Egipat

1) ima dr u hotelu
2) kafa ima ona filter američka, espreso i varijante nisu u AI
3) sladoleda nije za dž, nude onaj Nestle evro ili dva
4)peškire dobijaš i na bazenu i na plaži svaki dan kad hoćeš, ona fora sa karticom
5)ima snackova između glavnih obroka u baru na plaži
6)sokovi standarno na točenje kao u svakom AI
7)voće ima tokom svakog obroka

Mini klub i uopšte animacija je sjajna u velikom amfiteatru jer je hotel izolovan, odnosno nema nigde grada niti bilo kog drugog sadržaja jer je to odmaralište sa dva hotela i to je to. nekoliko prodavnica ispred hotela i to je sve. savršeno za porodični mirni odmor za dušu. za decu posebno. jedan animator je Srbin, Stefn, sjajan momak.
Od aerodroma do Stelle oko sat i po, od toga pola puta je izlaženje iiz Kaira koji je ogroman. Ne oseti se put uopšte. Izlet u kairo takođe nije naporan jer je blizu, mi smo prošle godine vodili sina an celodnevni izlet u Kairo, piramide, sfina, full doživljaj. ja samo sa detetom nisam išla u Nacionalni muzej jer poseta traje dva sata, a njemu je bilo vreme za spavanje, pa smo ostlai u busu na parkingu.
klima je krajem juna najprijatnija, nije još mnogo vruće. Ali, kao što sam već negde rekla, klima je neverovatno podnošljiva i prijatna jer nema vlage u vazduhu.

šta te još zanima?

Kakvo je vreme u septembru? :mrgreen:

Ja sam bila u oktobru i bilo je fantasticno!
Toplo, stalno piri neki fini vetric, voda topla, prijatna-idealno..
Doduse, u pustinji svakako bude toplo, ali dugi tanki rukavi, mnooogo tecnosti i sve se ok podnese ;)

Dakle ako idem krajem septembra još ima šanse da se kupam?
Pazite vodim dete od 5 godina sa sobom ...

APSOLUTNO!
Evo, konkretno, ja sam bila od 28. septembra do 10. oktobra i tamo je tada pravo i prelepo leto! Toplo je, i sigurno oko 35', a voda je divna!
I sama sam bila u soku kada sam se vratila u Bg, a ovde me docekale zimske jakne i kisa..
Ali, veruj mi, nema zaista razloga za brigu-takva je klima, periodi na jesen su najpogodniji za uzivanje..
Gde putujete?

Dakle ako idem krajem septembra još ima šanse da se kupam?
Pazite vodim dete od 5 godina sa sobom ...

u egiptu je sezona tokom cele godine. temperatura mora ne pada ispod 22 stepena, nema brige za kupanje. U decembru i januaru spoljne temperature su oko 24, 25 stepeni uz vetar tako da bude hladno kad izlazis iz vode, ali temperatura mora uvek je dobra za kupanje

Oket...nešto se mislim da stisnem zube ove godine i da se hrabro upustim u avanturu zvanu Egipat..
Stela mi se oduvek dopadala gledam je već godinama, a i klinka je već dovoljno velika da možda da obilazi redom sve što treba da se obidje..

Pa ako sve bude kako planiram sa obavezama , negde od polovine septembra cu moci na more, i čini mi se da će to biti Stela ...

Samo još da se izborim sa frkom od stomačnih problema i ameba ( o koliko sam se gluposti naslušala o amebama ) i da hrabro utrčim u Kontiki...

