nije dizel

Ibertura — Википедија

To kod vas u Ameriku na 600 ovde u Evropi na 800 po defaultu a za jos starije motore i ubrizgavanje 1000 obrtaja, fabrika je tako napravila i podesila i to je to.
u redu, ako si siguran, ja sam samo spomenuo full syntetic ulje da probate, @mario80 ce da testira na ladi, pa ako se smanje obrtaji, ja sam u pravu, a ako ne, nema nikakve stete, samo ce on da potrosi malo vise para, nego se vi bojite da vam auta ne produvaju, ali nije sintetika kriva ako se to desi

Ulaze i benzinci u iberturu ne samo dizelasi.
pa jeste, iber turaza, taj sprej je trebao samo da rastvara sat vremena garez, pa posle da izdimi, ali je poceo odmah, jer je zena vise gazila gas,a nije trebala, tada ne dize obrtaje, samo krklja i dimi
Nego mislim da to dize obrtaje zato sto sagoreva taj cadj i karbon build.
to je drugo pitanje, i njega regulise kompjuter, nema veze sa iber turazom
dize obrtaje namerno, jer ga drukam da se upali,a nekada i u voznji, jer prosto stucne, ugasi se i upali, a ti u 5. brzini, ili juris nizbrdo, zamisli da motor ne radi - UGASEN, rizicno je, i onda kompjuter odlucuje da ne gasi automatski sauh da bi motor ostao u radu posto-poto, ja sam bio iznenadjen, a posle sam ukapirao da je to dobro, samo sto taj motor na autoputu pod sauhom nece dugo da pozivi, a po gradu djene-djene... vidis da kia jos ne crkava, ulja ima, pali iz prve, osim kada presisa...105 milja na sat, pa racunaj, amortizeri mekferson kao duletova kia

Poslednja izmena:
to je drugo pitanje, i njega regulise kompjuter, nema veze sa iber turazom
dize obrtaje namerno, jer ga drukam da se upali,a nekada i u voznji, jer prosto stucne, ugasi se i upali, a ti u 5. brzini, ili juris nizbrdo, zamisli da motor ne radi - UGASEN, rizicno je, i onda kompjuter odlucuje da ne gasi automatski sauh da bi motor ostao u radu posto-poto, ja sam bio iznenadjen, a posle sam ukapirao da je to dobro, samo sto taj motor na autoputu pod sauhom nece dugo da pozivi, a po gradu djene-djene... vidis da kia jos ne crkav
Nizbrdo ga roknes u 4 i tad ne bi trebao da se gasi i gorivo bukvalno ne trosi ali ne dajes gas nego samo spustas, mislim na ove dugacke nizbrdice gde se otvoreno vozi, manje i krace nizbrdice druga brzina.

Nizbrdo ga roknes u 4 i tad ne bi trebao da se gasi i gorivo bukvalno ne trosi ali ne dajes gas nego samo spustas, mislim na ove dugacke nizbrdice gde se otvoreno vozi, manje i krace nizbrdice druga brzina.
kada sam je nacepio skoro u crveno mislim da je preskakala po dve brzine odjednom :mrgreen: i uzbrdo, iz 4. u 6.
a to se gasi kada je ne oprskam, sa CRC GDI sprejem, jer se gusi, baldise jer nema vazduha da sagoreva sa gorivom

jos nisam jednu selnu stavio na ovo crevo koje se vraca iz pcv ventila preko oil catch can koje vracam u motor, sta znam ako razvije pritisak, neka spadne i neka izbljuje napolje, jer nemam odusak sa filterom na oil catch can kao neki sportski sto su stavljali... ali nema nista tek nekoliko kapljica u toj konzervi, a uljne pare su valjda sagorele nazad u motoru - to znaci da kia voli da se gazi, sta znam 4, 5 hiljada obrtaja

