dixieland
Iskusan
- Poruka
- 6.695
Ne trebam ti ja ,imaš poznavaoce tih stvari,imaš istoričare na sajtu,imaš ovede i Mrkalj-a.Па, нисам видео никакав доказ да си постиo - само празне речи..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne trebam ti ja ,imaš poznavaoce tih stvari,imaš istoričare na sajtu,imaš ovede i Mrkalj-a.Па, нисам видео никакав доказ да си постиo - само празне речи..
Одговорио сам Mркаљу - али не видим зашто коментариш мој пост и говориш о 400 хиљада Срба а онда кажеш да немаш ништа с тим - ово је троловањеNe trebam ti ja ,imaš poznavaoce tih stvari,imaš istoričare na sajtu,imaš ovede i Mrkalj-a.
Историја се не учи "како нам одговара". То тада неће бити историја, већ неке ваше предрасуде засноване на безброј псеудонаучних теза на форумима.Хвала свима, нарочито Мркаљу на пуно података који су мени били потпуно непознати и страни.
Имао сам магловиту представу уопште о историји, а чини ми се и да пуно људи као и ја не познаје историју својега народа.
Тек послије оваквога "третмана" и полемике човјек може заузети став. Наравно, онај који му одговара. Бар док наша званична историографија не преусмјери пажњу са ријалитија на оплемењујућа знања којима смо сиромашни.
Магле времена су и у другим случајевима гурнуле у заборав превише важне ствари да би биле заборављене. Имао сам прилику да давно прочитам неке податке о Карађорђу и његовом "наводном" припадању "Хетерији". Колико ме сјећање служи ради се о тајном друштву али су ми циљеви те организације остали непознати. Био бих захвалан ако неко познаје тематику и вољан је да своје знање подијели са нама.![]()
Ево ме ту Борисе и слушам. Да напоменем: О конкретноме питању, нијесам се бавио нагађањима и конструкцијама лијепо сам поставио тему и сачекао да сви они који сматрају да довољно познају тематику кажу оно што сматрају релевантним па међу њима и ти. Тај свађалачки манир и осуда туђега става бар мени не говори ништа. Наравно да си неодмјерен и да своје ставове намећеш. Због тога и само због тога њих нијесам ни читао а не дао им тежину. Да ти драги Борисе и ја не би забављали форум препирком ја те позивам да на моју личну пошту упутиш и научна и псеудонаучна запажања. Ја ћу их заиста прочитати и одговорити ти на пристојан и васпитан начин. Уједно се извињавам осталим учесницима ове наше мале дебате и позивам их да све о овој али и сличним темама које сматрају запостављенима слободно пишу, свакако уз поштовање мишљења и оцене администратора и правила форума.Историја се не учи "како нам одговара". То тада неће бити историја, већ неке ваше предрасуде засноване на безброј псеудонаучних теза на форумима.
Ако сте приметили теме у којима учествујем - морате бити свесни да не користим књиге сумњивих аутора, већ аутентичне документе које анализирам. Не бих се обавезао да вам шаљем материјале личном поштом јер то није нешто што иначе радим - предлажем да погледате испод:Ево ме ту Борисе и слушам. Да напоменем: О конкретноме питању, нијесам се бавио нагађањима и конструкцијама лијепо сам поставио тему и сачекао да сви они који сматрају да довољно познају тематику кажу оно што сматрају релевантним па међу њима и ти. Тај свађалачки манир и осуда туђега става бар мени не говори ништа. Наравно да си неодмјерен и да своје ставове намећеш. Због тога и само због тога њих нијесам ни читао а не дао им тежину. Да ти драги Борисе и ја не би забављали форум препирком ја те позивам да на моју личну пошту упутиш и научна и псеудонаучна запажања. Ја ћу их заиста прочитати и одговорити ти на пристојан и васпитан начин. Уједно се извињавам осталим учесницима ове наше мале дебате и позивам их да све о овој али и сличним темама које сматрају запостављенима слободно пишу, свакако уз поштовање мишљења и оцене администратора и правила форума.![]()
Potpuna mistifikacija - Horo je južnoslovenski ples.Тако се српска игра
Хорос je генеричко име на грчком за игру/плес са значењен коло, круг, а назив су преузели ови народи (оро, хоро, hora, хоровод). У Срба је било и остало - коло. И то српско КОЛО постало је културна баштина човечанства.