Mislim da je Stela dobar izbor za odmor sa malim detetom.. Dobro, sad vec ve'ikim ;)
Moja poznanica je tamo nekoliko godina za redom letovala. Kaze da nema sadrzaja van hotela, ali da je to milina za odmor sa decom, da su plaza i more fenomenalni i da je odmor zaista praaaavi odmor..
Ne znam o kojim izletima ste razmisljali, odatle verovatno moze da se ode do Kaira?
Taj obilazak platoa Gize zaista nije naporan, tako da mislim da ce devojcici biti ok, bitno je naravno da ima sesiric, zastitu od sunca i kazem, puno tecnosti..
Praktikuje se da vozac u autobusu prodaje flasiranu vodu, koja je nesto skuplja nego inace, ali pomaze informacija da ako vam zafali vase tecnosti, ima i tu da se nabavi..
I, ti Kontikijevi saradnici su stvarno super, tako da su i autobusi bili odlicni, klimatizovani i uvek na dogovorenom mestu na vreme..
Obicno izlet izgleda tako, sto vam vodic isprica uvod u autobusu, potom nesto i ispred samih gradjevina, a onda vam ostavi slobodno vreme za fotografisanje i sastanak kod autobusa..
Naravno, kasnije slede obilasci u samom gradu, ali to takodje ne bi trebalo da je problem..
Obavezno posetite muzej i jedinstvenu priliku da uzivo pogledate Tutankamonovo blago.. I usput saznate, apsolutno fantasticnu pricu o drevnom Egiptu i svim bitnim dinastijama kraljeva..
I jos jedna stvar..
Sto se tice ameba ili sta vec.. Ne znam tacno o cemu se tu radi, ali suprug i ja smo pili iskljucivo flasiranu vodu.. Ja sam imala problema sa stomakom, jer sam pojela u hotelu zemicku sa nekim sitnim crnim zacinom, specificnog mirisa-dakle, nisam bila pripremljena za tako jak zacin.. Ali sam popila onaj lek Ivancica i sinova.. nesto na P .. kako se bese zove i vec ujutru bila sasvim ok.
Moj savet je samo da obratite paznju na to da devojcica jede upravo ono na sta je navikla i nece vas boleti glava. :p
Ako ima nekih pitanja, tu sam ;)
Lep pozdrav! :bye:

Oket...nešto se mislim da stisnem zube ove godine i da se hrabro upustim u avanturu zvanu Egipat..
Stela mi se oduvek dopadala gledam je već godinama, a i klinka je već dovoljno velika da možda da obilazi redom sve što treba da se obidje..

Pa ako sve bude kako planiram sa obavezama , negde od polovine septembra cu moci na more, i čini mi se da će to biti Stela ...

Samo još da se izborim sa frkom od stomačnih problema i ameba ( o koliko sam se gluposti naslušala o amebama ) i da hrabro utrčim u Kontiki...

Ma Mirka nemaš da brineš oko toga sigurno...evo ja vec cetiri godine za redom idem u Egipat i nista nisam fasovala...kakve amebe kakvi bakrači, pa neces ići u neki hotel ,,šklj,, kategorije nego sigurno neki dobar, a onda zaista nemaš razloga za brigu. Tamo će ti već napomenuti da piješ samo flaširanu vodu...ne bi bilo lose da kada stigneš tamo odeš do apoteke i kupiš Antinal, to je njihov lek protiv stomačnih tegoba pije se dva puta dnevno i nema glava da te boli. Ima taj isti lek i kod nas, samo što se naravno ne zove tako al ja ti preporučujem upravo Antinal jer je jači od našeg. I naravno izbegavaj taj njihov crni začin sto rece neko malopre on je prilično jak pa ume da protera, nije to nista strasno samo mi nismo navikli na tako jake začine, ali ne stavljaju ga sva sreća baš svuda, zato se obavezno raspitaj u Kontikiju da ti preporuče hotel koji uglavnom ima Evropsku hranu tako da onda neće biti problema jer neće ubacivati taj začin.

E pa hvala Vam svima na odgovrima...
Nešto bi sad išla da mogu , uhvatili me pundravci...:confused:

Imam još jedno pitanjce pa cu da se javim kad budem imala datum polaska :mrgreen:

Jel Antinal mogu da dam detetu ?

Ako sam ja dobro zapamtila tvoje dete ima 5 godina i moze da pije taj lek. A s njim ste svi sigurni. I jos nesto, nemoj da se zacudis posto tamo lekove prodaju u tablama, ne kao kod nas u kutijama pa u kutiji imas recimo dve table po recimo 10 lekova. Tamo prodaju znaci samo jednu tablu i ona ti dodje 5 eg. funti a 10 funti ti je od 70-75 dinara, nasih. Sto znaci za te pare kupis te dve table. I u prvih 5-7 dana se pije dve dnevno a posle mozete i po jednu dnevno.

