CLS
Primećen član
- Poruka
- 593
Uh,toliko toga ima da se kaže u ime GT-R-a i u ime Turba.Mnogo stvari ću izostaviti,jer bi čitava priča trajala do sutra.Ako ti bude trebala neka konkretna informacija,koju izostavim,u tom slučaju viči.
Pre nego što krenem sa poredjenjem i priči o GT-R-u da ti odgovorim na pitanje u vezi s prekidačem.Dakle,pritiskom na prekidač menja se tzv. "set up" i GT-R postaje udoban,odnosno tvrd,zavisno od želje vozača.Na taj način menja se kompletno ogibljenje.
Pored toga GT-R ima toliko prekidača,da je nemoguće snaći se u svemu.Tu su i prekidači za amortizere,menjač i ogibljenje,posebno.
Jako bitna stvar je i prekidač za raspored snage kočenja izmedju prednje i zadnje osovine.Zadnji točkovi se zaokreću,pa i za njih postoji dugme kojim se kontroliše stepen zaokreta.
Sad idemo na poredjenje : GT-R vs. Turbo
Poglavlje 1 (Tehnički Podaci) - Njih ću izostaviti,jer postoji mogućnost da pogrešim,s obzirom da ih ne znam tačno.Ako insistiraš na njima,imam ih na Test spiskovima,pa ću skenirati i okačiti.
Poglavlje 2 - Karoserija
Završna obrada - Svakako bolja u Porsche-u (osvojio je 5 zvezdica,GT-R 4)
Preglednost - Oba su osvojila po 3 zvezdice
Opšti kvalitet - 5 zvezdica za Turbo u kojem je svaki detalj odlično obradjen,počev od volana,koji daleko bolje leži u rukama,u odnosu na GT-R-ov koji je nešto većih gabarita.Instrument tabla je isto odradjena kvalitetno i neuporedivo je lepša od one na GT-R-u.
Poglavlje 3 - Komfor
Sedišta - Bolja u Porsche-u (kao prvo kvalitetnija i neuporedivo udobnija u odnosu na GT-R-u). S druge strane GT-R ima bolje profilisana sedišta koja telo bolje drže u krivinama,ali kao što rekoh,potpuno je različit osećaj kad rukom predješ preko Porsche-ove kože i Nissanove.
Buka - Porsche je nešto tiši u osnosu na GT-R.
Zvuk - Ovde ne treba ništa govoriti.Zvuk GT-R-a je sličan zvuku Evolution-a,s tim što ovaj u Nissanu kad se zavrti na 6.400 obrtaja nešto jače reži,što je sasvim logično.U suštini,kada je boja zvuka u pitanju - totalno razočaranje.
Poglavlje 4 - Vozne Osobine
Upravljanje - 1:1
Kočnice - Ne znam tačno koje tu odneo pobedu,jer ne znam koji su tragovi u pitanju,ali u svakom slučaju,oba su se izvanredno pokazala.Porsche tradicionalno,GT-R takodje odličan.Čak Nissan ostavlja jači utisak pri kočenju od Porsche-a.
Stabilnost - Odlična kod oba modela,s tim što se Nissan ipak više naginje u krivinama,ali zbog niskog položaja sedenja,tose gotovo ne oseća.
Poglavlje 5 - Cena
82.000/143.000 EUR. Tu nemam nikakav komentar.
Na kraju,pored gomile dodataka koje ima GT-R tu je i dvostruko kvačilo na neki način iskopirano od Porsche-a,koje je po meni poprilično tvrdo,u svakom slučaju dosta tvrdje nego Porsche-ov PDK.
Nažalost nije mi pri ruci Test Spisak od ova dva modela,a ako ti treba reci,pronaći ću ga i okačiti da se uveriš u sve ovo.
Hvala sve si rekao, to mi se svidja kod GT-R sto ima sve to stelovanje,ogibljenja,kocnica, ugao skretanja zadnjih tockova...