japanci su dosadni, penzionerski automobili, a koreanci su pravi

Poslednja izmena:
nego je zena koristila kiu da ceka skolski autobus samo sa decom, i onda je radila u mestu, pa je vrati nazad kuci, a uzme drugi auto, i zato se syebala, a ja je nisam ganjao ovako godinama, pa se zagaravila bas... a prskam je 5 godina, samo uzalud, ako se na nagazi muski ovako, i nisam imao konzervu da se nova garez ne pravi

co'ce moja kia nije dizel

Ibertura — Википедија

u redu, ako si siguran, ja sam samo spomenuo full syntetic ulje da probate, @mario80 ce da testira na ladi, pa ako se smanje obrtaji, ja sam u pravu, a ako ne, nema nikakve stete, samo ce on da potrosi malo vise para, nego se vi bojite da vam auta ne produvaju, ali nije sintetika kriva ako se to desi
Ja u hyundai sipam samo ful sintetiku, obrtaji stoje fiksirano na 800 kada motam volan u mestu i palim klimu ili kočim. Auto je potpuno nečujan.

To usijana zgura i dalje radi samozapaljenje smeše
otisao do radnje za cirku, sve normalno, stanem da parkiram i ugasi se na tih 600rpm, vec stojim, goreo check engine;
upalim na silu za put kuci, kao alnaser da ZAGREBE kada previse verglas, svejedno, check engine vise ne gori, ali radi pod sauhom, automatskim, kazaljka ne radi mozda ima 1500rpm, ko zna? cujem, nisam gluv

znaci, sta? mora jos da se prska, jer se gusi, i gasi, ali nema check engine, znaci katalicki je dobar, sve je dobro
sprej 15 dolara, to su ti 2 pakle cigareta, ili pola flase burbona, ali velike, pljuge isto 100s

usao kuci u garazu, ugasim, upalim opetm, sve normalno, rpm opet 600, kazaljka radi, ne cuje se sauh, znaci sta? da je na ivici, da ozdravi, opet prskanje i gazenje na autoputu, terapija je delotvorna, ne predajem se, a tako sam se trudio i brak da sacuvam zna @DarkMoon samo jisam uspeo

Poslednja izmena:
Ne mrda kazaljka ni mikron.
onda su to starija kola, nova stede, pa su zatim uveli i da se gase na semaforu, a ne samo da spustaju na 600rpm, sto je fakat, po mom iskustvu.
samo razmisli, power steering pump-a treba snage kada vrtis volan, klima znas da se vise trosi goriva kada radi? - gde je logika da se rpm ne spusti na minimum kada sve to ne treba, kada ne radi? zasto bi se motor vrteo na 800rpm ako ne mora? pa nije trkacki da mora? mora da stedi, to je zahtev vlada.
Klima se uopšte ne čuje spolja pored auta kada si. Ventilator hladnjaka jedva malo da se čuje kada se upali. Neverovatno dobro su to sve odradili.
gluvi nista ne cuju, meni je posao da imam usi i oci, ali uvek ima budala na poslu koje mi se nakace... da te ne davim sad

Većinu pokriva akumulator i alternator koji se optereti jače ako je aku poluprazan. Ja kupujem bosch koji mi traje po 8 godina.

Motanje volana - struja
Klima optereti motor ali je dizajn kompresora bolji i ne opterećuje motor na leru ko nekada.

E sad i20 sam kupio pošto je to tada bio najnoviji motor u koji su utucali silne pare. Specijalne legure mesing u kombinacijama na svemu što se vrti. Cilindri tj hilzne motora su hromirani to je pte bila tehnologija formule 1.

Klima optereti motor ali je dizajn kompresora bolji i ne opterećuje motor na leru ko nekada.
pricas bajke, jer kako je onda potrosnja veca sa klimom?
gde je enerigija i snaga za servo volan?
to je pte bila tehnologija formule 1.
ovo su ti osnovni zakoni fizike, novija kola stede, pa smanje rpm na 600, a kada treba samo dignu, to tvoje je starudija, a formula naravno da radi na maksimalnim obrtajima, tamo se ne stedi gorivo, jesi urnebesan

Poslednja izmena:

Back