Poštovani ljubitelji Egipta, imate li neku preporuku koji hotel uzeti u Hurgadi,da ima plažu i malo korala u vodi? Bila sam pre tri godine sa mužom u Sharmu i bili smo u Hillton dreams-u. Sve je bilo super, nije nam smetalo ni to što moramo da prelazimo put do plaže,ali ove godine vodimo dete pa je situacija drugačija. Plaža nam je tamo odgovarala,zbog peska u plićaku i korala u malo daljoj dubini. Ribe su FANTASTIČNE, ali ih ima samo oko korala,a ne bih da odem u neki hotel gde u vodi toga nema. Takvo iskustvo ( sa onim fascinantnim ribama ) ne bih da propustim ni ove godine! Pomozite !

Poštovani ljubitelji Egipta, imate li neku preporuku koji hotel uzeti u Hurgadi,da ima plažu i malo korala u vodi? Bila sam pre tri godine sa mužom u Sharmu i bili smo u Hillton dreams-u. Sve je bilo super, nije nam smetalo ni to što moramo da prelazimo put do plaže,ali ove godine vodimo dete pa je situacija drugačija. Plaža nam je tamo odgovarala,zbog peska u plićaku i korala u malo daljoj dubini. Ribe su FANTASTIČNE, ali ih ima samo oko korala,a ne bih da odem u neki hotel gde u vodi toga nema. Takvo iskustvo ( sa onim fascinantnim ribama ) ne bih da propustim ni ove godine! Pomozite !

Znam sta trazis i toga ima mnogo vise u Sharmu...U principu u Hurgadi sam bio nekoliko puta u hotelima svih kategorija i to je jedino imao hotel Sun & Sea..Istina hotel ima samo 3zvezdice i ne bas tako veliku plazu ali odmah po ulasku u vodu sa desne strane nalazi se prelep koralni greben.U ostalim hotelima u kojima sam bio nije bilo koralnih grebena ali su plaze mnogo bolje i malo u dubini ima svakakvih ribica..
Inace iz Hurgade su mnogo povoljnije i mnogo vise ima jednodnevnih izleta koji ukljucuju snorkling pa cete verovatno nekoliko puta ici na te ture sa loklacima....

Koliko je moguce ici na izlete preko neke druge domace agencije ili lokalne a ne preko "maticne" sa kojom ste i doputovali (posto mi se cini da ona nema izlete do piramida)

Ima li jos nekih komentara za Sun&sea?

Hvala i pozdrav

Koliko je moguce ici na izlete preko neke druge domace agencije ili lokalne a ne preko "maticne" sa kojom ste i doputovali (posto mi se cini da ona nema izlete do piramida)

Ima li jos nekih komentara za Sun&sea?

Hvala i pozdrav

Moguce je ici preko lokalne agencije na razne izlete..Iskreno za Kairo ne mogu da se setim posto ja u Egipat uvek idem kombinaciju sa Kairom ali verujem da ima.Kada sam bio jednom u novom delu Hurgade video sam u lokalnim agencijama u ponudi Kairo,postoje razne varijante ,pa cak i avionom ...
Ali svakako mozes ici i sa nekom nasom agencijom.Znam sigurno da Argus ovo ima u ponudi,pa cim dodjes u hotel odmah nadji nekoga ko je dosao preko Argusa da ga pitas.Prosle godine vodici Argusa su bili u Regini.Nema razloga da te neko ne povede na izlet,iako nisi dosla sa njima....Svi oni gledaju da zarade...
A sun & sea...sve zavisi sta trazis...Meni je on potpuno ok hotel ako hocu da budem u centru.Ako zelim neki resort,ogromne bezene i razne sadrzaje onda idem u novi deo...Sun je odlican izbor izbor za taj novac.Hrana je prosecna,nista posebno,sobe su odlicne,plaza ne nesto velika,osoblje ljubazno...Sve zavisi sta trazis...Ako zelis blizinu centra onda je ovaj hotel najbolji izbor.Ako zelis velike plaze,ogromne resorte,onda idi u nov deo koji je sredjen ekstra....Bez imalo arapskog smeka...

