compfreak
Zainteresovan član
- Poruka
- 318
Meni najvise lici na Infinity
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni najvise lici na Infinity
Ja nemam pojma. S obzirom da ima brzinomer u miljama i kilometrima, nešto je sa američkog tržišta. Na ovoj temi je, pa cenim da je Acura, Lexus ili Infinity...
NISSAN GT-R u knjizi rekorda,auto.blog.co.
Sem rekord u Nemacko, Nirburgringu ( 7minuta i 26.7sekundi) , Nissan GT-R ove godine nastavlja sa sakupljanje raznih nagrada i priznanja.....
To je zasluzio zahvaljujuci svetskom rekord u ubrzanju od 0 do 100km/h za 3.5s i to
u kategoriji seriskih automobila sa cetiri sedista.
Cenim u potpunosti sve što je Nisan napravio sa modelom GT-R,ali mi se nikako ne svidja njihovo takmičenje s konkurencijom,koje se za zasniva samo na brojkama.
Dakle,ne postoji isti osećaj u ubrzanju koje nudi F 430 ili GT2 i GT-R.
Ali dobro,u skladu s cenom,koja je bukvalno "DUPLO" niža od konkurencije.GT-R predstavlja odličnu kupovinu.![]()
Odakle to to da se zasniva samo na brojkama?
Pa ako se gleda ta klasa automobila, naravno da se prica o brojkama, koliko ce brzo proci krug-stazu,ubrzanje od 0do 100,od 0 do 200km/h. Ta ista staza ima i krivina valjda znaci da taj auto koji ima najbolje vreme ,nabolje i lezi u krivinama, ima brzinu, ubrzanja...
Kako znas da nema isti osecaj ubrzanja koji nudi f430 ili gt2., moguce da nema jer GT-R ima najverovatnije bolje ubrzanje od njih.
Znao sam da ćeš mi odgovoriti,iako nisam imao nameru da bilo šta loše kažem za GT-R.
A realno,nema ni razloga,jer kao što rekoh GT-R u svom cenovnom rangu nema konkurenciju,ali u poredjenju sa konkurentima "u klasi" stvar se ozbiljno menja.GT-R je za 60% jeftiniji od Turba,a čak duplo od Gallarda,s kojima je u klasi.
Ukratko - NE ZNAČI ama baš ni malo.
Pošto mi je testiranje automobila profesija,ovo je odličan primer da ti odgovorim.
Brojke koje si stavio na prvo mesto,svakako jesu parametar i to,mogu da kažem najozbiljniji parametar.
Pri svakom testiranju performanse se stavljaju kao zaključak,ali pre toga ide : osećaj u vožnji,opšti kvalitet automobila (menjač,kočnice,kvalitet kokpita,zatim komfor u vožnji,utisak o buci,upravljanje,stabilnost i upravljivost,završna obrada,preglednost,rukovanje ...),ali sve to nema apsolutno nikakve veze sa brojkama.
Čak ni isti motor u drugom konkurentu nema iste brojke,jer se uvek radi o različitom konceptu vozila.
Što se tiče GT-R-a u pravu si,ima bolje ubrzanje od konkretno GT 911 Turba,za 0.2 sec i to je sve.
U svemu gore navedenom,GT-R je od Porsche-a bolji samo kada su u pitanju preglednost i cena.U svemu ostalom Porsche prednjači,a o F 430 ne želim ni da pričam.
Dakle,da ponovim GT-R je najbolji u svom cenovnom rangu,ali kada vidim priču da je u nečemu oborio rekord,odmah moram da stavim do znanja da on u poredjenju sa sportskim automobilima sa tradicijom - nema šta da traži.
Svako je naklonjen nekom brendu,ali to nije razlog da taj brend uzdižemo u nebesa iznad svih,ako testovi pokazuju drugačije.
Ovu zadnja recenica je dobra zato ti i odgovaram , jer mi se cini da imas razmisljanje, tipicno srpsko-balkansko, najbolji je nemac, najkvalitetniji,...Ja zapravo nisam nikakav fan nisana ali znam da su kvalitetna vozila da ne pricam o tom GT-R koje je odrao tog porse u brojkama, pregelednosti, ceni, da ne pricam tek o kvalitetu japanskih vozila(ne kazem da nisu kvalitetni nemci).
O tome mozemo da pricamo do sutra, ti da pricas kako je kvalitetniji porse a ja da pricam da je GT-R. To sto si gore naveo (menjac, kocnice, kvalitet kokpita, kvalitet u voznji, buka...) naravno sve ja to znam , ali kao sto sam reko to ne znas ni ti ni ja, kada se uporedjuju ova dva auta, tako da mozemo samo da nagadjamo, jedino ako nisi testirao ova dva modelaMisilm citao jesam , gledao dosta slika i nisam nasao ni jednu zamerku GT-R
Ne kazem ja nista lose da si rekao, samo odgovaram na tvoju poruku![]()
ali kao sto sam reko to ne znas ni ti ni ja, kada se uporedjuju ova dva auta, tako da mozemo samo da nagadjamo, jedino ako nisi testirao ova dva modela![]()
Sad si me stvarno stavio u nezgodnu poziciju.Nemam ja srpsko-balkansko razmišljanje,već sam to izneo sa ličnog aspekta.
Ako si vozio GT-R ne možeš da pričaš da je odrao Porsche-a u bilo čemu,osim u ceni.
Lično,nisam zaljubljenik u Porsche,ali sve ono što sam gore izneo je činjenica.
A na osnovu čega bih ti iznosio gorepomenute činjenice da nisam testirao pomenuta dva automobila?Na osnovu bačenog pasulja ?
Direktnom poredjenju GT-R vs. 911 Turbo vs. Gallardo koje je organizovao nemački AutoBild nisam prisustvovao,ali sam posebno istestirao i GT-R i Turbo i došao do zaključka kojeg sam definisao jednom rečju gore pomenutom,da ne ponavljam.
Ako želiš,možemo konkretno da idemo stavku po stavku,pa da ustanovimo ko je od koga i u čemu bolji.Meni nije teško![]()