Egipat

Da li je neko odsedao u hotelu ,,Roma" u Hurgadi?Kakva je hrana,usluga,čistoća, plaža?

Nije nešto.... svi hoteli u centru Hurgade su lošiji od onih koji su van njega.
bez obzira ako su u istom rangu po kategorizaciji ( np ***).
Ja sam prošle godine letovao u hotelu, mislim da se piše Holtsmark, ****+, ekstra, plaže, smeštaj, sve... Moj drug je bio hotelu blizu centra Safir ista kategoriazcija, dosta lošiji, da ne govorim o plaži....

Borise tnx...
Odustala sam od Sharma, idemo u Hurgadu.
Tesko je bilo spojiti Sharm i sve opcije izleta koje on nudi
(mi smo bili zainteresovani za Petru i Eliat u Izraelu)
a opet videti i Kairo i Lukosr i nadasve Aleksandriju...

Tako da sada imam drugo pitanje o Hurgadi
i vasim iskustvima sa Hilton Resort-om?[/QUOTE]

odlichan hotel...ako imash dece...prijace i njima...

Ima li neko iskustva sa Waves resort hotelom u Hurgadi? Htela sam ici u Sun & Sea ali nema mesta a Waves mi po ceni, terminu i lokaciji jedini odgovara..medjutim..nesto mi ne deluje bas privlacno
Pomoc??

Ima li neko iskustva sa Waves resort hotelom u Hurgadi? Htela sam ici u Sun & Sea ali nema mesta a Waves mi po ceni, terminu i lokaciji jedini odgovara..medjutim..nesto mi ne deluje bas privlacno
Pomoc??

zavisi koliko novca mozes da potrosis....preporucujem ti malo bolje hotele zbog hrane prvenstveno..mada imas tamo Pica Hat, Hardrok kafe i sl gde mozes da jedes.....ti su po 3 zvez. ako se ne varam...ma nece nista da ti fali plaze su svuge u Hurgadi odlicne...nije ti ni San en si neko cvece od hotela..nemoj da zalis

otvori Kompas- Beograd , imaju neki Moon Valley*** i Mashrabeya**** sa nekim pristojnim cenama...Za agenciju ne garantujem jer i ja ove godine prvi put idem preko njih

Hvaalaa :) ali ni jedna agencija osim Argusa nema termin koji mi odgovara :(
Hvala u svakom slucaju.

OVaj M**** kako god :) bi deluje ok i pristojna je cena ali je negde na pola puta i onog starog dela i ove nove pesacke zone (sudeci po mapi) a to mi onda nista ne znaci :)
Ma, kad celjad nisu besna, kuca nije testa. I onako cemo vise od pola odmora provesti po ekskurzijama :) a i u tolikim rupama sam boravila svuda redom, da mi ne bi bio prvi put :):):):)

Hvaalaa :) ali ni jedna agencija osim Argusa nema termin koji mi odgovara :(
Hvala u svakom slucaju.

OVaj M**** kako god :) bi deluje ok i pristojna je cena ali je negde na pola puta i onog starog dela i ove nove pesacke zone (sudeci po mapi) a to mi onda nista ne znaci :)
Ma, kad celjad nisu besna, kuca nije testa. I onako cemo vise od pola odmora provesti po ekskurzijama :) a i u tolikim rupama sam boravila svuda redom, da mi ne bi bio prvi put :):):):)

ako mozes idi na izlete preko neke druge agencije. Prosle godine smo isli sa Argusom i ocajni su i bezobrazni...prvog dana su nas smotali za izlete i pare , a onda su vodici tragom nestali. O ronjenju bolje da ti ne pricam...ostavicu ti sliku "profesionalnih" instruktora...koji su imali po 20ak godinica

Mislim da ce Strela da se rokne !
Ima pretraga ...to je ovo gore sitno napisano sa malim okrenutim trouglicem...trece sa desna
Pa tu kad ukucas Egipat izadje 1001 post o toj zemlji...

Partizanka ...izadji iz sume i koristi prednosti savremene tehnologije .
Pozz !

Hotel je u samom centru Hurgade i nije los stvarno. Cisto je, pretprosle godine su poceli sa preuredjenjem tj. krecenjem soba, sto je zaista bilo neohhodno i verovatno su do sada to sve zavrsili. Postoji glavna zgrada i sastrane bungalovi koji su samo prizemlje. Po mome trebala bi da trazis glavnu zgradu jer je tamo malo veci mir. Ali nije to neki problem. Hrana nije losa, moja topla preporuka je da jedes sam evropsku kuhinju a da njihovu izbegavas jer imaju taj neki zacin koji nama smeta. Ono ne zasmeta ti jedanput kada probas ali posle nekoliko puta se da prostis, uneredis. Nije to nista strasno i nije klasicno da si pokvarila stomak vec samo mi ne podnosimo te zacine, nismo navikli. Sve ostalo ti je dobro. Plaze je dobra. Popodne tj. uvece ume da dodje malo prljavstine jer su u blizini brodovi koje ostavljaju tu u marinu uvece pa oni izbace svasta, ali oni to uredno skupljaju i ciste. Sve u svemu nije los hotel za cetiri zvezde. Plus si u samom centru Hurgade.
Zaboravih da napomenem da kada stignes tamo da kupis obavezno i da pijes Antinal, to ti je lek koji sprecava sve moguce viruse da ti naprave revoluciju u stomaku. U pocetku mozes da pijes dva na dan a kasnije i jedan je dovoljan. I onda sigurno neces imati nikakvih stomacnih problema.

