Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jednom si pitao koji amer moze da se meri sa subaruom, evo i slicnim automobilima i ja sam ti odgovorio...Dodge Neon STR-4!!! 248 KS ( turbo ) od 0 do 100 za 5,4 sec i sve to za 19 980 $!!! :lol:

020403163728.jpg

priznajem, dizaj je malo "buljav" ali nista ne smeta...amerikanac je!!! :lol: :lol: :lol:

Значи у томе је цака код нових мустанга. Размишљао сам, па много је атрактивније возити мустанга за 20 и кусур хиљада евра него неки исфурани ауто, међутим цифра је значи много виша (ја сам рачунао 18 000 долара + превоз + царина и ПДВ).
Него, ја сам видео код једног механичара (који није ло, чини ми се), неки мустанг са краја осадесетих или тако нешто. Дечко каже да ауто није нешто (а и на изглед је одвратан), највећи пропусти су у електрици и тако то. Он је покушавао да за тог "поносног" власника набуџи неки мотор од сијере у њега...
Иначе, овај нови ми се јако свиђа због ретро дизајна, као и ПТ крузрер рецимо...

jomini:
Novi model Daihatsu Copen. Simpatičan autić.

daihatsu_copen_2.jpg

c13996a.jpg

9C7B9996.jpg

Ovo je baš MALI auto....!
Jomini, sasvim je moguće da sam ja propustio neke lekcije iz estetike, dizajna, istorije...Zato te lepo i drugarski molim, objasni zašto je ova reinkarnacija (najnovije ) bube sa kamionskom maskom lep i simpatičan autić? Dokaži nam već jednom čvrstim argumentima zašto su te japanske kopije lepe, simpatične, atraktivne, ako se na prvi pogled vidi da su jadne kopije još jadnijih retro replika? :shock:

Pa dobro Espanol, što si na kraj srca? Rekao sam da je simpatičan auto, čudan. U svakom slučaju privukao bi pažnju tamo gde se pojavi. Ako se držiš tvoje škole dizajna ili nekakvih sličnih stvari, ok. Možda nije po PS-u, ali je onako - blesav. Jel moraju kola da budu po šablonu? Pa i je mogu za FIAT i za gomilu drugih marki i vrsta da nabrojim X modela koji su baš gadni, pa su ih ljudi vozili i voze. Ko voli ovako nešto, neka kupi. Ko ne voli, neka se okrene i ode. izbor, ukus, 1000-ti put. Nisam ni rekao da mi je idol među autima...

jomini:
Espanol, sad bez zezanja... Jel možeš postaviti sliku 1 ili 2 automobila koji zadovoljavaju, koliko je najviše moguće, školu dizajna koja se uči po belom svetu? Baš me zanima koja vrsta vozila, i marka, tip zadovoljavaju većinu tih stranica....
Jomini, ja se uopšte ne zezam. Ti si ovde dobrodošao član kao i svi ostali. Malo šale usput nije na odmet, kao ni prave edukacije. Podsetiću te da je HEMI svojevremeno postavio nekoliko sličica najuspešnijih Japanaca svih vremena, ali koji su nastali (sorry) u evropskim školama dizajna. Ne budi lenj pa potraži. Specijalno za tebe sam postavio i pitanje na Espanol pita. I nije prvo, ali se ti ne trudiš da se malo pokažeš i na istoriji. Teško je voleti nešto a ne znati istoriju tog nečeg lepog, dobrog, superiornog...

Espanol:
jomini:
Espanol, sad bez zezanja... Jel možeš postaviti sliku 1 ili 2 automobila koji zadovoljavaju, koliko je najviše moguće, školu dizajna koja se uči po belom svetu? Baš me zanima koja vrsta vozila, i marka, tip zadovoljavaju većinu tih stranica....
Jomini, ja se uopšte ne zezam. Ti si ovde dobrodošao član kao i svi ostali. Malo šale usput nije na odmet, kao ni prave edukacije. Podsetiću te da je HEMI svojevremeno postavio nekoliko sličica najuspešnijih Japanaca svih vremena, ali koji su nastali (sorry) u evropskim školama dizajna. Ne budi lenj pa potraži. Specijalno za tebe sam postavio i pitanje na Espanol pita. I nije prvo, ali se ti ne trudiš da se malo pokažeš i na istoriji. Teško je voleti nešto a ne znati istoriju tog nečeg lepog, dobrog, superiornog...
Kad sam rekao ''bez zezanja'', mislio sam da kažem da želim nešto ozbiljno da pitam, a ne da se ti zezaš.
Znam te tri sličice, video sam. Valjda dve Tojote i Mazda. Ali nisam mislio samo na Japance, već me uopšte zanima kako izgleda neki automobil ''školskog'' dizajna. Ako imaš, voleo bih da vidim...

Eto, znas to, znas i ko je konstruktor, pa ako u roku od pola sata ne okacis odgovor, mislim stvarno...
Ja se inace ne razumem mnogo u istoriju, ali mi je ponekad zanimljivo ( kad imam slobodnog vremena na poslu) da utucam i po sat, dva na trazenje pravog, moze se stosta zanimljivog pronaci.

naravno... :wink: (bas pun naziv je High Mobility Militery Multy Purpose Vehicle )

inace, pre neki dan sretnem drugara iz gimnazije koga nisam video 100 godina i za koga sam cuo da je otisao u ameriku. pitam ga sta tamo radi a on mi kaze da vec godinu dana radi za logosticki servis americke armije kao mehanicar i to bas na Hammerima!!! Nisam ni znao da je svaki Hummvy ( vojna verzija ) napravljen da traje 14 god bez ikakvih intervencija samo sa osnovnim odrzavanjem ( ulje, kaisevi, filteri ), bez obzira na kilometrazu ili uslove koriscenja. posle tog roka, dolaze na proveru i eventualnu reparaciju i upucuju se na dalje izvrsavanje zadataka! kaze mi da su bas zavrsili sredjivanje nekih primeraka koji su bili u prvom zalivskom ratu i sad ih ponovo salju nazad!

Back