Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HEMI 426:
naravno... :wink: (bas pun naziv je High Mobility Militery Multy Purpose Vehicle )

inace, pre neki dan sretnem drugara iz gimnazije koga nisam video 100 godina i za koga sam cuo da je otisao u ameriku. pitam ga sta tamo radi a on mi kaze da vec godinu dana radi za logosticki servis americke armije kao mehanicar i to bas na Hammerima!!! Nisam ni znao da je svaki Hummvy ( vojna verzija ) napravljen da traje 14 god bez ikakvih intervencija samo sa osnovnim odrzavanjem ( ulje, kaisevi, filteri ), bez obzira na kilometrazu ili uslove koriscenja. posle tog roka, dolaze na proveru i eventualnu reparaciju i upucuju se na dalje izvrsavanje zadataka! kaze mi da su bas zavrsili sredjivanje nekih primeraka koji su bili u prvom zalivskom ratu i sad ih ponovo salju nazad!
Jedno pitanje u trku, ko je projektovao to famozno vozilo? :wink:

projekat je poceo 1979 god, sa namerom da zameni legendarni Willys, prvo vozilo je izaslo 1985 a 1992 je predstavljen prvi civilni primerak...

first_hummer_small.jpg

Pa Toyota ima nabudžene ''primerke'', a kod Hummera je, u Američkom duhu, cela serija nabudžena. Napravili nešto veće od ostalih, sa duplo većim motorom i duplo većim točkovima, pa se duvaju poredeći se sa manjim...
A u dizajnu je glavna alatka bio visak i uglomer...

Хамви је имао стварно тежак задатак да замени вилиса, али мислим да је и више него успео. Гледао сам оног лика што води МБС1 на БК и био је у Авганистану. Онако њему својстено је стално причао "хамви, хамви, хамви" а сигуран сам да је тада и чио за тај израз. Углавном, док су снимали ту репортажу и док је снимао патролу амера, један од хамвија се покварио и морали су да га шлепују до базе. Ипак није баш тако не кварљив. Наравно услови су екстремни у потпуности (песак и високе температуре)

Espanol:
HEMI 426:
e ne znam...ko?
Lamborghini... :lol: :lol: :lol:
Јаој јесте! Сећам се да сам пре 10 и више година (док још нисам чуо за хамера) гледао неке слике џипова и сећам се да ми је у сећању остао тај лам. Свидео ми се, али ми је било чудно како сад они праве и џипове....
Шпанац ти вероватно знаш и детаље, али ја се сећам само да сам видео тај ламб који је јако сличан хамеру...

Kypck (ex evening):
Espanol:
HEMI 426:
e ne znam...ko?
Lamborghini... :lol: :lol: :lol:
Јаој јесте! Сећам се да сам пре 10 и више година (док још нисам чуо за хамера) гледао неке слике џипова и сећам се да ми је у сећању остао тај лам. Свидео ми се, али ми је било чудно како сад они праве и џипове....
Шпанац ти вероватно знаш и детаље, али ја се сећам само да сам видео тај ламб који је јако сличан хамеру...
Greška, Hamer je sličan Lambu... :lol: Ameri su direktno poručili i platili taj projekat!

Back