:):):):)
Pa ja bih ako moze i jedno i drugo :)
Planiram da idem preko Argusa, medjutim, zbog posla ne mogu da uskocim u tu turu sa Kairom :(
Mislim da bih zrtvovala hotel zarad izleta .. znaci, u hotelu mi je jedino bitno da je cist, ima pristojne sobe vodu i klimu, bazen je dobrodosao :) a da ostatak para upotrebim za odlaske na izlete jer me to najvise interesuje. U sobi i onako najmanje boravim :)
Volela bih da imam neku lepu plazu a i da uvece imam gde da prosetam
Bila sam u agenciji ali nesto nisu bili previse zainteresovani da pruze "client servise" nego samo da mi prodaju ali...to je jedino sto mi odgovara, zbog termina.

:):):):)
Pa ja bih ako moze i jedno i drugo :)
Planiram da idem preko Argusa, medjutim, zbog posla ne mogu da uskocim u tu turu sa Kairom :(
Mislim da bih zrtvovala hotel zarad izleta .. znaci, u hotelu mi je jedino bitno da je cist, ima pristojne sobe vodu i klimu, bazen je dobrodosao :) a da ostatak para upotrebim za odlaske na izlete jer me to najvise interesuje. U sobi i onako najmanje boravim :)
Volela bih da imam neku lepu plazu a i da uvece imam gde da prosetam
Bila sam u agenciji ali nesto nisu bili previse zainteresovani da pruze "client servise" nego samo da mi prodaju ali...to je jedino sto mi odgovara, zbog termina.

Da..razumem te...Ma imas da setas gde god da si...Videces da neces biti ni sve vreme u Sakali...Bez obzira sto nisi u novom delu obavezno otidji i tamo.Kazes taxisti Village Road ili hotel Grand ili Hard Rock caffe i tamo isto prosetas.Toatlno je drugaciji osecaj setati i izlaziti u ta dva dela grada.Kao da nisi u istoj zemlji...i upravo je to glavna razlika,neko voli vise novi a neko stari deo..
A Sun je ok,cist,das baksisi sobaru pa je jos cistije...ima i klima i frizider i tv ,cak imaju i nas program na tv-u...Bazeni su ok i jedini je hotel u kome se moze nocu kupati....
A to za izlete si u pravu.Tako i ja radim..kada treba dosta kesha da dam za izlete onda idem u jeftiniji hotel,kada hocu da se suncam,kupam i samo odmaram onda izaberem resort..
A sam izlet za Kairo radi Argus...Mislim da Milos i Slavko sada idu sa grupom..Za razliku od zaposlenih u agenciji koji kao da su pali sa Marsa ,vodici su druga prica...
A imaces ti tamo dosta izleta ( Luksor,Giftun,pustinja..)....pogotovu ako sada planiras na sve da ides...
Ako planiras da se vracas ponovo u Egipat mozes Kairo i da ostavis...Ja sam tim gradom fasciniran.Stalno se vracam..Videces da za dan ne moze nista da se obice..Tek da vidis Piramide,Muzej i Bazar...samo da osetis da si tamo i onda ti proradi mozda zelja kao meni da se stalno vracas..Kairo je bas veliki grad,sa 25 mil ljudi...Dosta se izgubi vremena na guzve u saobracaju i razdaljine izmedju lokaliteta i zbog toga se ne moze mnogo toga videti u jednom danu .

ZA porodicu je najbolji HOSTMARK.(grand seas)...pescana plaza, hotelska plicak najmanje 30 ako ne i 50m naravno ne prelazi se ulica, sobe i apartmani fenomenalani, hrana extra, cisto sve, sve dobijas ...peskire, lezaljke...imaju i aerobik, i zabavu za decu uvece..itd

Poslednja izmena:

Back