To je sve cega sam se setila, ako treba jos nesto pitaj. Pozdrav

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru i savetima.Ovo mi je prvo letovanje u Egiptu (nadam se ne i posledje) i želela bih da sakupim što više korisnih informacija kao npr.gde promeniti pare i u koju valutu,da li ste nosili majice dugih rukava,da li klima u hotelu Regina radi veći deo dana i noći?Možda se pitanja čine malo bez veze ali meni puno pomažu!

Majica dugih rukava ti je po meni a mislim da ce to svi potvrditi koji su bili u Hurgadi, krajnje nepotreban prtljag za tamo. Jedino ti moze biti hladno kao meni recimo u avionu pa da je tamo obuces. Ali bilo gde tamo ti zasigurno nece trebati. Razumem da ti jos uvek ne mozes da pojmis kakva je Afrika, ali sestro draga tamo je pretoplo i stalno je tako tako da slobodno ne moras da poneses ni jednu, ili eventualno jednu za avion ako ti bude hladno kao meni. Ali za tamo pripremi samo laku i sto tanju garderobu. Ako si mislila na arape nista vise kulture je potrebno nego i na drugim mestima. Na jelo se ide u majici i suknji i sl. naravno da kupaci nije pozeljan, to cak ima i napisano ali ljudi ko ljudi idu svakako obuceni. Ono ja bih ti preporucila za grad da obuces majicu sa rukavima i suknju do kolena najmanje. Sorc i ovo sto se nosi kod nas sa bretelicama moze al ima da budu napadni a to ti ja mislim i nije bas potrebno. Prosto njihova kultura je takva da /videces vec/ da su zene kod njih obucene od glave do pete i sad mozes misliti kako to njima izgleda kada se neka nasa skine i hoda po njima polugola...strasno...znaci da trazis nevolju. Mislim ne bas nevolju u pravom smislu nece te niko silovati, ali ima da te salecu i da budu dosadni. Novac menjas u menjacnicama pod uslovom da hoces da placas u njihovim egipatskim parama, ali onda stalno treba da preracunavas. Najbolje placaj u eurima tako ces bar znati odmah da preracunas koliko nesto kosta. I da da ne zaboravim obavezno se cenkaj...oni udaraju po usima sa cenama, ali ti ih uvek mozes oboriti i do pet puta nize...zato uzivaj u sopingu i u odmoru i ne brini bice sve super videces. Javni se kada stignes da vidim kako si prosla.

Slavice, moj savet ti je da poneseš američke dolare, zato što tamo dolar ima mnogo jaču vrednost, nego u Srbiji. Ovde dolar nije cenjena valuta, kao u svetu. Ponesi što sitnije novčanice. Devize menjaj u menjačnicama ili bankama, tamo gde piše "no comision" (bez provizije). Vodič će ti reći koji je odprilike kurs tih dana. Kada promeniš valutu u egipatske funte, uvek, zapamti uvek, gledaj da imaš sitniji novac! Pogotovo kod piramida, mnogo su dosadni, ja se zamalo nisam potukao. Više vrede 20 novčanica po jednu funtu, nego dve od dvadeset! Hladno je samo na aerodromu našem i njihovom i u avionu. Tu ponesi duge rukave. Ponesi što tanje majice, niko ne obraća pažnju kako si obučena, zato što je u Egiptu prevruće! Ne dozvoljavaju samo kupanje u toplesu, ostalo je sve dozvoljeno. Sa mnom u hotelu je bila devojka čiji je šorc skoro sve otkrivao i niko joj nije rekao ni reč! U Egiptu za sve daješ bakšiš, poludećeš zbog toga. Sobaru obavezno daj prvo veče. Ako daš recepcionaru, dobićeš bolju sobu. Što se tiče cenjkanja, ono što ne znaš koliko košta u Bg, ne kupuj! Za sve se cenjkaj i obaraj cenu u startu za 80%. Ovo obaveštenje je iz hotela Rock u Šarm el Šeiku. Ne znam da li je iko ikad platio kaznuod 150funti(oko 1600 dinara) Pozz

Poslednja izmena:
Da li ima neko iskustva neka sa hotelom Pyramisa Blue Lagoon Resort 5*???

Danas planiram da idem da uplatim za taj hotel.
I jos nesto, negde medju postovima ovde je bilo da tamo navodno ne pomazu ovi nasi lekoiv za stomak, posto koliko sam video ljudi uglavnom tamo kubure sa stomakom, pa je neko napisao neki njihov lek za stomak....da li neko mozda zna o kom leku se radi i sta nositi za stomak tamo?

Da, jos nesto...Citao sam da koriscenje klime u hotelu nije uracunato u cenu aranzmana...da li je to tacno i ako jeste, koliko se to naplacuje?

Hvala unapred...Pozdrav...

Poslednja izmena:
Ljudi jel moze neko da mi kaze koliko para sme da se unese u egipat? Jel ima tu nekih ogranicenja? I da li moze neki savet koliko treba para po osobi da se ponese...Recimo da se ide na sve izlete, s tim da je all inclusive varijanta...

Hvala unapred

Pozdrav

Iz naše zemlje možeš da izneseš do 5000 evra. U Egipat ponesi američke dolare. U Egipat možeš da uneseš sigurno toliko, niko te ne gleda. Ako hoćeš na sve izlete, ponesi do 1000 dolara. Predpostavljam da ćeš aranžman uplatiti u Srbiji. I uplaćuj u lokalnim Egipatskim agencijama izlete, nikako u našim. Uštedećeš 50%.

Back