Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako nema imaš šta poželiš da naručiš, imaš japanparts kao najjači sistem delova osrednjeg aftermarket kvaliteta za sva japanska i korejska vozila. Ja iskreno nisam ništa kupovao jer se auto nikada nije pokvario otkad je izašao iz salona. Možda se originalni delovi čekaju preko zvaničnog uvoznika to ne znam.
Al za ove daihatsu starije nema ama baš ništa. Em je auto bio nepopularan svuda pa tako ih i nema puno niti za delove niti u oglasima.

Pa sve su ti danas kinezi svaki deo za vw je kineski na našem tržištu, seti se samo gest auto koji je bio u centru beograda. Ja sam u životu kupovao polovne automobile od vlasnika i gotovo ništa nisam popravljao po 50-100.000km.
Ali auto mora da bude u vlasništvu, da ga neko voli i čuva a ne neka kršina iz uvoza koja je iskrcana viljuškarom. Iz uvoza možda valja nešto do 5 godina starosti možda.

Japanparts sam naveo kao mogućnost nisam ništa kupovao. Nešto mi govori da i ovlašćeni koriste slične delove ali probiraju.

Malo si se zaebao.
Po tebi preko kupuju kola da ih unistavaju da bi ih posle poklanjali otpadima?
Kako da ne.
Ne moras pokazivati koliko si BEEEP. z:lol:
Idi na oglase pa nadji bilo koji auto pa ces da vidis kakve su to cifre sa 300k km i niko preko nije sisao vesla.
Na nemcu pise Made in Germani sve dok ne kupis nesto iz Kine u samostalnoj reziji pa zamenis.

Sve što valja prodaje se privatno i po oglasima i to:
Prvo prijatelji i rodbina
Onda preko oglasa
Sve ostalo ide na otpad pa labudicama za srbiju rumuniju bugarsku i afriku.
Nešto drugo ne postoji ne ide taj da kupuje auto po auto labudicom. Dođe na otpad i pokupi krševe. Ne znam kako prosečan kupac zamišlja da se to vozilo kupije preko? Iz izložbenog salona?

Ko što je ovde na temi jedan moderator reko da je to vlasnik sigurno vraćao kilometražu. Tu ti je sve jasno kako su ljudi odlepili.

I na delovima iz gesta je pisalo made in germani, tako odlivaju 😂

Ako si ti zaostali gedza zasto mislis da su to i ljudi koji zive u zapadnim zemljama?
Kupi auto i vozi ga 5-10 godina i ko ce to tamo da kupi?
Prijatelj a auto presao 150-200k km sto je za njih vec auto za zamenu?
Jel ti jos ne shvatas kakav oni standard imaju? Bole ih djoka da kupuju kola sa 150-200k km a tek one sto su presli preko 200k km.
Zato ih daju u zamene staro za novo gde im debelo ptcene auto i onda to kupuju srbi ,poljaci,makedonci,bugari...

Naravno da sam mislio na automobile od privatnih lica koja godišnje pređu 5-10.000 km evo ja prvi sam imao auto koji sam samo leti koristio na moru. Auto je stajao u garaži i bio korišćen samo tokom leta za izlete, kupovinu i posao.

Ti dule verovatno pričaš o krševima koje kupujete na auto otpadima u paketu? Pa tako kaži.
Automobili su precenjeni na otpadu evo kod nas je pre neki dan bila otkupna cena 25 dinara što ti je za prosečan krš 250-300 evra.
Toliko koštaju i automobili koje uvozite.

MA ti si pajser koji se pravi pametan a svako zna da kad auto preko ode na otpad da se taj auto ne moze uvesti.
Da ti skratim malo jezik za to tvoje lupetanje i kazem ljudima da kola iz Nemacke koja idu na otpad ne mogu da se uvezu u Srbiju.
Uzalud se trudis da naprtavis ne znam sta ali pobijam te sa slikama kola kako iz inostranstva tako i ovde gde se vide prelepi primerci a zna se jako dobro da se od babe devojka napraviti ne moze.
Evo balavi i na ovaj.z:lol:
viber image5.jpg

Sve što valja prodaje se privatno i po oglasima i to:
Prvo prijatelji i rodbina
Onda preko oglasa
Sve ostalo ide na otpad pa labudicama za srbiju rumuniju bugarsku i afriku.
Nešto drugo ne postoji ne ide taj da kupuje auto po auto labudicom. Dođe na otpad i pokupi krševe. Ne znam kako prosečan kupac zamišlja da se to vozilo kupije preko? Iz izložbenog salona?

Ko što je ovde na temi jedan moderator reko da je to vlasnik sigurno vraćao kilometražu. Tu ti je sve jasno kako su ljudi odlepili.

I na delovima iz gesta je pisalo made in germani, tako odlivaju 😂
Ne ide sve nego ono sto se ne moze prodati.. Logicno je da prodajes ono sto moze tu gde jesi jer ti je zarada najbolja i najbrza .. Ti sto dolaze obicno ne daju puno ima izuzetaka gde ljidi traze auto sebi pa biraju lepe prinerke a ima ih koji dolaze po bolje a ima ih i koji kupuju krševe ... Najvise je ovih zadnjih ali ima ih i ovih drugih..

Pa naravno da se tamo ne može prodati izlupan auto kome ide veliki servis i plivajući zamajac se klati. Takav završi na otpadu a naš miladin ga pokupi, kod komšije u šupi ga opegla i ofarba za 200-300 evra, sonom kiselinom oribači felne i motor, volan presvuče, sedišta zašije, odlomi pajserom dpf filter, stavi zamensku lamelu bez plivajućeg i HOP auto na oglasima nov nov nov 123 iljate tek urađen veliki servis. Servisna 20 evra, promeni ulje u motoru i opere filter.
Zarada par hiljada evra po jednom automobilu.

Pa naravno da se tamo ne može prodati izlupan auto kome ide veliki servis i plivajući zamajac se klati. Takav završi na otpadu a naš miladin ga pokupi, kod komšije u šupi ga opegla i ofarba za 200-300 evra, sonom kiselinom oribači felne i motor, volan presvuče, sedišta zašije, odlomi pajserom dpf filter, stavi zamensku lamelu bez plivajućeg i HOP auto na oglasima nov nov nov 123 iljate tek urađen veliki servis. Servisna 20 evra, promeni ulje u motoru i opere filter.
Zarada par hiljada evra po jednom automobilu.
Izcvakani auti ili sa defektom sa pristojnom km je to sto svi traze... ja prvi medu njima .. toga nema puno ljudima se ne isplati tako prodavati i vecina ih srede pa ih prodaju ..

Npr ako je covek totalno dileja i da ima recimo nekog BMW od 10k I trazi zamenu motora koja lako kod njih može da bude 6-7k € ... Onda obicno to oduzmu od cene i prodaju ga za 3-4k a taj posao ko ima veze i zna da radi odradi za 2k ..jel vidis ti tu racunicu i naravno da niko nije lud da ih takve salje preko ..

Naravno kada je krov u auspuhu, to se najviše traži a vidiš dule kaže to ne može da se registruje posle otpisa.
Nzn za Srbiju ali ovde ti ide 60% vrednosti auta automatski je otpis a sto uopste ne mora da bude puno na 130€ sat i original delove koji se stavljaju .. Nrp 10k € auta mogu biti samo malo dublje zagrebana cela strana i eto ih na 6k € popravke gde osigiranje isplacuje vlasnika.. A to oni koji rade naprave za sitne pare

Poslednja izmena od moderatora:

Back