Ко год замишља да је плес у облику круга скорашњији од старог каменог доба -- да не кажем од наших предака мајмуна -- и да није одвајкада распрострањен међу домороцима од Африке, Аустралије, Индонезије, Америке, Азије и Европе има озбиљне рупе у представи историје човечанства.Σέρβικος χορός
Исто као и с'рба (sârba) и хора (hora) у Румунији и Молдавији, рецимо.
Тако се српска игра, тј. коло ширило од Грчке, Македоније, Албаније, Бугарске, Румуније, Молдавије, Мађарске, до Украјине, Пољске, јужне Русије, а играју га и европски Јевреји. Наравно, с друге стране до Словеније.
Хорос je генеричко име на грчком за игру/плес са значењен коло, круг, а назив су преузели ови народи (оро, хоро, hora, хоровод). У Срба је било и остало - коло. И то српско КОЛО постало је културна баштина човечанства.
Хоро је бугарско, а име је грчко - потпуна демистификација.Potpuna mistifikacija - Horo je južnoslovenski ples.
Ти си показао, за све ове године обитавања и делања на овом форуму, да ти логика није јача страна, а и још по нешто. Тако да није чудно што ниси ни схватио шта сам написао.Ко год замишља да је плес у облику круга скорашњији од старог каменог доба -- да не кажем од наших предака мајмуна -- и да није одвајкада распрострањен међу домороцима од Африке, Аустралије, Индонезије, Америке, Азије и Европе има озбиљне рупе у представи историје човечанства.
Значи не постоји једнина.Covek.
Зорба је, заправо, рођен у Катафигију, планинском селу на падинама планине Пиерија (Шапка) у општини Сервија-Велвендо, округ Кожани, периферија Западна Македонија.Kо је био Грк Зорба?
По рођењу је био Србин и звао се Ђорђе. Kако је српски језик тада био званично забрањен у јавној/административној управи, Грци су његово име најпре транскрибовали у Гјоргиос, што се краће изговара као Јоргос.Грци име Срба изговарају Сорба и Зорба.
Рођен је 1865. г. у селу Kулиндар (Грци су га преименовали у Kолиндрос) око 50 км западно од Солуна, у данашњој северној Грчкој, у којој су до 19. века Срби били у апсолутној већини.
Кад се већ дичиш да је српско коло постало културна баштина човечанства 2017. године зашто ниси споменуо да је бугарско хоро постало културна баштина човечанства девет година раније?Σέρβικος χορός
Исто као и с'рба (sârba) и хора (hora) у Румунији и Молдавији, рецимо.
Тако се српска игра, тј. коло ширило од Грчке, Македоније, Албаније, Бугарске, Румуније, Молдавије, Мађарске, до Украјине, Пољске, јужне Русије, а играју га и европски Јевреји. Наравно, с друге стране до Словеније.
Нисам довољно стручан да лечим твоју булгарско-куманску шизоидност.Кад се већ дичиш да је српско коло постало културна баштина човечанства 2017. године зашто ниси споменуо да је бугарско хоро постало културна баштина човечанства девет година раније?
https://ich.unesco.org/en/RL/bistri...es-and-rituals-from-the-shoplouk-region-00095
Или румунски плесови младића две године раније?
https://ich.unesco.org/en/RL/lads-dances-in-romania-01092
Не постоји начин да се уче такве ствари јер се нису догодиле. Ни Влашка ни Молдавија нису биле словенске, а још мање српске.Najveća katastrofa je što se u školi ne uči da su Albanija, Grčka, Karavlaška (danas "Rumunija" i Jug-Bogdanija (danas "Moldavija") bile, ako ne srpske, a ono makar slovenske zemlje.
Zato, ali ne i samo zato, normalan čovek ne može da poštuje ni jednog istoričara današnje zvanične istoriografije sa funkcijom na ma kom institutu ili univerzitetu. Ti koji primaš platu i duvaš u tuđu (nesrpsku) frulu to, jednostavno, ne zaslužuješ. Neka te hvale NATO istoričari, kao što te i hvale....ebali te oni.
Istorija nas uči da sve ima svoju granicu, a posle nje najčešće radi... govnjiva motka.![]()
De ti živiš....Не постоји начин да се уче такве ствари јер се нису догодиле.
Otkud slovenski toponimi po njima?Ни Влашка ни Молдавија нису биле словенске, а још мање српске.
Чини ми се да су ови топоними једино о чему говоримо... Топоними нису једини услов за доказивање етничког карактера становништва неког географског подручја током било ког историјског периода. Супротно, то је најмањи доказ.Otkud slovenski toponimi po njima?